Keskustelu Vuokra-asunnosta häätäminen

Vuokra-asunnosta häätäminen

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • #32633 Reply

  vanaja
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Itselläni tuli vastaan seuraanvanlainen tilanne. Asun siis vuokralla, musiikkia tulee kuunneltua ja elokuvia katseltua. Yritän olla häiritsemättä ketään, mutta aina sekään ei kaiketi voi onnistua. Nyt tulikin isännöitsijä hieman ärsyyntyneenä ilmoittamaan, että kaikki melu seis tai häätö odottaa.
  Haluaisinkin tietää mitä mahdollisuuksia minulla on häätöä vastustaa jos sellaiseen ratkaisuun taloyhtiö tai vuokranantaja päätyy(kumpi tämän tekee?).
  Voiko häädöstä valittaa? millä aikataululla tälläiset asiat voidaan toteuttaa, eli kuinka pian pitäisi uusi asunto löytää? Eli pähkinänkuoressa, mitkä ovat oikeuteni tällaisessa pakkomenettelyssä? Yritän toki koettaa vaimentaa aiheutuvaa melua, mutta mikäli ongelma on enemminkin herkissä naapureissa tai talon äänieristyksessä, ei tämäkään luultavasti auta.

  #32648 Reply

  ww

  hommaa korvakuulokkeet ja kuuntele musaa vaikka täysillä.
  voit toki jos häätö tulee niin viedä asian käräjille ja loppupeleissä he päättävät että onko häätö aiheellinen.

  #32654 Reply

  häätömies

  Vuokralaisella on mahdollisuus vastustaa häätöä ja käytännösä häätö on mahdollista saada aikaan vain jos vuokralainen toistuvasti häiritsee eikä ota varoituksia huomioon. Yhdestä varoituksesta ei kukaan saa häätöä mutta jos jatkuvasti metelöit ja sinun kontollesi syntyy kasa varoituksia niin sitten lennät kuin leppäkeihäs. Käytännössä tarvitaan siis useampi varoitus lyhyen ajan sisällä.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #32705 Reply

  Hmmm

  Jos olet yksityisellä vuokralla, hän tietysti häätää sinut, ei isännöitsijä. Eli kannattaa pysyä väleissä vuokraisännän kanssa. Häiriötapauksissa isännöitsijä antaa vuokraisännälle ne varoitukset ja sitä kautta sinulle. Jos et usko varoituksia, voidaan vuokraisäntää uhata asunnon haltuunotolla. Volyymia vähemmän, niin eipä tarvitse näitä miettiä.

  #32714 Reply

  Toivo

  Isännöitsijä eli taloyhtiö voi häätää näin:

  Taloyhtiön hallitus toteaa, että häiriö on ollut olennaista ja toistuvaa ja päättää antaa varoituksen. Haastemies tuo häätö- ja haltuunottovaroituksen vuokranantajalle ja vuokralaiselle. Jos häiriö tämän jälkeen toistuu, on vuokranantajalla mahdollsuus toteuttaa häätö välttyäkseen huoneistonsa haltuunotolta. Muussa tapauksessa taloyhtiö ottaa asunnon haltuunsa ja toteuttaa häädön.

  Sanoisin, että kannattaa välttää musiikin soittamista etenkin sinä aikana, joka talon järjestyssäännöissä on määritelty hiljaiseksi ajaksi, yleensä klo 2200 – 07.00.

  #32722 Reply

  Malika

  Edellinen vastaaja hieman lyhensi proseduuria. Vain tuomioistuin voi määrätä häädön. Pelkästään isännöitsijän tai asunnon omistajan ilmoitus ulosottomiehelle häädön toimittamiseksi ei riitä, tarvitaan oikeuden päätös.

  #77013 Reply

  Mikko

  Itselläni on yksi varoitus.Toisesta varoituksesta saan häädöt.Tiedot löydätte Rikosrekisteristä.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Vastaa aiheeseen: Vuokra-asunnosta häätäminen− 1 = 1