Keskustelu Alkoholirikos

Alkoholirikos

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • #32407 Reply

  jussi123
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Onko mitään selvää tietoa kenelläkään mihinkä perustuu alkoholirikoksen sakkomäärä, eli esimerkiksi alaikäisille palkkiotta alkoholin välittäminen? sakkoa siitä lakitekstin mukaan tulee, mutta kuinka paljon ja mitkä tekijät vaikuttavat asiaan?

  #32408 Reply

  alkoholilaki

  Lue: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1968/19680459

  36 § (12.6.1981/403)
  Alkoholijuoman välittäminen palkkiota vastaan on kielletty, jollei tästä laista tai sen nojalla annetuista säännöksistä muuta johdu. Alkoholijuoman välittäminen on kielletty myös ilman palkkiota henkilölle, jolle 34 §:n nojalla ei saada myydä alkoholijuomia.

  61 §
  Henkilö, joka ei ole kahtakymmentä vuotta täyttänyt, älköön pitäkö hallussaan tai kuljettako alkoholijuomia.

  Sen estämättä, mitä 1 momentissa on sanottu, saa kahdeksantoista vuotta täyttänyt henkilö pitää hallussaan ja kuljettaa mietoja alkoholijuomia.

  Kaksikymmentä vuotta tai 2 momentissa tarkoitetussa tapauksessa kahdeksantoista vuotta täyttänyt henkilö älköön pitäkö hallussaan tai kuljettako muita alkoholijuomia kuin laillisesti valmistettuja tai maahantuotuja tällaisia juomia.

  85 §
  Joka luvattomasti myy tai muutoin korvausta tai hyvitystä vastaan luovuttaa taikka luvattomasti palkkiota vastaan välittää, kaupaksi tarjoaa tai kaupan pitää alkoholijuomaa tai väkiviinaa, on tuomittava alkoholipitoisen aineen välittämisestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. (6.3.1987/252)

  Sama olkoon laki, jos se, joka on saanut alkoholijuoman tai väkiviinan saantiin oikeuttavan todistuksen tai lääkemääräyksen, korvausta tai hyvitystä vastaan luovuttaa sen toiselle.

  Jos joku välittää alkoholijuomaa tai väkiviinaa ilman palkkiota henkilölle, jolle alkoholijuomaa alkoholilain (1143/1994) 16 §:n mukaan ei saa myydä, hänet on tuomittava alkoholipitoisen aineen välittämisestä ilman palkkiota sakkoon. (8.10.1999/941)

  #32409 Reply

  Nimetön

  Konkreettista päiväsakkomäärää on vaikea mennä arvailemaan. Tapauksia ei varmaankaan ole edes kovin paljon, eli ei juuri löydy oikeuskäytäntöä. En ole itse kuullut koskaan, että alaikäiselle välittämisestä olisi saanut rangaistuksen.
  Alkoholin tarjoaminen alaikäiselle ei ole kriminalisoitua, tiedottomaan tilaan saattaminen on.
  Sakkoa sinänsä voidaan määrätä 1-120 päiväsakkoa, ja summahan määräytyy tulojen mukaan.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #32427 Reply

  HKV

  "Alkoholin tarjoaminen alaikäiselle ei ole kriminalisoitua, tiedottomaan tilaan saattaminen on." vaikka se ei ole kriminalisoitua niin kyllähän siitä poliisilain mukaan on jotain tultava seuraamuksia kuitenkin? sakkoja jos ei muuta, vaikkeivat asianomaiset myöntäisivätkään poliiseille että henkilö x on ilmaiseksi tarjonnut ryhmälle x alkoholia korvaukstta? vai miten se menee, en minä tiedä kun ei ole finlexissä asiasta selvitystä tarkemmin

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Vastaa aiheeseen: Alkoholirikos68 − 60 =