Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Mopo laki uusiksi!

Mopo laki uusiksi!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 287)
 • #17186 Vastaa

  Thero
  Vieras

  Mopo laki on uusittava! 45 km/h vauhti mopolla on täysin perseestä. Sillä vauhdilla mopoilija on vain tientukkeena ja jää muiden tienkäyttäjien jalkoihin. Suurin osa vakio mopoistakin kulkee noin 60 km/h joka on paljon parempi kuin mikään 45 km/h mummo vauhti. Mopon on kuljettava ainakin 65 km/h (ehkä vähän enemmänkin) niin se olisi jo tarpeeksi hyvä vauhti. ajaisitte itse , ne jotka tämän lain ovat säätäneet, mopolla joka kulkee vain 45km/h niin tajuisitte miten ärsyttävää se on. MOPO LAKI SIIS UUSIKSI!

  #17864 Vastaa

  totta
  Vieras

  yhdyn mielipiteesi. Minustakin mopot voisivat kulkea kovempaa kuin 45km/h.

  #17865 Vastaa

  Olimopo
  Vieras

  Höpö höpö pikkulapsukaiset. Sillä 45km/h nopeudella kerkeätte aivan hyvin paikasta toiseen ettekä ole takuulla yhtään sen enempää tientukkeena kuin pyöräilijät, traktorit ym. Aivan turha vedota muka siihen että olette tientukkeena ja vaaraksi liikenteelle koska ette saa ajaa kuin sen 45km/h, mikäli mopolla saisi ajaa vaikkapa 60km/h niin se olisi huomattavasti suurempi vaara liikenteessä. Jos ajaisitte niillä mopoillanne sitä kuuttakymppiä niin olisitte sitten todellisena vaarana tuolla 80 ja sadan rajoitusalueilla kun takianne ohitukset venyisivät pitkiksi. Noissa nopeuksissa jarrutusmatkat ja reaktioaikamatkat kasvavat huomattavasti pidemmiksi kuin kaupunkinopeuksissa joten onnettomuudet olisivat paljon vakavampia kuin pienemmissä nopeuksissa. Teillä kakruilla ei ole vielä sitä laajempaa katsontakantaa koko liikennesysteemiin koska korvantaustat märkinä ette ole päässeet kokemaan millaista liikenne on todellisuudessa esim. raskaanliikenteen ratin takana tai henkilöauton puikoissa. Luulette tietävänne jo tuossa 15v iässä jo kaikesta kaiken mutta todellisuudessa alatte ymmärtämään liikenteen vaaroja vasta kun olette ajaneet autoa jo vuosia jos vielä sittenkään. Alle parikymppinen on vielä lapsi joka opettelee sopeutumaan liikenteeseen joten yrittäkää nyt vain totutella ajatukseen että te hinkkaatte niillä mopillanne sitä 45km/h nopeutta ja huomattavasti isommalla prosentilla todennäköisesti selviätte hengissä siitä mopoiästänne kuin jos saisitte ajaa vaikkapa kuuttakymppiä. Näin se vaan muksut on asia!!

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #17892 Vastaa

  ojanpohjalla ajaja..
  Vieras

  mopojen pitäis kulkee ainaki 60 et sais ajaa yleisillä teillä samaa vauhtia ku autot.ettei tarvis aina ajaa ojan pohjalla ku autot ohittelee!!!!!…

  #17716 Vastaa

  autoilija
  Vieras

  Onkohan sulla ojanpohjalla ajaja ikää 10 vai 11v? Meinaan vaan että yleisillä teillä yleisin nopeusrajoitus on 80km/h eikä suinkaan 60km/h. Ajattelitkos että jos ajelet sitä kuuttakymppiä siellä tienlaidassa niin autot ajelisivat myös sitä kuuttakymppiä eivätkä ohittelisi sinua???????????? Odota ensin että pääset ylä-asteelle ja mieti mitä kirjoitat tänne….

  #17903 Vastaa

  Minna
  Vieras

  Mä ite täytän 15 talvella, millon moposta on hyötyä tasan yhtä paljon ku homeesta perhosen siivellä. Ja sit jos ens vuonna pitää olla 16 et saa mopokortin ni, en voi ees mennä suorittaa sitä keväällä.. Ja tosiaan, se ei oo mukavaa, ku auto mene eohi.. VARSINKAAN REKKA! Oon ollu kavereitten kyydissä monia kertoja, ja kaikki autot vaa menee ohi ja vielä todella läheltä! Autoilijat sis vähä ajatella pieniä 15 vuotiaita nuoria, jotka yrittää pysyä pystyssä. Olin menossa kaupunkiin kaverini kanssa, ja rekka vaan meni ohi, ja roiskas lammikosta vedet emijän päälle! Onks toi sit asiallista? Laitetaan hurjastelijat ite ajelee skoottereilla, ni eiköhän ne opi… En oo mikää pikku skidi, mut silti haluun aina kostaa kaikille.. Varsinki sellasille nuorille, jotka on vasta täyttäny 18 ja saanu ajokortin ja kaahailee ja esittää kavereilleen..

