Keskustelu Vahingonkorvaus ei-tuottamuksellisessa vahingossa?

Vahingonkorvaus ei-tuottamuksellisessa vahingossa?

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • #36081 Reply

  Onko oikein
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Vahingonkorvaus ei-tuottamuksellisessa vahingossa?

  Veljeni oli ryypännyt pitkän putken ja sitten lopettanut yht’äkkiä.
  Parin päivän päästä han alkoi näkemään harhoja ja tajusi että nyt pitää saada apua mutta puhelimesta oli akku tyhjä joten hän lähti ulos porraskäytävään.
  Siellä iski viinakramppi päälle ja veljeni tuli päällään alas yhden kerrosvälin.
  Verta oli runsaasti ja ambulanssin tullessa häneltä mitattiin promillet jotka näyttivät nollaa.
  Veljeni joutui olemaan sairaalassa useita päiviä.

  Nyt taloyhtiö yrittää maksattaa veljelläni rapun siivouskuluja mutta käsittääkseni koska kyse ei ole ns tuottamuksellisuudesta ts tahallisuudesta vaan sairaskohtauksen aiheuttamasta tapaturmasta, ei veljeni ole korvausvelvollinen siivouskuluista.

  Olen pyytänyt veljeäni kiistämään koko korvauksen siivouskuluista.
  Olenko oikeassa vai väärässä?

  #36085 Reply

  ww

  no eipä sitä voi periä mitää kustannuksia jos vahingossa kaatuu rappusia pitkin alas ja loukkaa leukansa ja verta lentää pitkin seiniä.kuulostaa aika absurdilta että taloyhtiö vaatii siivouskuluja veljeltäs.se oli vahinko ja siivousvelvollisuus on kyllä mielestäni taloyhtiöllä,samoin maksupuoli.

  kiistäkää maksu ja tehkää siitä reklamaatio,viekää asia vaikka oikeuteen jos alkavat periä siivouskustannuksia.ottakaa selvää että onko kiinteistöllä tapaturmavakuutusta.
  ilmoittakaa taloyhtiölle että veljesi liukastui kun taloyhtiön raput olivat liukkaat,jotain liukasta rappusessa,näin ollen taloyhtiö voi joutua korvausvelvolliseksi.
  jos joku liukastuu taloyhtiön mailla niin pahimmassa tapauksessa se maksaa pitkän pennin taloyhtiölle.

  #36115 Reply

  Oikeuteen?

  Jos kyseessä on aito vahinko/sairauskohtaus, niin silloin ei korvausvastuuta pitäisi veljelläsi olla. Nämä ovat tietysti aina vähän rajanvetotapauksia. Jos veljelläsi on kotivakuutus, jossa vastuuvahinkovakuutus, niin vakuutusyhtiöstä voitte myös kysyä neuvoa.

  Mitään sepitelmiä liukastumisesta tms ei kannata keksiä, jos näin ei ole oikeasti tapahtunut. Samoin se on velkoja joka haastaa oikeuteen eikä velottava, jos toinen kieltäytyy maksamasta…

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #36261 Reply

  Wwlle

  Olet katsellut liikaa amerikkalaisia sarjafilmejä. Jos humalainen tai muu hörhö teloo itsensä ja sotkee rappukäytävän, on hänellä aikuisen oikeasti korvausvelvollisuus taloyhtiölle aiheuttamastaan vahingosta. Miksi ihmeessä muiden ihmisten pitäisi maksaa yhden toilailut, kun syyllinen on tiedossa? Sarjafilmit ja suomalainen lainsäädäntö ovat hyvin kaukana toisistaan.

  #36275 Reply

  ww

  lueppas tarkemmin ensimmäinen kirjoitus..jos promillet on mitattu ja ne näyttää täyttä nollaa niin silloin henkilö ei ole huppelissa vaan kaatuminen on johtunut sairauskohtauksesta,juoppohulluuskohtaus,harvinaisen yleinen oireyhtymä ja tämä luokitellaan sairauskohtaukseksi.

  #36277 Reply

  ww

  se juoppohulluuskohtaus on väärä sana asialle,kun ihminen juo tarpeeksi monta päivää ja sitten lopettaa juomisen niin elimistö on aikalailla myrkytystilassa joka taas aiheuttaa erinäisiä sairauskohtauksia,se mikä kaatumisen syy oli en tiedä ja tuskin kukaan tietää sitä tarkasti.sitä voi saada slaagin,menettää tajuntansa tai vastaavaa,nähdä pikku-ukkoja tms..vaihtoehtoja on rajattomasti.oli miten oli niin vahinkoja sattuu ja elämä jatkuu ja kaljaa juodaan entiseen tahtiin.

  #36643 Reply

  Onko oikein

  VOITTO tuli!!!
  Kirjoitin itse perusteellisen vastineen johon liitin veljeni sairauskertomuksen ja pistin samalla kusipäähallitukselle luun kurkkuun.
  Nöyränä päättivät uudessa hallituksen kokouksessa ettei veljeni tarvitse maksaa atin latiakaan.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #36647 Reply

  ww

  niinhän sen pitikin mennä:)
  pikaista paranemista veljelles-

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)

Vastaa aiheeseen: Vahingonkorvaus ei-tuottamuksellisessa vahingossa?− 3 = 1