Keskustelu Tuomio väärennetyistä papereista?

Tuomio väärennetyistä papereista?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)
 • #14709 Reply

  paniikissa
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Kävi todella onnettomasti eilen.

  Unohdin lompakkooni kavereiden kanssa huumorimielellä tehdyn ajokorttiväärennöksen jota en ole koskaan edes käyttänyt.
  Olin menossa alaikäisillekin sallittuun teiniklubiin jonka oven edessä portsari pysäyttää sanoen, että \"olette liian nuoria\". Sanoin olevani 17 (totta) ja näytin aitoa ajokorttiani todistaakseni sen. Portsari kiinnittikin huomion lompakossani olevaan väärennökseen ja otti sen itselleen. Kuulemma ne menevät nyt poliisille.

  Ajokortista on muutettu muutamia kirjaimia nimestä, sos-tunnuksen loppukirjain, ikä ynnä muuta. Aitoa ajokorttia/henkilöllisyystodistusta ei viety.

  Mitä siis on odotettavissa? Syyte väärennöksen hallussapidosta? Ryhtyykö poliisi jäljittämään jos ajokortissa olevan henkilön nimeä ei ole olemassa? Lähettääkö portsarit noita yleensä poliislle? Tuleeko rikosrekisteri, sakkoa, oikeudenkäynti vai mitä?

  Harmittää älyttömästi koska en koskaan ole käyttänyt kyseisiä papereita eikä ko diskoon ollut edes 18 vuoden ikärajaa.

  #14711 Reply

  Nimetön

  En tiedä miten pahimmassa tapauksessa voi käydä, mutta eräälle kaverilleni kävi samanlailla (hän yritti kuitenkin käyttää väärennettyjä), hän selvisi pelkillä parin kymmenen euron sakoilla.

  #17480 Reply

  Ari Pårts

  Järjestyksenvalvojalla on oikeus ottaa pois sellaiset esineet tai aineet jotka ovat laissa kiellettyjä. Tähän kategoriaan kuuluu myös väärennetty henkilöllisyystodistus. Sori vaan… sakot tulee, mut ehkäpä et sit väärentele jatkossa, edes huumorimielessä.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #17482 Reply

  OHO

  Ja siitä tulee saada ehdollista.

  #17484 Reply

  Nimetön

  väärennys, pikkusakko, ei rikosrekisteriä (koska sakkojuttu).

  #17488 Reply

  Ichigo

  Molemmat veljeni ovat portsareita, eivätkä ne ole koskaan laittaneet tuollaisia eteenpäin. Nyt tarkoitan sitä, että jos kortti todellakin oli aivan säälittävä luonnos (kulmat repsottaa, kuvana on nalle ja sen sellaista). Tietenkin jos ole käynyt ammattimaisella väärentäjällä sen teettämässä niin sitten tulee sakot. Ei mikään kummempi juttu… näitä tapahtuu, vaikka en tajua minkä takia sinne baariin on niin kiire päästä?

  #17496 Reply

  Kortillinen

  Voit sä täällä tunnustaa ettei se väärennetty ajokortti todellakaan ole millään huumorimielellä tehty vaan sinä olet käyttänyt sitä ja olisit käyttänyt sitä jatkossakin päästäkses kapakkaan ja ostaakses bisseä&röökiä. Virallisen asiakirjan lievästäkin väärennöksestä on lain mukaan mahdollisuus antaa vankeustuomio ja tuo ajokortin väärentäminen ei todellakaan ole sieltä lievimmästä päästä joten varaudu oikeudenkäyntiin ja siellä syytettynä olemiseen sillä et todellakaan selviä pikkusakoilla tuollaisesta väärennöksestä.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #17746 Reply

  Pidä huoli passista.

