Keskustelu oheishuoltajuus

oheishuoltajuus

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • #22487 Reply

  frankblack
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  osaisiko joku neuvoa mitä tehdä, eli siis lapseni asuu isänsä luona,mutta käytännössä lapsen mummo on hoitanut häntä kokoajan(asuvat miehen vanhempien luona)no sain kuulla että ex onkin muuttanut pois ja jättänyt lapsen mummon hoiviin..taas!no lapsi käy kuuleman isänsä luona monta kertaa viikossa,siis yötäkin. kyselin miksi näin tehty, vastaukset olivat mummolta että isä tarvitsee yksityisyyttä,siksi majailee muualla. ex sanoi ettei voi pitää lasta työvuorojensa takia. en tiedä miten pitää paikkansa. nostin haloon asiasta ja nyt kuuleman hakevat mummolle oheishuoltajuutta..sanoin etten ainakaan suostu tuohon,en luota henkilöön. ehdotin että ex muuttaisi lapsen kanssa omaan asuntoon niin ei tarviisi hakea oheishuoltajuutta ja sanoin että kai osaat järjestää hoitopaikan tarvittaessa,asuu samalla paikkakunnalla vanhempiensa kanssa..ei lämmennyt ajatukselle vissiin,niin vaikealta kuulosti.itse tuntuu siltä että haluaa päästä helpolla,ex siis. onko kokemuksia miten helposti oheishuolto myönnetään jos vastustan? itse en ole lasta tavannut paljoa,itsellä auto harvoin käytössä ja matkaa n 100 km suuntaansa ja 3 pientä kotona niin ei linjallakaan viiti hakea.tykkää kyllä olla meillä. kiitos asiallisista vastauksista!

  #22488 Reply

  Nimetön

  Ongelmasi on niin vaikeasta aiheesta jossa eri ympäristötekijät vaikuttavat loppupäätökseen. Jotkut varmasti saavat vastutuksen läpi helposti, joillekin se on vaikeaa/mahdotonta. Oletko itse hakemassa huoltajuutta? Tämä voi olla merkitsevä, eli voitko vastustaa jos et itse ole "kiinnostunut" huoltajuudesta?

  #22489 Reply

  frankblack

  siis unohdin mainita että meillä yhteishuoltajuus, ja homma ei toimi koska ex ei pidä lupauksiaan,ei esim:soita tapaamisajoista kun on luvannut ja edelleen odottelen sovittua kahden keskistä juttutuokiota naamatusten,piti pitää jo melkein 2 kk sitten. ja lapsi nukkuu/asuu olohuoneessa koska ei ole(muka)antaa omaa huonetta.sedillä jotka asuvat kotona kummallakin oma huone…meillä taas jopa yksi huone joutilaana..epäröin hakea lasta asumaan meille koska emme ole juurikaan nähneet.tosin hän on jo kohta 10 vuotias ja satun tietämään ettei hän pidä juurikaan mummolassa asumisesta,sedät kiusaavat ja haukkuvat.mutta myöntääkö tätä heidän kuullen…olen huolissani koska mummoa kiinnostaa nähdäkseni oma onni enemmän kuin lapsen:(

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #22345 Reply

  Naps

  Frankblack on tainnut herätä lapsensa huolille vähän hitaanpuoleisesti, sillä kuulostaa siltä, että mummo se on lasta hoitanut tähänkin saakka. Miksi ei sitten tästä eteenkin päin? Vaihtoehtonahan voi olla lastenkoti, jos kukaan ei lasta vapaaehtoisesti huoli. Turha valittaa, ellei ole jotain vaihtoehtoa tarjota.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Vastaa aiheeseen: oheishuoltajuus+ 65 = 66