Keskustelu 15v ja 18v harrastaa seksiä??

15v ja 18v harrastaa seksiä??

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 46)
 • #31206 Reply

  Kysynpä Tässä Näin
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Jos 15v tyttö ja 18v poika haluavat harrastaa seksiä yhdessä vapaasta tahdosta niin onko se laitonta

  #31208 Reply

  ww

  16v rajapyykki,siitä alle kun mennään niin voi käydä hassusti.

  #31247 Reply

  eetuliini

  ehdottomasti

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #31254 Reply

  Nippe

  Linna odottaa poikaa jos seksiin päädytte!Olipa tyttö kuinka mukana tahansa!

  #31256 Reply

  Trento

  Rikoslain 20 luvun 6 §:n 1 momentin mukaan lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä on mm. jos on sukupuoliyhteydessä kuuttatoista vuotta nuoremman lapsen kanssa. Kuitenkin, 2 momentissa todetaan, että lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ei kutienkaan pidetä 1 momentissa tarkoitettua tekoa, jos osapuolten iässä tai henkisessä ja ruumillisessa kypsyydessä ei ole suurta eroa. Eli lailla ei ole haluttu kriminalisoida teini-ikäisten tai lähellä suojaikärajaa olevien seurustelusuhteita. Kolmen vuoden ikäeroa, varsinkin jos nuorempi osapuoli on jo lähellä suojaikärajaa, on oikeuskäytännössä pidetty hyväksyttävänä. Loppuviimeksi asia on tuomioistuimen ratkaistava, jos joku tekee rikosilmoituksen suhteesta.

  #31277 Reply

  Nippe

  …kuin, että suhde kaatuu.Mikäpä olisikaan parempi keino tytöltä kostaa kuin tehdä pojasta rikosilmoitus.Näitähän on nähty ja kuultu, mediassakin asti.Siinä vaiheessa poika on todellakin voimaton!Ja vaikka linna eri tulisi niin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä jää merkintä rikosrekisteriin ja siinä samalla voit unohtaa monet työpaikat jne. Näin se vaan menee!Suomessahan on tällä hetkellä oikea buumim näistä jutuista.

  #31280 Reply

  TUO ON

  Nippe puhuu asiaa.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #31326 Reply

  Ei Vakituista Nimimerkkiä

  Tuomitsemattahan jätetään jos joko ikäero tai kypsyysero ("henkisen ja ruumiillisen kypsyyden ero") on riittävän pieni.

  Hallituksen esityksessä eli lain esitöissä mainitaan "useiden vuosien ikäero" sellaisena jota ei "enää voida pitää pienenä" tapauksissa joissa nuorempi on "jo lähellä suojaikärajaa".

  17-vuotiaan pojan seksi 14-vuotiaan tytön kanssa jätettiin tuomitsematta Joensuun käräjäoikeudessa, syynä ikäero jota oli uutisen "hieman yli kaksi vuotta". (lähde: karjalainen.fi 14.11.2007)

  Helsingin hovioikeus hylkäsi nuorukaisen saaman syytteen 14-vuotiaan tytön
  hyväksikäytöstä. Tekohetkellä mies oli 19-vuotias ja osapuolilla oli ikäeroa
  viisi vuotta. Oikeus totesi, ettei osapuolten henkisessä ja ruumiillisessa
  kypsyydessä ole suurta eroa oikeussaliesiintymisten perusteella, joten syyte
  lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä hylättiin. Espoon käräjäoikeus oli
  hylännyt syytteen jo vuonna 2002 samalla perusteella. (lähde: Kaleva.plus
  2.12.2003)

  18-vuotias mies pakotti 13-vuotiaan tyttöystävänsä sukupuoliyhdyntään. Oikeus
  tuomitsi sukupuoliyhteyteen pakottamisesta 8 kuukautta ehdollista vankeutta –
  tuomion ehdollisuutta perusteltiin miehen nuorella iällä. Pakotettu seksi
  sisälsi tavallista vähemmän väkivaltaa, josta syystä tuomio tuli lievemmästä
  raiskauksen muodosta. Lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä koskeva syyte taas
  hylättiin, koska osapuolten iässä tai kypsyydessä (uutisesta ei käy ilmi, kumman
  perusteella – vain, että jommankumman) ei nähty suurta eroa. Sekä käräjä- että
  hovioikeus päätyivät samaan ratkaisuun. Hovioikeus korotti vahingonkorvaukset
  henkisestä kärsimyksestä 3000 euroon. (lähde: Helsingin Sanomat 24.9.2003 ja
  Kaleva.plus 23.9.2003)

  Joskus Toukokuussa 2006 käsiteltiin kohujuttu "inkoolaistytön surmaa" Porvoon käräjäoikeudessa ja käsittääkseni noin kuusi vuotta vanhemman ruotsalaismiehen syyte hyväksikäytöstä (harrastivat seksiä joskus kun tyttö oli 15) kaatui kypsyyseroon (miehen Aspergerin syndrooma vaikutti kypsyyseroarvioinnissa). Lähteenä joku aikakauslehti (Hymy tmv) noilta ajoilta.

