Keskustelu Yksinhuoltajuudesta yhteishuoltajuuteen

Yksinhuoltajuudesta yhteishuoltajuuteen

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • #23021 Reply

  Mark64
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Hei!

  Erosimme -98 ja silloin vaimo sai yksihuoltajuuden. Tapaamiset ovat olleet ainoastaan minun oman aktiivisuuteni varassa, koska ex-puoliso ei katso
  tarpeelliseksi ehdottaa mitään päivämääriä, vaan
  olen ikään kuin täysin hänen mielivaltansa alla.

  Meillä on 11-ja 15-vuotiaat tyttäret ja asumme samalla
  paikkakunnalla. Suhteet lapsiini ovat hyvät, mutta
  välit ex-puolisooni ovat täysin tulehtuneet. Hän avioitui uudelleen 3 vuotta sitten ja heillä on yhteinen
  lapsi. Hän vaihtoi tyttärillemme uuden puolisonsa sukunimen täysin minulle siitä mitään kertomatta. Kai
  hänellä oli siihen tavallaan yksinhuoltajana oikeus,
  mutta mielestäni se ei kuulu hyviin tapoihin keskustelematta asiasta minun saati lasten kanssa
  yhdessä.

  Meillä ei ole mitään sovittua asiakirjaa tapaamisista
  ja tapaan tyttäriäni satunnaisesti. Viikonloppuja on lähes mahdoton sopia, koska ex-puoliso yleensä järjestää perheelleen muuta menoa.

  Minkälainen prosessi on hakea yhteishuoltajuutta, koska epäilen, että en saa muuten oikeutta lasten asioita koskevissa asioissa. Olen kyllästynyt ex-puolisoni mielivaltaiseen käytökseen ja pelkään
  sen vaikuttavan myös lasteni mielialaan. Toisiko
  yhteishuoltajuus minulle täysin yhtäläiset oikeudet
  lasten asioihin?

  Soitin lastensuojeluvalvojalle asiasta viime lokakuussa, enkä ole vieläkään saanut mitään yhteydenottoa mahdollisesta vanhempien ja viranomaisen yhteistapaamisesta ja asioiden sovittelusta.

  Tilanne on todella ikävä. Kertokaa kommentteja ja ehdotuksia!

  T:Matti

  #23115 Reply

  Nilkki

  Erotessa usein kaikki mustenee silmissä ja vähäinenkin järjenhiven katoaa avaruuteen. Mutta juuri silloin pitäisi pystyä tekemään päätöksiä, lasten edun nimissä, kun on ns.heikoimmillaan, ainakin se etävanhemmaksi lähtevä.
  Lastenvalvojaan ottaisin ensin yhteyden, jospa tuo lokakuun yhteydenotto on nyt vain syystä tai toisesta jäänyt huomioimatta. Ehdotat selkeästi että haluat neuvotteluajan varata sinulle ja exällesi. Sinulla on tähän täysi oikeus. lastenvalvoja laittaa sitten exällesi kutsun-> jos hän ei saavu, eikä ilmoita syytä, siitä tulee hänelle neg.merkintä. Siitä aloitetaan että ensin yritätte lastenvalvojan luona selvittää asioita -> jos ei onnistu -> pitää miettiä sos.terv.lautakuntaan asioiden viemistä ja yksinhuoltajuudenpurkamista sitä kautta.
  Samalla lastenvalvojan tapaamisella kannattaa tehdä tapaamissopimus lasten osalta. Tosin hehän ovat jo sen ikäisiä että osaavat itsekin jos tavata sinua, että en tiedä onko tapaamissopimuksella enää niin merkitystä, sillä yli 12 vuotiastahan kuullaan myös asumiskuvioihin liittyen.Ei päätä siis sitä, mutta häntä on kuultava.
  Mitä sukunimen vaihtamiseen tulee, hänellä on ollut yksinhuoltajana siihen täysi oikeus, onko se sitten hyvien tapojen mukaista olla kysymättä/ilmoittamatta, onkin sitten toinen juttu. Mutta lainkoura ei siihen koske.
  Toivon sinulle voimia asioiden hoitoon, älä lannistu ja ennenkaikkea pidä malttisi. Osoita exälle että hänen tapansa ja yrityksensä erottaa lapset sinulta, on typerintä mitä exä voi tehdä.Yksinhuoltajuus on yksinhuoltajuus toki, sitä en lähde kieltämään, mutta neuvottelu tie on aina parempi kuin oikeustie.

  #29477 Reply

  Vastaavassa ongelmassa

  Yksinhuoltajuus pitää saadaa heti pois ex-puolisoltasi. Nykyisin käräjäoikeus voi myöntää yksinhuoltajuuden pelkästään sillä perusteella, että puolisot ovat eripuraisia eli siis käytännössä aina voitaisiin antaa toiselle lähinnä äidille lasten yksinhuoltajuus, kun äiti sitä vaatii.

  Keinosi ovat käyttää paikallisia lasten huollosta päättäviä sosiaaliviranomaisia ja neuvotella heidän kanssaan uusi sopimus yhteishuoltajuudesta.
  Toinen ja lähinnä näkisin ainoaksi keinoksi sen, että otat perheoikeuteen perehtyneen asianajajan ja viet asian paikalliseen käräjäoikeuteen vaatien yhteishuoltajuutta sekä vahvistaa lasten tapaamisoikeus käräjäoikeudessa. Tämä vaihtoehto tulee maksamaan jonkin verran, mutta lienee aino vaihtoehto saada jotenkin asiat luistamaan.
  Yleensä kummallekin osapuolelle määrätään maksettavaksi omat kulunsa.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #29500 Reply

  Etäisä

  Että sun ex-muijas antoi SINUN lapsilles tämänhetkisen ukkonsa sukunimen!!!!!
  Tuollaiset paskapää-muijat pitäisi viedä tallin taakse ja ampua siihen paikkaan justiinsa!!!!!
  Mielummin keskikaupungille ja hirttää kaikkien nähden!!!!!!!!!!!!
  Törkeä ämmä!!!!
  (tottakai yh-äippäressukat keksii vaikka ja mitä sen sun ex-muijan puolustukseksi mutta eivät hekään saa muutettua sitä tosi asiaa että lapsella on ISÄ eikä pelkästään se "äippäressukka"!!!!!!!!!!!)

  #40119 Reply

  Nimetön

  Tervehdys!

  Aivan sama ralli meillä. erottiin noin vuosi sitten ja sovittiin tapaamisista ja maksuista suullisesti, Jäin asumaan meidän yhteiseen omakotitaloon ja hoidan yhteisten lainojen maksut kokonaisuudessaan, ja että maksan vasta kun talo on myyty elatusmaksuja. Nyt hän alkaa vaatimaan takautuvasti elatusmaksuja, kun saadaan asunto myytyä. Aivan hämärä tilanne. Nyt en saa tuskin kuin kerran kuussa poikaani viikonlopuiksi (2v.) Mitähän kustantais moinen oikeusprosessi?

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Vastaa aiheeseen: Yksinhuoltajuudesta yhteishuoltajuuteen+ 32 = 36