Keskustelu Naapurikyttääjät

Naapurikyttääjät

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • #38117 Reply

  elmamobiili.
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Mitä tehdä naapureille, jotka kyttäävät ihan kaikkea mitä teet? Kun ajat autolla pihaan, vahtaavat ikkunasta, kun odotat hissiä, vahtaavat ovisilmästään ja kaiken huippuna sipsuttelevat sukkasillaan rappukäytävässä ja kuuntelevat ovien takana. Olemme nuori avopari ja joskus vietämme iltaa kavereittemme kanssa kotonamme ja olen naapureillemme sanonut, että jos kuuluu ääniä, tulkaa ihmeessä sanomaan, että ollaan hiljempaa tai lähdetään pois. He kuitenkin päättivät eräs viikonloppuilta soittaa poliisit, kun meitä oli neljä ihmistä iltaa viettämässä ja kuunneltiin läppäriltä musiikkia. Oli siinä poliisitki vähän ihmeissään… Mitä ihmettä voisimme tehdä?

  #38118 Reply

  hiljaa mäessä

  Ennen oli tapana ilmoittaa naapureille jos oli tarkoitus kutsua vieraita tai pitää esimerkiksi tupaantuliaisia. Tehkää tekin niin, että ilmoitatte naapurille milloin teiltä mahdollisesti kuuluu ääniä klo 23 jälkeen illalla. Jos nuorilla on tapana, joka viikonloppu kuunnella musiikia kerrostalossa yöllä lähiöpubin sulkemisajan jäleen on ymmärrettävää, että poliisi kutsutaan paikalle hillitsemään tällaista.
  Kerrostalossa asuminen on taitolaji, eikä kerrostalossa sääntöjä tai tapoja helposti muuteta teidän makunne mukaiseksi. Sopeutakaa tai olkaa sopeutumatta. Lopputulos riippuu siitä.
  Naapurin nimittäminen kyttääjäksi on jo hieman asenteellista.

  #38124 Reply

  mä vaan

  No kyllä minusta taas monet ikääntyneet ovat asennevammaisia nuoria/nuorempiaan kohtaan. Juuri tuo ärsyttävä kyttääminen ja poliisien kutsuminen paikalle pienestäkin risahduksesta on niin naurettavaa. Vahditaan ihan varmuuden vuoksi, että jos sattuisi kuulemaan tai näkemään jotain sopimatonta. Kaiketi tuo kertoo kyttääjästä enemmän kuin kytätyksi joutuneesta. Kyttääjät hankkikaa elämä, jättäkää muut rauhaan. Kyllä nuoremillakin on oikeus elää ja asua myös kerrostalossa. Tottakai häiritsevä elämä, missä seinät tärisee ja meteli kuuluu aamuyöstä naapuriin on häiriötä, mutta näinhän se ei aina ole. Toisia tuntuu häiritsevän kaikki ihan normaalikin elämä, kun on liikaa aikaa kyttäämiseen. Sairaus se on. Meillä naapurin ukko kuuluu kyttääjiin ja huomautan aina, kun hän työntää naamansa jostain raosta, että taasko olet kytiksellä, mitäs tällä kertaa näkyy tai kuuluu-> Nolostuu ja vetäytyy takavasemmalle. Ei ehkä oikea tapa, mutta ah niin nautinnollinen. Eli ruvetkaa moikkaamaan tai vilkuttamaan, kun huomaatte naapurinne kyttäävän. Ehkä se tepsii :) Tsemppiä!

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #38136 Reply

  elmamobiili.

  Kuten jo ensimmäisessä viestissä kirjoitin, olen naapureillemme sanonut, että tulkaa sanomaan, jos kuuluu ääniä. Voitte varmaan arvata, että meillä nuorilla ei aina niin hirveän suunniteltuja ole nuo illanvietot. On vain alkanut tuntumaan, että ei uskalla edes normaalilla äänellä puhua tai tv:tä katsella hiljaisuuden jälkeen ja avomiehenki kanssa olemme molemmat välistä ns. "yökukkujia", 3-vuorotyötä kun teemme.

  #38140 Reply

  hiljaa mäessä

  Aikuisuutta on se että suurinpiirtein tietää millaisia vieraita kotiinsa kutsuu ja milloin. Ei ole tarkoitus että naapurinne tulee kertomaan kuinka kovaa heille metelöinti kuuluu vaan teidän itsenne on laitettava sordinoa päälle. Korvessa voi huutaa ja maalla mellastaa. Kaupungissa kerrostaloasumisessa on oma kulttuurinsa ja sääntönsä, joita kannattaa kunnioittaa ja noudattaa. Naapurien huomioonottaminen on ihan normaalia monelle nuorellekkin. Kirjoitit että olette kolmivuorotyössä, tämä ehkä selittää erillaisen elämänrytmin ja sen mukaiset juhlimisajat.
  Kerrostalon vanhoihin järjestyssääntöihin ja tapoihin kuuluneet hiljaisuusajat eivät noudata kolmivuorotyöläisen aikataulua yökukkumisen osalta eikä kyllä toiseenkaan suuntaan jos kolmivuorotyöläinen häiriintyy normaalista päiväsaikaan tapahtuvasta metelistä.
  Kerrostaloasumiseen vielä liittyy sosiaalinen kontrolli joka tuntuu teitä harmittavan. Naapurit huomaavat poikkeavan elämänrytmin ja mahdolliset kompuroinnit. Sosiaalinen kontrolli on vielä jossain voimissaan ja sitä voi pitää ihan hyvänä asiana.