  Minulta on baareissa napattu useampia väärennöksiä, kaikki tekeleeni ovat olleet todella lahjakkaita mutta yleensä jokin pilaa kaiken, tuttu vasikoi, portsari tietää ikäni yms. Yhtäkään tuomiota en ole vielä saanut, olen väärentänyt tutuillenikin maksusta useita papereita. Nyt käytän tuttuni papereita, joka on aivan minun näköinen paljon tehokkaampaa, ja pääsen muuten mihin vain niillä, ulkomaille, vk-loppu risteilylle yms. vaikka ikää vain 17. Sekä olen useita passeja ja ajokortteja löytänyt ja opetellut sotut ja nimet ja henkilötiedot ulkoa, nytkin tunnen n. 7 ihmisen tiedot omasta elämästään ulkoa, sakot on tullu metrosta, junasta yms. kun ei ole lippua, yhtäkään en ole vielä omiin nimiin kirjoittanut / saatikaan maksanut. On se elämä helppoa. En usko että saat muuta kuin sakkoa 30e enempää.

  #18120 Reply

  tanja

  en voi muuta sanoa kun että, omasta mielestäni tuo väärennys into aivan ymmärretävää.. kaverit jotka ovat vanhempia pääsevät jo baariin ja tottakai itsellekkin tulee hinku mennä mukaan. joten siinä sitten värkkäämään väärennettyä ajokorttia. kunhan ei kiinni jää ;D ja etua on tottakai siitä ettei aina joudu edes papereita näyttämään. joten jos näyttää monen mielestä aivan pennulta niin ei kannata hommaan ryhtyä. ne jotka on papereita väärentänyt niin oletteko väärentänyt nimennekin vai vaan syntymä vuotenne? 😀

  #18160 Reply

  Deputy

  "Portsari kiinnittikin huomion lompakossani olevaan väärennökseen ja otti sen itselleen"

  -Portsarilla, eikä edes poliisilla, ole oikeutta kajota lompakkoosi ilman että on syytä epäillä sinua rikoksesta josta saa 1/2 v linnaa. Eli voit nostaa syytteen portsaria kohtaan.

  #22764 Reply

  TT

  1 §
  Petos
  Joka, hankkiakseen itselleen tai toiselle oikeudetonta taloudellista hyötyä taikka toista vahingoittaakseen, erehdyttämällä tai erehdystä hyväksi käyttämällä saa toisen tekemään tai jättämään tekemättä jotakin ja siten aiheuttaa taloudellista vahinkoa erehtyneelle tai sille, jonka eduista tällä on ollut mahdollisuus määrätä, on tuomittava petoksesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

  Petoksesta tuomitaan myös se, joka 1 momentissa mainitussa tarkoituksessa tietojenkäsittelylaitteeseen vääriä tietoja syöttämällä tai koneelliseen tietojenkäsittelyyn muuten puuttumalla vääristää tietojenkäsittelyn lopputuloksen ja siten aiheuttaa toiselle taloudellista vahinkoa.

  Yritys on rangaistava !!!!!!!!!!!

  Jos tuon tulkitsee seuraavasti: väärennöstä käyttävä henkilö erehdyttää järjestyksenvalvojaa + ravintoloitsijaa sekä aiheuttaa heille taloudellista vahinkoa ansionmenetyksinä (anniskeluluvan väliaikainen menetys). Niin eikö kyse ole jo rikoksesta josta voi tuomitä vähintään 6kk vankeutta?

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #23758 Reply

  wanderer

  missä näitä väärennettyjä papreita sitten tehdään ja voiko jälki olla tosiaan uskottavaa…? koskaan en ole vielä törmännyt väärennettyihin papareihin…ainakaan en ole sitten huomannut olevan väärennettyjä jos on ollut..?!

  #23774 Reply

  Nimetön

  Miten tämä on mahdollista- "Olin menossa alaikäisillekin sallittuun teiniklubiin jonka oven edessä portsari pysäyttää sanoen, että "olette liian nuoria" . Siis alle 18v paikkaankin voi olla liian nuori? ja portsari tarkastaa paperit? Ihme juttu. olisit vaan kysyny et miksi?

  #24156 Reply

  Nimetön

  Samaa ihmettelen!
  Eikä portsari olisi todellakaan saanut käydä lompakollasi. No, jos tosta nyt jotain on tullut, niin sakot?

  #24191 Reply

  köpö

  kyllä siitä sakkoja saa (ainakin luulisin) mutta jos joku aikoo tehdä väärennettyjä papereita niin kannattaa kirjoittaa taakse "Väärennetty", sitten heillä ei ole oikeutta antaa sakkoja.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 26)

Vastaa aiheeseen: Tuomio väärennetyistä papereista?− 8 = 2