ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Adoption esteet

Adoption esteet

Adoption esteet voi ymmärtää käänteisesti tarkastelemalla ensin adoption edellytyksiä. Adoptio on mahdollista, kun sitä koskevat edellytykset täyttyy.

Lain mukaan adoptio on mahdollinen 25 vuotta täyttäneille joko avioliitossa oleville tai yksinäisille henkilöille. Adoptiolain mukaan lapsi tulisi sijoittaa ensisijaisesti kahden vanhemman perheeseen. Jos adoptoitava on alaikäinen, adoptoitavan ja adoptionhakijan välinen ikäero saa olla enintään 45 vuotta eikä adoptionhakija saa olla 50 vuotta vanhempi. Joitakin poikkeuksia ikärajoista on, mm. perheensisäiset adoptiot. Vieraan lapsen adoptioihin tarvitaan adoptiolautakunnan lupa. Lupaa haetaan adoptioneuvonnan jälkeen Adoptiolautakunnalta (Valvirassa). Adoptiovanhemmilta edellytetään kykyä rakentaa elinikäinen, hoitava ja lämmin suhde lapseen. Lapsen adoptoiminen edellyttää myös adoptioneuvontaa, joka on kunnan sosiaalitoimen alla. (lähde: pelastakaalapset.fi)

Adoptio on siten määritelty edellytysten, ei esteiden kautta. Täyttämällä edellytykset, adoptio onnistuu. Edellytysten puuttuminen on adoption este.

Voit olla kiinnostunut myös näistä asiakirjamalleista!