Keskustelu Muuntorangaistus

Muuntorangaistus

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • #14142 Reply

  Lhemuah
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Muuntorangaistus jossa vanhat sakot, pääasiallisesti aiheutuneet omasta typeryydestä
  -Henkilö ei läsnä oikeudenkäynnissä

  Muunnossa vankeusrangaistukseksi
  Vaikuttaako asian käsittelyyn/muuntoon seikka että myöhemmin vastaajan asioita hoitaa virkaholhooja/edunvalvoja?
  -tilanne nyt

  Sopimus sakkojen maksusta/sovitteluratkaisu siten
  Vastaaja on eläkkeellä, saanut juuri asunnon Elämä on niiltä osin kunnossa verrattuna aiempaan asunnottomuuteen, mutta sakkorangaistus kummittelee menneestä nyt nykytilanteeseen.
  Siten että vastaaja on saadessaan vapausrangaistuksen sakkojen mennessä muuntoon
  -vaarassa menettämään eläkkeensä vapausrangaistuksen myötä
  -kuin myös asuntonsa
  Asettaen vastaajan \"lähtöruutuun?\"

  Kyseessä ei ole nuori henkilö, sakkojen summa noin 600 €
  Vastaajan sanojen mukaan kyseessä olisi noin 4kk mittainen \"kakku\" jolloin yllämainitut kaksi kohtaa todennäköisesti toteutuisivat
  Neuvoja vastaajalle?

  #14147 Reply

  Nimetön

  ruvettava lyhentämään sakkoja, edes vähän, jotta maksuhalukkuus käy ilmi. Sitten vaan sakonmuuntoistuntoon, esittämään jonkinlaista järkevää maksusuunnitelmaa (eli että lyhentää XX euroa/kk). Laki muuttui tuossa vuoden vaihteessa, kerralla muunnettavista voidaan mätkäyttää korkeintaan 60 päivää istumista. Tuo sakkojen rahamäärä ei kauheasti tilanteesta kerro, pitäisi tietää päiväsakkojen rahamäärä. Mutta jos kaveri on ollut pienituloinen/tuloton jo silloin, kun sakot on tuomittu, voitaneen olettaa että päiväsakon rahamäärä on ollut 6 euroa. Jos näin, ja sakkoja määrältään n. 600 euroa, tarkoittaisi että muunnettavana on 100 päiväsakkoa. Kolme päiväsakkoa vastaa yhtä päivää vankeudessa (tämä muuttui myös vuoden vaihteessa, muuntosuhde lieveni), joten sadasta päiväsakosta tulisi 33 päivää istumista. Tämä muuten käy tarkemmin ilmi henkilölle tiedoksiannetusta muuntohaasteesta, eli siitä voipi laskeskella, millainen istuminen olisi tulossa.

  #14148 Reply

  Nimetön

  Kirjoitin turhan nopeasti ja meni sormet solmuun… siis merkittävää on muunnossa olevien päiväsakkojen lukumäärä. Ja jutun pointti on se, että vielä istunnossa voi ja ehdottomasti kannattaa esittää maksusuunnitelmaa. Silloin käräjäoikeus voi lykätä asian käsittelyn niin, että katsotaan muutama kuukausi miten maksusuunnitelma pitää, ja jos pitää, niin jatketaan niin kauan kunnes kokonaan maksettu.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #14153 Reply

  Lhemuah

  Kiitokset, asia varmaan selkenee kun saan tuon vastauksesi toimitettua ja oletettavasti säästyntään enemmiltä hölmöilyiltä

  #29468 Reply

  CemKing

  mikäli asia olisi vielä ajankohtainen, tai jollain olisi periaatteessa sama tilanne, ehdottaisin että maksatte 110 euroa, niin ette voisi joutua kiinni, eikä teidän tarvitsisi välttämättä maksaa sakkoa ikinä..

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Vastaa aiheeseen: Muuntorangaistus− 1 = 1