Keskustelu testamentti lapsenlapsille

testamentti lapsenlapsille

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #39256 Reply

  kuolen pian
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Äiti haluaisi testamentata osuutensa pienestä tilasta(talo ja vähän metsää ja peltoa yht. 11ha) lapsenlapsilleen. Äidillä on kaksi tytärtä, jotka jo omistavat puoliksi tilan isän perintä(isä kuoli jo 15v sitten). Tyttäret ovat suostuvaisia, että lapset saavat perinnön. Vaikuttaako perinnön saanti lasten elämään? Yksi on yli 18v muut 3 alaikäisiä. Miten opintotukien ja opintolainojen ym. kanssa. Onko haittaa omistaa osa tilaa, jos sitä ei jaeta. Käytännössä se on ollut kaikkien yhteinen kesäpaikka, kunnes äiti sairastui rintasyöpään. Miten käytännössä- tehdäänkö vain testamentti ja sitten perinnönjaossa arvio tilan arvosta? Onko jotain haittaa verotuksen suhteen loikata näin yhden sukupolven yli?

  #39258 Reply

  Nimetön

  Tässä tilanteessa ei kannata kitsastella, vaan mennä suosiolla suoraan asiantuntijan, eli esimerkiksi jonkun asianajajan juttusille.

  #39260 Reply

  ylipolven

  Verotuksellisesti ei ole haittaa, jäähän siinä yhden sukupolven perintöverot maksamatta. Riippuu vähän tilan arvosta onko säästö merkittävä. Sisarusten täytyy myös hyväksyä asia sillä siinä loukataan heidän lakiosaansa.
  Jotain kiemuroita tulee sillä alaikäisten omaisuuden hoitoa valvoo maistraatti. Tämä saattaa monimutkaistaa tulevaisuuden asioita jos halutaan esim myydä puutavaraa tai jakaa tonttia niin asiat on sovittava myös lasten etua valvovan maistraatin kanssa. Perinnöstä on lastenlasten maksettava perintöveroa ja heillä ei ehkä ole tarvittavaa summaa. myös tämä aiheuttaa järjestelyjä. Syntyy tarve tehdä veroilmoituksia lasten puolesta, eikä sisaruksilla ole jonkin vuoden kuluttua enää valtaa päättää keskenään yhteisistä asioista. Kun tulee monta osakasta on myös monta mieltä. Kun tilan rakennuksia pitäisi kunnostaa niin hetken perästä mietitään millä osuudella kukin on mukana. Kun osa on nuoria aikuisia ja osa lapsia miten kustannusten jako onnistuu?
  Opintotukiin ja lainoihin ei käsittääkseni ole vaikutusta.
  Suurimpana haittana näen omistuksen pirstoutumisen mahdollisesti tuovan mukanaan hoito ja ylläpito ongelmia. Kun äiti on ollut kokoavana voimana on asiat sujuneet mallikkaasti, kuka on seuraava vastuunkantaja ja miten muut asiaan suhtautuvat.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: testamentti lapsenlapsille8 + 2 =