Keskustelu Määräaikainen työsopimus ja yt-neuvottelut

Määräaikainen työsopimus ja yt-neuvottelut

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • #53628 Reply

  Miina
  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  Hei,

  Olen ensimmäistä kertaa eläissäni tekemisissä yt-neuvottelujen kanssa, ja ns. aivan kujalla..

  Työsopimukseni on määräaikainen ajalle 1.9.2012-31.10.2012.
  Olen vuokratyöntekijä, tittelinä myyjä ja määräaikaisuuden perusteena työsopimuksessa on ”kausityö, kiireapulainen”. Työsopimuksessa mainitaan lisäksi, että:
  ”Mikäli määräaikaisuuden peruste on on Toimeksiantajan Työntekijää koskevan tilauksen määräaikaisuus, Työntekijän työsuhde voi päättyä ennen arvioitua päättymisajankohtaa, mikäli toimeksiantajan Työntekijää koskeva tilaus päättyy.

  Työnantajan työvoiman tarve perustuu Toimeksiantosopimukseen, mistä syystä työn riittävyyden arviointi perustuu kyseisen Toimeksiantajan tekemiin Toimeksiantosopimuksen mukaisiin tilauksiin.

  Sopimus voidaan kuitenkin kumman tahansa osapuolen toimesta irtisanoa Työsopimuslain 7. luvun mukaisilla irtisanomisperusteilla määräajan kuluessa. Työntekijän irtisanoessa itsensä irtisanomisaika on 2 viikkoa. Työnantajan irtisanoessa Työntekijän irtisanomisaika on 2 viikkoa, kun työsuhde on kestänyt alle vuoden.”

  Nyt yritys, jossa olen vuokratyöntekijänä, haettiin konkurssiin. Ei siis vuokratyövoimaa välittävä yritys, vaan yritys joka on minut vuokrannut tältä toiselta yritykseltä. Yt-neuvottelut alkoivat tänään 8.10.2012.

  Miten tällaisessa tilanteessa tulisi toimia, kun määräaikainen työsopimukseni olisi kuitenkin päättynyt tämän kuun lopussa? Onko yrityksellä, jonka listoilla olen, joka minut on vuokrannut, velvollisuus ehdottaa minulle vastaavaa työtä, vaikka sopimus olisikin loppunut pian? Tulisiko sitä vaatia?

  Pahoitteluni, en todellakaan tiedä miten tällaisessa tilanteessa tulisi toimia, mitä tulisi vaatia jne.

  #54267 Reply

  Nimetön

  Jossain muistan lukeneeni vuokrafirman ja työsuhteen pituutta käsittelevän keskustelun täällä. Siinä oli varsin hyvin selitetty mitä tuollainen sopimus tarkoittaa.

  Tuo sinun työsopimuksesi on sellainen että sen laatija ei oikeudessa voittaisi

Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Vastaa aiheeseen: Määräaikainen työsopimus ja yt-neuvottelut98 − = 97