Keskustelu Tarvitsen mallipohjan avoliiton eron varalle

Tarvitsen mallipohjan avoliiton eron varalle

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #16734 Reply

  Rustyratt
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Terve,

  Asun elämänsulostuttajani kanssa avoliitossa ja nyt haluaisimme tehdä kaikenvaralta asiakirjan miten ja missä suhteessa omaisuus jaetaan ero sattuessa.

  Olisiko jollakulla antaa mallipohjaa tai osoitetta mistä sellaisen saa. Entä miten asiakirjasta tulee virallinen…todistajia?, lakimies?

  Auttakaahan viisaat Porin poikaa.

  #16754 Reply

  lahti

  Itse erosin avoliitosta vuosi sitten.Tarkkaan kaikki kuitit talteen hankinnoista,ja kumpi maksoi. Yhteiseen pesään tuotu oma omaisuus,on omaa myös eron tullessa.Jos yhdessä hankitte jotain molempien nimet paperiin ja tarkkaan ylös rahasumma minkä sijoittaa.Itse maksettu on aina omaa.

  #16774 Reply

  Nimetön

  Käsittääkseni kyse on ihan normaalista kaahdenvälisestä sopimuksesta, jossa voidaan vapaasti sopia sopimuksen ehdoista, kunhan ne ovat kohtuullisia molemmille osapuolille. Ja molemmat allekirjoitatte ja päiväätte sopimuksen ja teette sen kahtena kappaleena. Lisäksi olisi turvallisinta jos hankitte todistajan mutta sopimus on pätevä ilman todistajaakin. Tein itse nykyisen aviomieheni kanssa vastaavanlaisen sopimuksen kun ostimme asunnon puoliksi emmekä vielä olleet naimisissa. Tätä sopimusta säilytettiin asuntolainan myöntäneessä pankissa.
  Tässä sulle vähän esimerkkiä;).

  Tällä sopimuksella me allekirjoittaneet m.m ja n.m. sovimme, että mahdollisen eron tapahtuessa jaamme omaisuutemme seuraavalla tavalla:
  1. Puoliksi omistamamme asunto (asunnon tiedot) myydään, ja ensiksi maksetaan pois x-pankin myöntämä asuntolaina numero111.111. Mahdollinen jäljelle jäävä myyntivoitto jaetaan välillämme tasan
  2. Kumpikin meistä pitää henkilökohtaisen omaisuutensa
  3. Koti-irtaimisto ja muu yhteinen omaisuus jaetaan erillisellä sopimuksella tasan

  …jne jne jne..
  En tietysti tiedä tilannettanne mutta toivottavasti tästä oli jotain apua. Mitään valmista kaavaa kun ei ole olemassa..

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: Tarvitsen mallipohjan avoliiton eron varalle4 + 5 =