Keskustelu Pankkisalaisuus??

Pankkisalaisuus??

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • #18515 Reply

  Trople
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Kenelle pankki saa/joutuu luovuttamaan minun tilitiedot?

  #40299 Reply

  kk.kk

  Ainakin kela saa tiedot tileistä. Miten on saako kunnan asumisviranomaiset.

  #40301 Reply

  ww

  no kela..eipä oikein perusteita löydy tilitietojen kaivelemiseen.voisin sanoa että ainoastaan sosiaalitoimistolla on oikeus tarvittaessa tarkastaa asiakkaan tilit..samoin poliisilla on oikeus mikäli tutkitaan rikosta.muille ei oikein perusteita löydy.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #40306 Reply

  kellallaa

  Kelalla on oikeus tietää silloin kun anot jotain etuutta niin tämän anomisen yhteydessä jodut kirjoittamaan alle papereita jotka oikeuttavat jossain tapauksessa Kelaa selvittämään varallisuuttasi ja tilitietoja. Tällainen tuli esiin höppänän kummitätini joutuessa hoivakotiin. Kela sai tiedot tileistä ja maksut määräytyivät hoidettavan varallisuuden mukaan.

  #40308 Reply

  ww

  Kelalla on oikeus tietää silloin kun anot jotain etuutta niin tämän anomisen yhteydessä jodut kirjoittamaan alle papereita jotka oikeuttavat jossain tapauksessa Kelaa selvittämään varallisuuttasi ja tilitietoja. Tällainen tuli esiin höppänän kummitätini joutuessa hoivakotiin. Kela sai tiedot tileistä ja maksut määräytyivät hoidettavan varallisuuden mukaan——–niinpä..asia on eri kun kyseessä on höppänä mummo joka tarvii edunvalvojan tai vastaavan..ja jos on allekirjoitettu paperi että kela saa valtakirjan toteuttaa unelmiaan niin tottahan toki pankki tiedot antaa,mutta ilman paperia ei anna muuten kuin poikkeustapauksissa mikäli henkilöllä on edunvalvoja..esimerkiksi sossu voi tarkistaa pankin tilitiedot mikäli asia liittyy asiakkaan toimeentulotukipäätökseen mutta siihenkin tarvitaan erittäin hyvät perusteet,normaalisti jos haetaan tukea niin ei fattalla ole oikeutta pyytää pankilta tiliotteita.sama pätee kelaan jos kyseessä on normaalitapaus eli joku vaikkapa hakee asumistukea tai muuta etuutta.asia tietenkin muuttuu vanhusten kohdalla joilla on esim alzhaimerintauti vai muu vastaava tauti joka rajoittaa henkilön oikeustoimikelpoisuutta.

  kelalla tulee olla valtakirja 99prosenttia tapauksista jotta se pääsee tutkimaan asiakkaan tilitietoja pankista.se yksi prosentti on sitten jotain muuta mistä mä en tiedä mitään.pankeilla on pankkisalaisuus jota he noudattavat ja tietyillä lakiperusteilla heiltä voi pyytää tilitietoja,mielivaltaisesti niitä ei saisi kysellä mitä kylläkin sattuu tässä maassa ihan tarpeeksi.etenkin sossun kohdalla.

  mutta periaatteessa näin mennään että jos normaali ihminen joka ei sairasta mitään tautia joka rajoittaa oikeustoimikelpoisuutta niin kela ei pääse tutkimaan tilitietoja ilman valtakirjaa jos henkilö hakee etuutta,oli se sitten asumistuki tai muu vastaava tuki.

  #50313 Reply

  SampoPankkikin osaa

  Säilyykö pankkisalaisuus, kun entinen johtaja toimii eläkkeellä (60V) toiminimellään uuden johtajan sisäänajon? Vai onko lkysymyksessä OP:n kalatainen kultainen kädenöuristus? Veikkaanpa molempia…

  #50369 Reply

  Verottaja pääsee

  ja kaikkiin lähisukulaistenkin tietoihin kuten vanhempien, lasten ja lastenlasten.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Vastaa aiheeseen: Pankkisalaisuus??72 − = 65