  #38147 Reply

  mä vaan

  Kuten mainitsin kyttääminen on sairaus, varsinkaan jos siihen ei anna sen suurempaa aihetta, kun ehkä hieman erilainen elämänrytmi.Eiköhän nyt jokainen täysjärkinen ymmärrä, että 22-23 jälkeen ei pidetä pippaloita, vaikka työvuoro sattuisikin silloin päättymään. Nyt on siis kyse todellisesta kyttäämisestä käsittääkseni-> kurkkiminen ovisilmäsät tms. ei ole normaalia sosiaalista kontrollia. Turhaan edes yrität puolustella. Jos herään aamuyöstä naapurista kuuluvaan musiikkiin yms. se on häiriköintiä, jos astun ovesta sisään tai ulos, avaan hanan tai vedän vessa klo 24.00 tai jälkeen, se on normaalia, eikä mitenkään luokiteltavissa kyttäämistä vaativaan häiriköintiin kerrostalossa. Mielestäni juuri nämä meluherkät nipottajat kuuluvat sinne metsän keskelle, missä lähimpään naapuriin on n. sata km. Eläkää ja antakaa muidenkin tehdä sitä! Teille nuorille-> älkää antako pelon ottaa valtaa. Puhuminen normaalilla äänellä ja toisinaan äänen korottaminen kuuluu normaaliin elämään. Ei tarvitse hiipiä omassa kotona, vaikka tähän todennäköisesti naapurikyttääjänne juuri pyrkivät.He yrittävät hallita tilaa ja tilannetta.Pitäkää pintanne, mutta muistakaa noudattaa järjestyssääntöjä. Kun itse tiedätte elävänne normaalisti voitte piut paut murehtia naapureistanne. Voitte myös ilmoittaa isännöisijälle tästä kyttääjästä!

  #38149 Reply

  JKD

  Naapureiden kotoa kuuluvat äänet häiritsevät, jos ne kuuluvat järjestyssäännöissä mainittuun "hiljaisuus"-aikaan, ja todellakin kuuluvat muiden naapureiden KOTIIN eikä rappukäytävään. Jos normaalien äänien kuuluminen johtuu talon rakenteista, tulee taloa korjata siten, että rakenteet eivät välitä ääniä. Näistä on kai olemassa jotain ohjearvoja ja materiaalisuosituksia. Kenenkään ei tarvitse kotona hipsutella ja kuiskutella vain siksi, että äänet kuuluvat naapuriin tai rappukäytävään kun naapuri on korva liimattuna toisten oveen. Metelin ja normaalin elämän välilläkin on raja, jota tarvittaessa mitataan oikeudessa – mutta mielummin ei. Jos naapuri haluaa kutsua poliiseja paikalla – epämiellyttävää sinänsä – siinä poliisit ovat puolueeton osapuoli kirjaamaan millaisesta metelistä on kyse. Tarvittaessa poliisi puuttuu asiaan. Jos useammin käy niin, ettei poliisilla ole huomautettavaa voi itse vastaavasti kokea poliisien turhat käynnit kotirauhan rikkomiseksi ja kyttäävästä naapurista voi tehdä ilmoituksen poliisille. Maalaisjärjellä voi arvioida onko naapuri kenties yksinäinen, mielenterveysongelmainen, yksinäinen, tms. Yksinäistä tai syrjäänvetäytyvää voi alkaa tervehtiä ja keskustella, rakentaa siltaa välille. Harva alkaa ystävällistä naapuria kyttäämään, varsinkin kun näyttää siltä ettei välitä niistä valituksista. Suurissa kaupungeissa myös epäluulolla voi olla osuutta asiaan. Joka tapauksessa selvää on, että itsellä ja naapurilla on erilaiset elämäntavat, jotka eivät helposti mahdu saman katon alle. Huomaavaisuus puolin ja toisin, yhteiset sopimukset ym. voivat auttaa paremmin kuin poliisi.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #38155 Reply

  hiljaa mäessä

  Poliisit eivät tule suotta paikalle. Kun poliisit ovat muutaman kerran käyneet on syntynyt varsin vankka näyttö meluamisesta. Asukkaiden jotka yöllä kapakan sulkemisajan jälkeen kutsuvat kavereita jatkoille ja soittavat musiikia äänekkäästi pitäisi miettiä mitä on normaali eläminen ja mikä on kyttäämistä. Ongelmat ratkeavat ajan kuluessa mutta jos poliisit toisen ja kolmannenkin kerran tulevat paikalle on häätö lähellä. Siksi kannattaa ottaa opiksi eikä nimitellä naapureitaan. Kerrostalossa asuminen on taitolaji.

