Keskustelu Alaikäisen ja täysi-ikäisen seurustelu

Alaikäisen ja täysi-ikäisen seurustelu

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • #26389 Reply

  Miia
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Olen itse jo ylittänyt täysi-ikäisyyden, mutta erinäisillä foorumeilla keskustellaan usein parisuhteen ikäeroista.

  Tiedän, että alle 16-vuotias on ns. sakkolihaa itseään selkeästi vanhemmille, mutta onko jotakin rajoituksia olemassa myös 16 vuotta täyttäneille alaikäisille? Entä kuinka suuria sallittavat ikäerot kulloisessakin tilanteessa ovat?

  Jos olisin seurustellut nykyisen mieheni kanssa ollessani alle 16, se olisi ollut laitonta (mieheni on minua melkein 12 vuotta vanhempi). Olisiko tilanne ollut sama, jos olisimme seurustelleet jo ennen täysi-ikäisyyttäni, vaikka olisin ollut jo 16 vuotta täyttänyt?

  #26414 Reply

  Kapps

  Hieman myöhäinen kysymys, jolla ei liene mitään käytännön merkitystä enää tässä vaiheessa.
  Mutta jos se nyt on jostain muusta syystä mielessä, on aina tapauskohtaista, mikä on minkin jutun lopputulos. Mitä mieltä ovat huoltajat, asianomaiset itse, kuinka vakuuttavasti oikeudessa (jossa asia lopulta päätettäisiin) rakastavaiset esittävät olevansa tarpeeksi aikuisia päättämään omista asioistaan jne. Suuri ikäero helposti kallistaa vaakaa hyväksikäytön suuntaan, varsinkin jos huoltajat niin vaativat. Alle 15-vuotias on erityisesti suojeltava (rikoslaki), alaikäinen holhoojansa valvottavissa.

  #26436 Reply

  Miia

  Asia ei tosiaan ole ajankohtainen. Lähinnä olen vain pohtinut itsekseni, kun tätä nykyä aika paljon ihmiset puhuvat juuri tuosta ikäerosta ja sen merkityksestä. Itse olen 15-vuotiaana seurustellut kahdeksan vuotta vanhemman kanssa, joskin siinä oli vanhempienikin hyväksyntä mukana. Kiitoksia kovasti vastauksestasi. :)

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #26457 Reply

  Hankalaa

  Niin, lakia noudattaen kai 16-17-vuotias saa seurustella vain 16-17
  -vuotiaan kanssa. Yleisen hyväksynnän mukaan käytännöt taas vaihtelevat.

  Itse 18-vuotiaana seurustelin itseäni 6 vuotta vanhemman miehen kanssa, eikä niin "suurta" ikäeroa suvaittu (vanhemmat, kaverit, tutut).

  Nyt olen naimisissa 11 vuotta vanhemman kanssa, mutta näin yli kolmekymppisellä sillä ei ole mitään merkitystä.

  Tuttavani seurusteli 18-vuotiaana itseään 22 vuotta vanhemman miehen kanssa, mitä yhteisössä paheksuttiin, mutta hänen vanhempansa hyväksyivät seurustelun.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Vastaa aiheeseen: Alaikäisen ja täysi-ikäisen seurustelu41 + = 48