Keskustelu Voiko taloyhtiö kieltää omalla pihalla tupakoimisen rivitalossa?

Voiko taloyhtiö kieltää omalla pihalla tupakoimisen rivitalossa?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)
 • #20362 Reply

  Uusi asunto
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Tänään tuli viesti isännöitsijätoimistosta;
  Hyvät tupakoitsijat olisitteko ystävällisiä ja polttaisitte yli 10 m päässä rakennuksista, ettei tupakansavu kulkeutuisi huoneistoihin.

  Voiko tämmöisen viestin tosiaan laittaa, ihmisiltä kielletään sitten viimeisetkin ilot. Jos poltan pihallani päivän aikana 2-3 tupakka, niin sekin on ilmeisesti liikaa.
  Alanko nyt vastaavasti taistelemaan että kielletään sitten grillaaminen pihalla, hiiligrillistä lähtee aikalailla kamalat hajuhaitat ja kestää huomattavasti pidempään kuin yksi tupakka.
  Uskomatonta, etteivät naapurit pysty ikkunoitaan sulkemaan tuoksi ajaksi.

  #20373 Reply

  peppe

  kyl se taloyhtiö voi tollasen viestin laitaa mut ei sil viestil oo mitää merkityst. siin taloyhtiössänne asuu ilm. joku tosi niuho joka haluu olla päsmärinä ja on tietty pyytäny isännöitsijää lähettää tollasen kirjelmän kaikil asukkail mut ei sil viestil oo oikeesti mitää ns. lainvoimaa. jatka vaan sitä tuprutteluus aivan rauhas

  #20384 Reply

  joku vaan..

  kyllä taloyhtiö voi sellaisen laittaa. Ei ole oikein tupakoida niin että siitä muille on haittaa jos samassa paikassa asuu esim. astmaatikko joka saattaa saada pahojakin oireita tupakoinnista. Ei luulis olevan iso vaiva mennä 10 metriä kauemmaksi polttamaan jos siitä niin ison nautinnon saa. Parempihan se niin kuin että taloyhtiö kieltäisi tupakoinnin kokonaan?

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #20388 Reply

  peppe

  Taloyhtiö ei tosiaankaan voi kieltää tupakointia! Ei millään eväillä vaikka kuinka muka höpötät "joku vaan…" siellä niitä omia mielipiteitäs jotka perustuvat vain sun omaan mielipiteeseen eikä mihinkään lakiin!

  #20411 Reply

  Nimetön

  kirjeen kyllä voi lähettää, ja PYYTÄÄ tupakoimaan kauempana, mutta ei siihen voi ketään pakottaa jos kyse on omistus asunnosta… ja sinulle ketä vastasit että parempi niin, kuin että yhtiö kieltäisi tupakoinnin kokonaan…. hohhoijaa.. tupakointi on kuules ihan laillista eikä laki kiellä omalla pihalla polttamista..

  #20420 Reply

  tutki nyt

  jos yhtiökokouksessa on järjestyssäännöt vahvistettu
  kyllä voi kieltää tupakoinnin. Ota selvää, jos et ole ollut kaikissa kokouksissa.

  #20421 Reply

  Toivo

  päivän Aamulehti kertoo Turun hovioikeuden päättäneen, että taloyhtiö ei voi kieltää tupakointia parvekkeilla, tuskin sitten pihoillakaan.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #20422 Reply

  rehveli

  Em. artikkelin ymmärsin tarkoittavan huoneustoon luettavia parvekkeita, mutta yhtiön kielto pätee yhtiön tiloissa, eli sen perusteella pihoissakin.
  Saattaa olla, että yhtiökokouksissa päätösten taakse tarvitaan määräenemmistöt jatkossa. Se näkee, ken elää!

  #20419 Reply

  astan

  Siis jonkun urpon mielestä taloyhtiön päättämä järjestyssääntö marssisi lain yli. Ei pidä paikkaansa! Toisinsanoen mikäli taloyhtiö päättäisi järjestyssäännöissään että vaikkapa taloyhtiön pihalla saa murhata ihmisiä ilman seuraamusta niin silloin suomen lainsäädäntö olisi voimaton tuomitsemaan murhaajaa koska taloyhtiön kokouksessa on niin päätetty…. Lopettakaa jo tupakanvastustajat tuo teidän pakkomielteinen itse keksimienne sääntöjen toitottaminen täällä sillä suomen laki ei tunne pykälää mikä sallisi edes taloyhtiön yheteisellä päätöksellä tupakoinnin kieltämisen taloyhtiön alueella, taloyhtiö ei voi estää tupakointia ei pihassa tai edes parvekkeella.

