Keskustelu Asuntovaunun pitäminen omakotitalon pihalla

Asuntovaunun pitäminen omakotitalon pihalla

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • #15253 Reply

  lari
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Turun kaupunki on päättänyt että en voi säilyttää asuntovaunua omaktitaloni pihalla.Koska naapuri on valittanut siitä vaunu on siisti katsastettu. Voiko siis olla totta että maankäyttö ja rakennuslaki voi kieltää tämän.

  #15278 Reply

  Routarauva

  Eipä kai kenellekään kuulu, pidätkö sitä siinä vai ei, jos siitä ei valu maahan mitään. Korjannet asian silti pykälien mukaiseksi, jos hommaat vaunun päälle kevytautotallin. Sen jälkeen siitä ei ole kenelläkään mitään sanomista, tycker jag.

  #15416 Reply

  Vaunuilija

  Jos olet karavaanariliiton jäsen, voit kerrankin kysyä neuvoa sieltä. Turun tulkinta kuulostaa kyllä aika oudolta, koska asuntovaunu on kulkuneuvo eikä rakennus. Autokin on kulkupeli, ei sitäkään voi kukaan omalta pihaltasi pois häätää. Kai siinä päätöksessä on joku pykälä mainittu, mihin päätös perustuu. Valitusosoite ainakin löytyy. Valita ehdottomasti, saat lisäaikaa selvittää asiaa.
  Näyttää taas siltä, että kateus vie kalatkin vedestä. Naapurisopu ei taida olla parhaimillaan.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #15421 Reply

  niin

  Ja näitä tunneperäisiä jutttuja sitten ratkotaan
  oikeudessa, huh huh?

  #16294 Reply

  CitySpy

  ei vaan Turuus. Tampereella kunta komentaa poistamaan autonromut omakotitalon pihasta sillä perusteella, että kaksi autoa pihassa on liikaa ja ne on rumia jonkun silmään. Molemmat on ns. harrasteautoprojekteja, jotka on molemmat rekisterissä ja vuosittain katsastettu. Niillä tosin ajetaan vain kesällä ja hyvin vähän. Ei auta valitus. Kunnalta tulee joka vuosi 5000egen uhkasakko romujen poistamisen vauhdittamiseksi.

  Saako kunnan kuriin millään?

  Kumma muuten, että eivät uskalla liikeyrityksille mitään sanoa vaikka niiden pihoilla on ties mitä jätelavaa jatrukkilavaa sun muuta. Pelkäävät varmaan nipotusta toisten liiketoiminnan vaikeuttamisesta. Yksityistä on mukavampi nakittaa!

  #33668 Reply

  Nimetön

  siirrä kadulle, siirtelet sitten aina paikasta toiseen, eipä jarrut jumitu..

  #34728 Reply

  Harrastelija

  Maankäyttö- ja rakennuslaki 169 §:ssä säädetään ulkovarastoinnista. Sen mukaan
  "Varastointi ulkosalla on järjestettävä niin, ettei se turmele tieltä tai muulta yleiseltä kulkuväylältä tai alueelta näkyvää maisemaa taikka häiritse ympäröivää asutusta.

  Asemakaava-alueella ei aluetta saa käyttää häiriötä aiheuttavaan tai ympäristöä rumentavaan varastointiin taikka pitkäaikaiseen tai laajaan tavaroiden ulkosäilytykseen, jollei asemakaavasta muuta johdu."

  Toinen kohta millä päätöstä voisi perustella on MRL 167 §, mutta sen käyttäminen tässä yhteydessä on hieman arveluttavaa.

  Rakennusjärjestyksestäkin voi löytyä rajoituksia, jotka koskevat pihalla tapahtuvaa varastointia.

  Laki eräistä naapuruussuhteista on sen verran vanha laki, että se käy nykyään melkein mihin tahansa asiaan, varsinkin jos kysymyksessä on naapurin tekemä valitus.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Vastaa aiheeseen: Asuntovaunun pitäminen omakotitalon pihalla90 − 86 =