  Kuopion käräjäoikeus oli tuominnut 1984 syntyneen kuopiolaismiehen 13:sta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja kahdesta pakottamisesta sukupuoliyhteyteen vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Itä-Suomen hovioikeus hylkäsi neljä syytekohtaa ja lievensi tuomion seitsemäksi kuukaudeksi ehdollista vankeutta. Sen mielestä yli 15-vuotiaiden tyttöjen sukupuoliyhteyttä heitä pari vuotta vanhemman vastaajan kanssa ei voi pitää hyväksikäyttönä. Oikeuden mielestä nuorukaisen seksikontaktit 13- ja 14-vuotiaisiin tyttöihin olivat hyväksikäyttöä. Lähteenä Hesari 16.3.2005.

  Henkilökohtaisena näkemyksenäni: oikeastaan ei voi koskaan tietää missä se raja menee, riippuu onko ymmärtäväinen tuomari. Lisäksi seksuaalirikosten tuomiot nimeomaan hyväksikäyttötapauksissa on kummallisia – joskus järjettömän jyrkkiä tulkintoja, joskus löysiä. ESIMERKIKSI NETTISEKSI TEININ KANSSA TUOMITAAN JYRKEMMIN KUIN ISÄPUOLEN PIKKULAPSEEN KOHDISTAMA FYYSINEN HYVÄKSIKÄYTTÖ! (sorry capsit)

  Lieventävinä asianhaaroina olen nähnyt käytettävän:
  – nuoremman osapuolen oma myötävaikutus tapahtumiin
  – nuorempi lähellä suojaikärajaa
  – seurustelusuhde
  – ikäeron suhteellinen vähäisyys vaikka se olisikin liian suuri

  #31343 Reply

  Noona

  …sama linja ei Suomessa toimi kaikissa oikeuslaitoksissa. Mikä on todella outoa,koska Suomi ei kuitenkaan ole mikään iso maa.Yhtenäistä käytäntöä ei ole ja mitä enemmän joku juttu julkisuutta saa, sitä kovemmat tuomiot annetaan,koska julkinen paine on sellainen, että oikeus ei uskalla tehdä järkeviä eikä yleistä linjaa noudattavia päätöksiä. Usein näissä jutuissa annetaan julkisuuteen vain asianomistajan kanta/näkemys asiasta ja puolustuksen täytyy olla hiljaa ja nöyränä,koska usein nämä oikeudenkäynnit ovat salaisia ja kaikki tiedotteet julkisuuteen tehdään sen mukaan,miten asianomistaja ne haluaa. Toinen puoli asiasta jää siis varjoon ja suuri yleisö uskoo vaan sen,mitä lehtiin painetaan ja kukaan ei ajattele,että sehän on vaan toinen puoli asiasta.On taatusti oikeita hyväksikäyttötapauksia, sitä en ole tässä kieltämässä. Mutta on myös erittäin paljon tapauksia,joissa motiivina on kosto,raha tai etsitään helpotusta omaan pahaan oloon siitä,mitä on tullut nuorena tehtyä ja mikä on ollut silloinen käyttäytymismalli.Eli haetaan tietynlaista "synninpäästöä" itselle ja sillä selitetään oma käyttäytyminen.Ikävä kyllä myös asianomistajien vanhemmat liittyvät usein tähän samaan joukkoon,sillä saa vanhemmat myös synninpäästön itselleen siitä kun ei ole kiinnostanut,että missä alaikäiset yökaudet luuraa.Näistä jutuista on tullut tietynlainen "muoti-ilmiö" ja erittäin hyvä keino hakea sääliä ja huomiota. Ja lehdet tietenkin huutavat näistä tapauksista kissan kokoisilla kirjaimilla, koska kaikki seksiin, seksuaalisuuteen ja seksikäyttäytymiseen liittyvää myy, aiheuttaa ihmisissä tunnekuohuja ja saa aikaan paljon keskustelua lehtien mielipidepalstoille. Jokainen hakee siis oman hyötynsä. Ikävä kyllä tälläkin hetkellä Suomen vankiloissa istuu ihmisiä, näiden suurenneltujen ja keksittyjen juttujen takia.Siinä on mies aika heikoilla kun pienet ja säälittävät koulutytöt laittaa koneiston pyörimään ja nauraavat matkalla pankkiin.Ja oikeus ei katso näitä juttuja maalaisjärjellä,sen käyttö on oikeudessa kielletty ja siihen julkisuus ei anna lupaa.Hurjaa on myös se,että kun ihmiset kiljuvat kuinka 15-vuotias on lapsi,aina kun lukee em. juttuja.Mutta annas olla kun 15-vuotias pahoipitelee itseään nuoremman niin tätä 15-vuotiasta ollaan suurinpiirtein viemässä jo saunan taakse ja vaaditaan todella kovia rangaistuksia.Herää kysymys,eikö tämä pahoinpitelevä 15-vuotias sitten olekaan lapsi,joka ei tiedä mitä tekee??

