Keskustelu perinnönjako

perinnönjako

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #34537 Reply

  iitu
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Kuka osaisi neuvoa, kuinka kuolinpesän varat oikeasti, laillisesti jaetaan! Vainaja oli kuollessaan avioliitossa, hänellä oli kaksi lasta, leski ei ole lasten äiti. Periikö leski puolisonsa? Vai meneekö jako niin, että leski saa pitää oman omaisuutensa (joka saman suuruinen kuin vainajalta jäi) ja lapset eli rintaperilliset jakavat vainajan omaisuuden keskenään? Vai meneekö jako niin, että leski perii ½ ja lapset toisen puolikkaan jakaen? Neuvokaa !!

  #34538 Reply

  ei nimimerkkiä

  Jos vainajalla oli lapsia, leski ei peri. Jos puolisoilla ei ollut avioehtoa, kummallakin puolisolla on AVIO-OIKEUS puoleen puolisoiden yhteenlasketun pesän säästöstä. Jos puolisot eivät alunperin ole olleet yhtä "rikkaita", niin "epätasapaino" korjataan tasingolla. Jos leski on kuitenkin ollut se varakkaampi puoliso, hän voi ilmoittaa ettei maksa tasinkoa kuolinpesälle (tasinkoprivilegi).

  #34542 Reply

  puolet pesän säästöstä

  Periikö leski puolisonsa?
  Ei peri.

  Vai meneekö jako niin, että leski saa pitää oman omaisuutensa (joka saman suuruinen kuin vainajalta jäi) ja lapset eli rintaperilliset jakavat vainajan omaisuuden keskenään?
  Kyllä periaatteessa. Ensin lasketaan pesän säästö: vainajan varat ja velat sekä lesken varat ja velat. Jos lesken omaisuus on enemmän kuin puolet tästä yhteenlasketusta pesän säästöstä hän ilmoittaa ettei anna tasinkoa ja pitää oman omaisuutensa. Jos taas hän on köyhempi hän saa pesästä niin paljon että osuudeksi tulee se puolet. VIELÄ kukaan ei kuitenkaan omista mitään. Tämän jälkeen tehdään ositus / perinnönjako ja vasta sitten on omistukset uusilla omistajilla.

  Lapset jakavat keskenään sen toisen puoliskon.

  Vai meneekö jako niin, että leski perii ½ ja lapset toisen puolikkaan jakaen?
  EI.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: perinnönjako− 2 = 6