Keskustelu puukaupan ratkaiseva ajankohta?

puukaupan ratkaiseva ajankohta?

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • #43976 Reply

  selmunen
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  hei,

  mikä ajankohta katsotaan puukaupassa määrääväksi sen suhteen, että kenelle tuotto kuuluu?

  taustaa: omistan omistusoikeuden metsäpalaan tällä hetkellä ja hallintaoikeuden saan lähitulevaisuudessa (nykyinen hallintaoikeuden omistaja lahjoittaa sen minulle, kunhan edellisestä lahjoituksesta kuluu verottoman lahjoituksen vaatima 3 vuotta).

  tarkoitukseni on myydä metsästä puuta heti, kunhan se on mahdollista, niin että myynnistä tuleva tuotto kuuluu minulle eikä nykyiselle hallintaoikeuden haltijalle. voimmeko yhteistuumin nykyisen haltijan kanssa aloittaa hakkuutoimet jo nyt, kun hallintaoikeus ei vielä ole minulla ja vain odottaa puun myynnin kanssa kunnes hallintaoikeuskin on minulla? mikä ajankohta määrää sen, kenelle myynnistä saatava tulo kuuluu: se, kun hakkuusta sovitaan mhy:n kanssa? se, kun moto ensi kerran saapuu palstalle? se, kun puut ovat nurin? se, kun puut on myyty ja ostajan nimi on paperissa? se, kun rahat tupsahtavat myyjän tilille? vai kenties jokin muu?

  ja vielä sairaille saivartelijoille tiedoksi, että tässä toimitaan täydessä yhteisymmärryksessä nykyisen hallintaoikeuden omistajan kanssa eikä kummallakaan meistä ole alentunut ymmärrys- tai harkintakyky.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Vastaa aiheeseen: puukaupan ratkaiseva ajankohta?− 2 = 6