  #31354 Reply

  Helppoheikki

  Nooran teksti olisi huomattavasti vakuuttavampaa, jos voisit vaikkapa tilastoin ja tutkimuksin osoittaa väitteesi todeksi tunteenomaisen mutu-viljelyn sijasta. Oikeuden tiedoitetta ratkaisusta ei laadita asianomistajan sanelun pohjalta, vaan oikeus laatii tiedotteen sen perusteella, mitkä tekijät vaikuttivat päätökseen ja mitä tietoja ei ole julistettu salaisiksi. Mitä tulee miesparkoihin, jotka narahtavat sakkolihan käytöstä, niin asiaan olemassa helppoakin helpompi ratkaisu. Pysyy ikäisissään ja suojarajan ylittäneissä seksikumppaneissa. Jos on tietoisesti painanut alaikäistä, on ihan omaa typeryyttä, jos päätyy leivättömän pöydän ääreen. Asia on verrannollinen siihen, että ajaa ylinopeutta, vaikka tietää rajoituksen. Oma moka.

  #31380 Reply

  Mervi

  …vaikeus onkin, että sillä ei tunnu olevan mitään väliä, että tietääkö mies onko tyttö 15 vai enemmän. vaikka luulisi vanhemmaksi tai vaikka tyttö valehtelisi ikäänsä vuosia lisää niin silti katsotaan,että mies syyllinen. Ja se on kohtuutonta se! 15-vuotiaita liikkuu jopa baareissakin,miten silloin voi edes epäillä,että tyttö on alaikäinen?

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #31382 Reply

  Mirka

  Ja onhan se asia sitten niinkin, että jos kerran lakia noudatetaan niin eikös sitten jos esim. 15-vuotias on humalassa voisi mies aivan hyvin sanoa,että luulin,että on täysi-ikäinen kerran on juonut alkoholia. Eipä silloin näille alaikäisille sanota, että oma moka, Suomessa saa lain mukaan 18-vuotiaat ostaa alkoholia ja näin ollen toinen osapuoli voi olettaa toisen olevan täysi-ikäinen.Kovin mustavalkoisesti ja yksisilmäisesti mielestäni asioita tulkitset ja ajattelet!

  #31391 Reply

  Helppoheikki

  Minähän kirjoitin, että jos TIETOISESTI harrastaa seksiä alaikäisen kanssa, niin oma moka. Ja tällaisiakin hyypiöitä löytyy. Jos baarista pokaa naisen, joka on alaikäinen, niin eihän se silloin ole miehen moka, vaan mies voi melkoisen hyvällä syyllä olettaa, että tyttölapsi on täysi-ikäinen. Se on poken vastuulla raakata baariin pyrkijöistä sakkolihat. Jopa 12-vuotiaat ovat humalassa. Sekö on hyvä syy panna lasta, kun se oli kännissä niin luulin sitä vanhemmaksi? Kamoon, ryyppäävät teinit pyörivät hieman eri piireissä kuin ryyppäävät täysi-ikäiset. Idiootti pitää olla, jos luulee yläasteen sukkadiskossa pöyrivien kännikalojen olevan täysi-ikäisiä. Järjen käyttö on sallittu, vaikka se tuntuu olevan vaikeaa yhtä aikaa m*lkun kanssa.

  #31392 Reply

  Lisäys

  Voisivatko arvon daamit myös näyttää ennakkopäätöksen oikeudelta, jossa mies on tuomittu lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä sen jälkeen, kun tyär on bongattu täysi-ikäisille tarkoitetusta baarista seksin merkeissä. Minä väitän, ettei tuollaista tuomiota ole. Joten rutinanne on yhtä tyhjän kanssa.

  #31395 Reply

  L

  kokeilen vain viestin lähetystä kun kolme edellistä ei toiminut

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 46)

Vastaa aiheeseen: 15v ja 18v harrastaa seksiä??− 7 = 3