Keskustelu vuokrasopimuksen purku

vuokrasopimuksen purku

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • #14782 Reply

  asuntosijoittaja
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  vuokralainen on saanut yhden kirjallisen varoituksen vieraidensa yöllisestä saunareissusta taloyhtön saunassa ja kaksi kirjallista varoitusta tuuletusikkunoiden aukijättämisestä talvipakkasella lähtiessään itse päiväkausiksi reissuun.nyt vuokralaisen jä hänen vieraidensa jokapäiväiset ja öiset ryyppyjuhlat häiritsevät naapureita siinä määrin, että olen saanut heiltä useampia puhelinsoittoja asiasta.vaativat vuokralaista ulos asunnosta.vuokrat maksaa kela, sossu ja vuokralainen, eli ne tulevat kohtuullisen hyvin.
  onko vuokrasopimuksen purku mahdollinen, onko kirjattu kirje hyväksytty ilmoitustapa ja miten nopeasti purku on käytännössä mahdollista saada toteutettua?

  #14785 Reply

  Mr X

  Jos saunareissu tapahtui vain kerran, ja jos vuokralainen ei ole jättänyt ikkunoita auki sen jälkeen kun asiasta on huomautettu, purkuperustetta noiden perusteella ei ole. Yölliset ryyppyjuhlat ovat asia erikseen, jos niistä on häiriötä muille asukkaille.

  Laki asuinhuoneiston vuokraamisesta toteaa, että vuokranantajalla on oikeus purkaa vuokrasopimus mm. jos vuokralainen viettää tai sallii vietettävän huoneistossa häiritsevää elämää. Jos purkuperusteen aiheuttaneella menettelyllä on vain vähäinen merkitys, ei oikeutta purkamiseen kuitenkaan ole. Purkuperusteeseen on vedottava kohtuullisessa ajassa siitä, kun se tuli vuokranantajan tietoon. Purkuoikeus on kuitenkin olemassa ainakin niin kauan kuin häiritsevä elämä jatkuu. Ennen purkamista on kuitenkin annettava kirjallinen varoitus samalla tavalla kuin irtisanomisilmoitus toimitettaisiin. Jos varoitus on annettu jo aiemmin, uutta varoitusta ei tarvita.
  Purkamisilmoitus on annettava kirjallisesti, ja siinä on mainittava purkamisperuste ("asunnossa vietettävä häiritsevä elämä", jota voi olla hyvä vielä yksilöidä tarkemmin). Siinä on mainittava, koska vuokrasuhde päättyy, jos päättymisajankohta halutaan määrätä olevaksi jokin muu kuin "välittömästi". Ilmoitus on annettava tiedoksi todistettavasti. Helpoimmin asia hoituu, jos otat pari kaveria mukaan, jotka todistavat, että olet antanut ilmoituksen vuokralaiselle tai jättänyt sen vuokralaisen asunnon postiluukusta.
  Asiasta löytyy yksityiskohtaiset ohjeet huoneenvuokralaissa 8. luvussa (laki asuinhuoneiston vuokrauksesta). Surffaa osoitteeseen http://www.finlex.fi ja etsi tuo laki kohdasta "ajantasainen lainsäädäntö".

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Vastaa aiheeseen: vuokrasopimuksen purku70 − 69 =