ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies.

Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa.

Halutessasi voit soittaa nimettömänä.

Adoption vahvistaminen käräjäoikeudessa

Adoption vahvistaminen tapahtuu tuomioistuimessa

Adoption vahvistaminen tapahtuu adoptioprosessin lopuksi käräjäoikeudessa. Lupaa ei haeta käräjäoikeudesta, mutta käräjäoikeus vahvistaa adoption.

Adoptio on mahdollinen 25 vuotta täyttäneille joko avioliitossa oleville tai yksinäisille henkilöille. Adoptiolain mukaan lapsi tulisi sijoittaa ensisijaisesti kahden vanhemman perheeseen. Jos adoptoitava on alaikäinen, adoptoitavan ja adoptionhakijan välinen ikäero saa olla enintään 45 vuotta eikä adoptionhakija saa olla 50 vuotta vanhempi. Joitakin poikkeuksia ikärajoista on, mm. perheensisäiset adoptiot. Vieraan lapsen adoptioihin tarvitaan adoptiolautakunnan lupa. Lupaa haetaan adoptioneuvonnan jälkeen Adoptiolautakunnalta (Valvirassa). (pelastakaalapset.fi)

Lapseksiottaminen vahvistetaan tuomioistuimen päätöksellä. Vahvistamista koskeva asia pannaan vireille tuomioistuimessa kirjallisella hakemuksella. Hakemuksen tekee lapseksiottaja tai lapseksiottajat yhdessä. Vahvistamista haettaessa tuomioistuimelle on esitettävä selvitys siitä, että lapsi on lapseksiottajan hoidettavana tai että tämä muutoin huolehtii lapsen kasvatuksesta ja hoidosta. Täysi-ikäisen henkilön lapseksiottamisen vahvistamisen edellytyksenä on selvityksen esittäminen siitä, että ottolapsi on alaikäisenä ollut lapseksiottajan hoidettavana ja kasvatettavana, eikä ottolapsisuhdetta ole voitu vahvistaa lapsen ollessa alaikäinen tai että lapseksiottamiseen on olemassa muita tähän verrattavia erittäin painavia syitä.

 

Voit olla kiinnostunut myös näistä asiakirjamalleista!