Keskustelu yksityistie

yksityistie

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • #14658 Reply

  mika
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  miten eroaa yksityistie normaalitiestä?Tilanne on tämä:kunta kaavoitti 5 tonttia ja rakenti tien perille.tien varrella on ennestään 5 taloa.tiepohjan omistaa kunta. tie on 650m pitkä.kunta ilmoitti että se ei hoida tien kunnossapitoa.tie sijaitsee haja-asutusalueella.voiko kunta ilmoittaa että tämäpäs onkin yksityistie,hoitakaa itse tienne?

  #14686 Reply

  Kunta

  Kunta voi ilomoittaa sen teidän teidän tienne olevan yksityistie, jolloin hoitovastuu on tiekunnalla, tokihan nekin jotka uusille tonteille rakentaa joutuvat maksamaan tienhoitomaksua tiekunnalle.

  Mutta kerroppa oletko nyt ihan varma tästä kaavoitus asiasta, ettäkö kunta tekisi kalliin kaavan ainoastaan viittä tonttia varten ja vielä kaiken lisäksi yksityisaluiden taakse. Teillähän on nyt mahdollisuus estää kaikkien ei toivottujen ihmisten kulkeminen tiellännem siis mikäli ette saa kunnalta yksityistieavustusta. Päässäntöhän on se, että jos saatte avustusta, niin tie on "julkinen". Lopettakaa avustuksen vastaanotto, sulkekaa tie tai asettakaa käyttömaksu tms. Videoitte/valokuvaatte jokaisen tiellä liikkuvan auton ja lähetätte laskun, se on mahdollista, kunhan muistatte kuvata niin, että kuljettajakin on tunnistettavissa !!!!!!!!

  Pian näiden toimenpiteiden kunta ottaa tien hoitoonsa tai oikein kusipäisten virkamiesten ollessa kyseessä rakentavat sinne oman tiensä.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Vastaa aiheeseen: yksityistie51 − = 48