  #38163 Reply

  mä vaan

  Ei pidä yleistää. Kaikki nuoret eivät ole häiriköitä. Kerrostalossa pitää myös muistaa sääntö elä ja anna muiden elää. Poliisit tulevat aina, jos kutsutaan.Viivellä tai ilman. Paikalla he toteavat oliko kutsu aiheellinen vai ei. Toki tilanetta voidaan myös selvittää puhelimessa, mutta tulematta ei voida jättää, jos soittaja niin vaatii. Tämä ei siis kerro kuka on syyllinen.
  Toki on niitä, jotka häiriköivät ja tosiaan tarvitsevat varoituksen, tai jopa häädön.

  Tämän viestiketjun aloittajan ongelma on käsittääkseni juuri päinvastainen. Mielestäni on korrektia kysyä aiheuttaako liikaa ääniä ja saa/pitää tulla sanomaan.
  He ovat joutuneet kyttääjän uhriksi. Olen itse jotunut kerrostalossa ikääntyneen ja turhautuneen papparaisen uhriksi. Sinkkuus ja ravintolatyöaika riittivät paheksumiseen samoin, että asuin vuokralaisena omistusasunnossa. Epäilyksensä mm. vuokranmaksutavasta papparainen kertoi aina kohdatessamme vihjailevasti rivien välistä. Onneksi vietin aikaa asunnossa pääsääntöisesti nukkuessani, joten mitään oikeaa aihetta tuo papparainen ei saanut.
  No nyt olemme saaneet taas pieneen asuntoyhtiöömme niin ikään virkaintoisen pikku nilkin, joka sitten kyttää kaikki tapahtumat pihalla ja varsinkin naapurin pihalla. En tiedä voiko sanoa, että huvittavia hetkiä on se, kun hän kuvaa kamerallaan yhtiön pihalla esim. kengän jälkiä!!! Tervettä vai sairasta, kerro sinä?

  #38164 Reply

  hiljaa mäessä

  Veit jalat suustani kun totesit ettei pidä yleistää. Myöskään ei pidä kutsua naapuriaan kyttääjäksi jos soittaa äänekkäästi levyjä ja on eri mieltä miten kerrostalossa pitää elää.
  Nuoria on monenlaisia myös järkeviä mutta myös häiriköitä. Vanhemmissa ihmisissä on hiljaisuutta tarvitsevia ja myös kärttyisiä ja vaateliaita. Kuten totesin asia selviää ajan kanssa onko häirikkö oikeassa vai se joka tekee häiriöstä ilmoituksen. Muutama poliisin käynti ja niiden yhteydessä syntyy kirjaukset metelöimisestä tai turhasta valituksesta. Väite että poliisin olisi aina tultava vaikka tietää valituksen aiheettomaksi on virheellinen. Poliisi kyllä pyrkii selvittämään asian oikean laidan jo ennenkuin lähtee paikanpäälle.

  #38180 Reply

  mä vaan

  Taitaa olla turhaa jatkaa tätä keskustelua, koska luultavasti sinä kärsit todellisen metelin aiheuttajasta ja minä taas turhan kyttääjästä. Edelleen väitän kuitenkin, että poliisin on tultava paikalle, vaikka kuinka tietää, että todennäköisyydellä käynti on turha. Mietihän jos tilanne kärjistyy pahaksi ja poliisi on jättänyt tulematta, eipä näytä kovin hyvältä. Niin kauan, kun poliisit ovat veronmaksajien palkkalistoilla, niin tultava on. Huvittaa tai ei. Kuten myös sanoin, että tilanetta voidaan selvittää puhelimella, mutta tultava on jos soittaja niin vaatii!

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #43944 Reply

  Nuori aikuinen

  Olen nuori aikuinen ja asun omassa rivitaloasunnossa mutta muuten tilanne on samanlainen kun viestin aloittaneella.

  Naapuri soittaa poliisit paikalle miltei joka kerta kun on ollut illanistujaiset 3-6 henk. vaikka ns "juhlista" on ilmoitettu asianmukaisesti. Koskaan ei ole ollut itse sanomassa tai huomauttamassa että nyt on ääntä liikaa. Jos ei ole poliisia tullut paikalle voi olla varma että seuraavana aamuna isännöitsiä soittaa…

  Tämä on jatkunut koko sen 4 vuotisen ajan kun olen asunut taloyhtiössä. Nyt ei enään tarvitse edes kutsua ystäviä kylään kun se jo riittää että iltasella katselee elokuvaa tai pelaa pelikonsolilla. Kuuluu kuulemma ääni heille sisään. Isännöitsiä on käynyt paikalla toteamassa että on normaaleja elämisen ääniä. Mutta kun ei se kuulemma ole riittävän hyvä selitys. Minulle pitää saada rangaistus siitä että olen rikkonut taloyhtiön sääntöjä toistuvasti.

  Mitä tässä tilanteessa pitää tehdä? Ja älkää alkako toitottaa siitä että pitää kunnioittaa naapurisopua ym. paskaa! En kuuntele kovalla äänenvoimakkuudella tai varsinkaan kello 23: jälkeen mutta kun minun mielipidettähän ei kuunnella…

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)

Vastaa aiheeseen: Naapurikyttääjät8 + 2 =