Keskustelu Syytinki

Syytinki

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • #30340 Reply

  Ostaja
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Olemme ostamassa kiinteistöä. Kiinteistöä myy perhe, jonka isän isällä on rakennuksen yläkertaan syytinki. Isoisä on jo jonkin aikaa asunut vanhainkodissa. Mitä tulee ottaa huomioon tällaisessa tapauksessa? Miten syytingin lainvoimaisuus voidaan tarkastaa? Onko syytingin tarvinnut käydä "oikeusistuimessa", että se olisi lainvoimainen? Pitääkö syytingistä olla tällöin tai ilmankin tuota oikeudenpäätöstä merkintä rasitustodistuksessa? Miten syytingin voi purkaa, jos se on lainvoimainen? Onko ainoa keino odottaa, että isoisä kuolee tai sitten maksaa hänet ulos? Siirtyykö syytinki perintönä isoisän kuoltuakin hänen perillisille?

  #30343 Reply

  pullasorsa

  kun isoisä deppaa niin syytinki lakkaa,ei siirry perillisille.

  onkos tolla väliä kun pappa asuu vanhainkodissa..

  Tarkista kiinteistökansliasta (käräjäoikeudesta) tilan numerolla onko ko. rasitetta.

  #30345 Reply

  pullasorsa

  Nykyinen maakaari antaa mahdollisuuden kirjata tällainen eläkeoikeus, jolloin se on kolmansienkin osapuolien tiedossa eli näkyy rasitustodistuksesta. Kirjaamisella annetaan eläkeoikeuden pysyvyydelle suojaa muun muassa kiinteistön omistajanvaihdostilanteissa ja siksi se kannattaakin aina tehdä.

  Ja toiseksi voihan isoisä luopua siitä syytingistä,mieluiten kirjallisesti mutta suullinen luopuminen käy myös.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #30347 Reply

  Ostaja

  Niin siis kyseinen isoisä ei ole niin huonossa kunnossa, että ei pääsisi mm. kulkemaan ko. kiinteistölle vanhainkodilta. En sitten osaa sanoa, että miten halukas hän on luopumaan syytingistään…

  #30384 Reply

  Perijätär

  Jos syytinki on rasitteena talossa, voi ostaja joutua maksamaan papan vanhainkotimaksut, joten kannatta todellakin tarkistaa. Kauppakirjassa pitää olla merkintä rasitteista vapaa.

  #30500 Reply

  Ostaja

  Onko tuo todellakin totta, että vanhainkotimaksujakin voi joutua maksamaan? Mitä kaikkea oikein tuohon syytinkiin kuuluu? Luulin, että asuminen ja ruoka yms. vanhassa asunnossa olisi ollut se sisältö. Miksi ihmeessä joku tuollaisen syytingin tekee, kun sehän ajaa uuden asukkaan aivan kuralle, kun pitää papalle kaikki maksaa… Voiko syytinkiä purkaa mitenkään? Tai kai siis rahaa kouraan iskemällä ja saa sitten nimmarin johkin paperiin, missä pappa luopuu syytingistään.

  #30507 Reply

  pullasorsa

  kyllä pappa voi luopua syytingistä ilmaiseksi jos hän haluaa,tai sitten hilloa kouraan papalle.

  kirjallinen luopumisilmoitus,jos taloa on myymässä papan jälkeläiset niin ne voi pyytää pappaa luopumaan syytingistään.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #30522 Reply

  Perijätär

  Syytinki tehdän esim. siksi, että vanhaisäntä/emäntä myy tilan pojalleen/tyttärelleen, mutta ei tahdo muuttaa mihinkään kerrostaloyksiöön vaan haluaa viettää lopun elämänsä tilan menoa seuraillen. Vaan vanhuus iskee kuitenkin ja edessä on siirto muualle. Syytingin hyvät puolet ovat siinä, että myyjä saa elinikäisen asumisoikeuden ja vähemmän veroja ja ostaja halvemman hinnan ja tarvitsee vähemmän lainaa. Silloin kun seuraavia kauppoja syytinkitalosta tehdään, on tarkkaan katsottava rasitteet ja muut uutta ostajaa velvoittavat sopimukset.

  #30525 Reply

  syytingin huonot puolet

  Syytinki on varmaankin kirjattu kauppakirjaan. Myös syytingin sisältö. Syytingissä on se huono puoli, että syytingin omistaja voi antaa vaikka veljensä asua syytinkiasunnossaan. Kysehän on asumisoikeudesta, eli hallintaoikeudesta asuntoon mahdollisine sähkö, vesi ym oikeuksineen. Syytingin omistajan ei tarvitse itse asua syytinkiasunnossa, mutta hän voi vaikka vuokrata sitä kolmannelle.

  kannattaa miettiä tarkkaan ennen kuin ryhtyy tuollaiseen kauppaan.

  #30533 Reply

  mmm

  Kyllä se syytinki(?) on henk.kohtainen. Ei sitä kämppää voi syytikiedusta nauttiva antaa kellekään kolmanelle osapuolelle asuttavaksi. Tai jos näin tapahtuu, niin sitten vaan vuokraa perimään tai asianajajat töihin.
  Nykypäivänä ei muuten lakitekstissä käytetä syytinki-sanaa, se on esihistoriaa. Nykyään puhutaan ja tehdään vain asumisoikeuksia.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Vastaa aiheeseen: Syytinki56 + = 58