  #20423 Reply

  Xantte

  niin on, että taloyhtiö voi itse laatia omat järjestyssääntönsä, jotka esim kieltävät tupakoinnin pihalla.
  Oletkohan selvillä Asuntoosakeyhtiömuotoisesta asumisesta?
  Tässä asumismuodossa, et omista "pihaasi", vaan se on taloyhtiön omaisuutta. Et saa juridisesti tehdä edes kestopuista terassia ilman taloyhtiön lupaa ns. "omalle "takapihallesi.
  Asuntoosakeyhtiössä ns. "omistajalla" on vain hallinta oikeus osakkeisiin ja määräysvalta asunnon seinien sisäpuolisiin muutos- yms töihin. Et siis omista seiniä, pihaa tms.

  #20424 Reply

  Nimetön

  Murhata taloyhtiön pihalla ei liene saa laillisesti.
  Mutta missä laissa kielletään tai sallitaan tupakointi.
  Esim. Sairaaloiden ovien läheisyydessä on tupakointi kielletty, en kyllä tiedä minkä lain nojalla mutta hyvä että on kielletty.
  Voisiko tupakiva ihminen kuvitella että muut taloyhtiön asukkaat tulisivat piereskelemään hänen parvekkeensa välittömään läheisyyteen.
  Tietysti voihan haista muutenkin todella pahalta ja tarkoituksella, kieltääköhän sen joku laki. Pieru on ainakin kovin vaikea todistaa tai se takapuoli mistä se on lähtöisin.
  Käsitykseni mukaan jo hyvät tavatkin edellyttävät ettei tuprutella vieraita ihmisiä haitaten, asian ymmärtämiseeen ei tarvi suurtakaan älykkyysosamäärää.
  Joka tapauksessa ollaan menossa tässä asiassa parempaan suuntaan, lausukoot hovioikeudet mitä lystää.
  Tupakointi ei missään tapauksessa ole pelkästään oma asia, paitsi silloin kun hengittää vain sisäänpäin.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #20426 Reply

  astan

  Tossa se taas nähtiin että tupakan himovastustajat keksivät selityksiä ja selityksiä eikä heidän mielestään mitkään oikeuden päätökset merkitse mitään kun ovat saaneet päähänsä että ovat vain ja ainoastaan itse oikeassa. Ottakaapa muuten vaikka sellainen asia esille että yritätte saada hyväksyntää sille että esim. taloyhtiössä päätetään ettei ne vanhat kyttääjämummot saa käyttää sitä hirvittävän hajuista hajuvettään koska se haju kantautuu naapuriparvekkeelle tai pihalle. Nyt on kuulkaas kyttääjät tosi kyseessä joten hopi hopi, äkkiä valittamaan ja narisemaan kaikista asioista jotka teitä itseänne ei satu miellyttämään…

  #20427 Reply

  Xantte

  Kun mennään ja otetaan samaan keskusteluun kyttääjämummot ja heidän hajuvetensä, sekä tupakoitsijat ja siitä aiheutuvat HAITAT.
  Mummon hajuvesi voi tuoksahtaa miten pahalta tahansa, mutta harvassa tapauksessa se kuitenkaan aiheyttaa terveydellistä haittaa ulkopuoliselle, asianosattomalle.Tupakoinnissa ja siitä syyttömästi, passiiviseksi tupakoitsijaksi joutuvalle kysymys on jo tieteellisesti todistetuista terveyshaitoista.
  Faktat faktoina ja tunteilut tuonnemmaksi.
  Passiivinen tupakointi lisää tutkitusti vaaraa sairastua keuhkosyöpään. Onhan siinä tietysti se hyvä puoli, jos todistetusti sairastut piittaamattoman naapurisi toiminnan seurauksena, helpottaa se asian viemistä tuomioistuimeen ja korvauksien saamista tekoon syyllistyneeltä.
  Kärsin itsekin tupakoivista naapureista, joihin ei kaunis puhe tunnu tehoavan. Eikä omaa käsitystäni horjuta edes se, että itse olen entinen tupakoitsija, joka kylläkin viimeiset 18 vuotta on elänyt terveellisemmillä arvoilla.

  #20429 Reply

  astan

  Onkohan siitä pikkuisen liian kauan aikaa kun olet polttanut? Tupakan haju ei tosiaankaan ole mikään terveysriski vaan se savu! Siitä määrästä mitä tupakkimies vetäisee keuhkoihinsa savua riittää vain hyvin hyvin pieni osa siihen että sen haistaa, eli haju ja savu ovat pikkuisen niinkuin eri asia. Ulkona poltettaessa tuuli hajoittaa sen savun niin "laimeaksi" ettei sillä ole mitään terveysvaikutusta ellei nyt sitä lasketa että teillä tupakan himovastustajilla hermot ovat aivan riekaleina kun kaikki ei menekkään just niinkuin te haluatte!!!! Haehan säkin xantte vain norttiaski ja pistä palamaan niin ei tarvi höyrytä täällä tyhjästä…

  #20438 Reply

  Nimetön

  Vai polttavat tupakoitsijat sen takia että on hermot tiukalla tai aivan riekaleina.
  Mistähän se haju tulee.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 28)

Vastaa aiheeseen: Voiko taloyhtiö kieltää omalla pihalla tupakoimisen rivitalossa?83 + = 92