Keskustelu Palkkakuitti

Palkkakuitti

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • #46125 Reply

  Paperiton palkka
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Työnantajani on ilmoittanut lopettavansa palkkakuitin paperisen version jakamisen, ja toimittaa jatkossa palkkalaskelman pankkiin, ns. verkkopalkkana. Tarkoittaa että palkkalaskelma on nähtävissä pankin tunnuksilla pankissa. Työsopimuslain mukaan "Maksaessaan palkan työnantajan on annettava työntekijälle laskelma, josta käyvät ilmi palkan suuruus ja sen määräytymisen perusteet". Näkemykseni mukaan, jos työnantaja toimittaa laskelman pankkiin, se antaa sen kolmannelle osapuolelle eli pankille (koska sovellus on pankin omaisuutta), joskin työntekijällä on tunnuksilla mahdollisuus päästä näkemään laskelma. Sen lisäksi tällä kolmannella osapuolella on mahdollisuus päästä käsiksi palkkalaskelmaan, eikä sen sisältö kyllä kuulu pankille sen enempää kuin naapurillekaan. Onko kellään asiantuntemsuta ja kokemusta tämän tyyppisistä asioista, eli riittääkö Työsopimsulain 2 luvun 16 § perusteeksi vaatia palkkalaskelma edelleen paperisena? Sähköisenä sen varmaan voisi toimittaa sähköpostiin, mutta se edellyttä’isi henkilökohtaisen tietokoneen, nettiyhteyden ja sähköpostin hankkimista, mikä mielestäni on kohtuuton kustannus. Tietysti, jos työnantaja sen maksaa…

  #46148 Reply

  palkanlaskija

  Laki ei sano että tuo tilinauha on annettava paperilla. Se vain sanoo että työnantajan on työntekijälle annettava tilinauha.

  Siirry hyvä ihminen jo nykyaikaan, tilinauha sähköisessä muodossa on täysin laillinen ja todellakin yleistyy kovaa vauhtia.

  #46185 Reply

  ys hyvä ihminen

  Ja kuka kustantaa tietokoneen kotiin? Ei ole mullakaan eikä pankkitunnuksia, eikä tule. Jos pomo alkais lähettelee palkkanauhat johonki sähköpostiin tai pankkiin niin en ihan purematta nielis. Röyhkeydellä ei ole rajoja. Eikö sana "nauha" kuvaa konkreettista tavaraa. Kyllä.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #46186 Reply

  edellinen

  Huvikseni katoin Nordean sivuilta jos otaisi pankkitunnukset: "Tunnuksista perittävän palvelumaksun lisäksi peritään hinnaston mukaisia palvelukohtaisia lisämaksuja. Tunnuksilla voi asioida eri välineillä ja niistä perittävät yhteyskustannukset /soitot veloittaa teleoperaattori." Sen lisäksi sopimuksen teko maksaa 5 euroa. Työnantajako nää maksaa siitä hyvästä että on pakko ottaa pankkitunnus saadakseen tilinauhan??

  #46498 Reply

  ………

  ja lähettää palkkalaskelman sähköpostiin tai pankkiin. Näin säästetään postikuluja ja työtä (tulostus ja postitus) Sähköpostin ottaminen joiltakin palvelimilta esim. Luukku, suomi24, on täysin maksutonta. Ei se omaa tietokonetta vaadi….. sähköpostin voi käydä ilmaiseksi lukemassa kirjastossa ja joillakin asukastuvilla. Tilinauha on vanhentunut nimitys. tulee siitä, että ennen ko. paperi oli suorakaiteen muotoinen (nauha)

  Voit vaihtaa pankkia. Ainakin Sampopankissa tunnukset saa ilmaiseksi.

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Vastaa aiheeseen: Palkkakuitti− 2 = 3