  #17957 Vastaa

  mopoilija
  Vieras

  mutta olettekohan te mahdollisesti kuulleet mitää siit uudesta mopolaista jota poliisit puolustaa?? Poliisit ovat sitä mieltä että mopojen nopeusrajoitus nostettaisiin 80 km/h koska mopot ovat kehittyneet niin paljon. 45km/h kulkevat mopot ovat vain tien tukkeena ja ne työllistävät paljon poliisisia, koska mopoilijat ajavat sen 60 km/h koska 45 on liian hidas. kun nopeus olisi sen 80, ei nuorilla olisi niin hyvää syytä ajella ylinopeutta. ainoa ongelma onkin vain se, ettei eduskunta ole hyväksynyt tätä muutosta.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #18133 Vastaa

  Nimetön
  Vieras

  kyllä se niin on että nopeutta pitäis nostaa.
  mutta se 80 raja olisi hulluudeksi. joku 60km/h olis hyvä jos laki muuttuu et vasta 16 v. saa ajaa.
  ennenhän sai sen ikäisenä ajaa jo kevyt moottori pyöräää 85 KM/H !!!!!!!!!!!!!

  #18327 Vastaa

  hymh
  Vieras

  joku vois kyllä soittaa sitten eduskuntaan ja kertoa nille, kun eivät näytä itse ymmärtävän.
  kyllä mopojen vähintään sen 60 pitäisi saada kulkea!

  #18328 Vastaa

  Nimetön
  Vieras

  mikset soita itse sinne eduskuntaan. Numero löytyy luettelosta tai netistä.

  #18463 Vastaa

  koso
  Vieras

  No en nyt tiedä vaikka se maksimi on nyt se 45km/h niin en tiedä yhtäkään joka sitä ei ole ylittänyt.. kyllä minä ainakin painan 90 kymppiä joten ihan sama. omapahan on asiani

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #18579 Vastaa

  Pia
  Vieras

  Muistakaa ihmiset että kaupunkialueen nopeusrajoitus on 50km/h ja pitäisi mopojen nyt sen verran edes kulkea. (Kaikki mopot eivät edes kulje sitä ja varsinkaan jos kyydissä on kaksi ihmistä, mikä on nykyään laillista) Myöskään kun harvat autoilijat nykyään noudattavat tuota 50km/h!! En puolusta sitä että nuoret saisivat kaahailla 80km/h tunnissa mopojensa/skoottereidensa kanssa, koska ne ovat rakennettu pienempiä nopeuksia varten siis jarrut voivat hyvin pettää suurissa nopeuksissa. Mutta mielestäni mopot/skootterit saisivat kulkea 60km/h, koska useat mopot/skootterit nykyään rakennetaan 60km/h kulkeviksi niin olisi vain loogista että sitä vauhtia saisi ajaa. Ja todellakin jokainen ketä on autolla ajanut yli 50km/h tietää että 45km/h kulkeva mopo tai skootteri on liikenteen hidastuttaja. Itse olen myös nuorempana ajanut mopolla ja muistan kuinka vaarallista se on kaksipyöräisillä kulkeville kun autot ohittelevat 10 cm:n päästä. Se on hyvin vaarallista ja se on täysin autoilijoiden virhe.

  #18599 Vastaa

  mopoilija -77
  Vieras

  Viimeisin teksti oli asiaa. Olen samaa mieltä. Mopo saisi minun mielestäni kulkea 50-60 km/h, sillä monet nykymopot tehdään samalle rungolle kuin kevytmoottoripyörät ja jarrutkin ovat parantuneet. Tämän muutoksen ei tarvitsisi poistaa sitä rajoitusta, että mopolla saa ajaa pyörätiellä korkeintaan 40 km/h ja muutoin vaikkapa nopeusrajoitusten mukaisesti.

  Tällä muutoksella säästettäisiin myös bensaa: Nykyisin mopojen huippunopeus joudutaan rajoittamaan lukemaan 45 km/h ja se on melkein poikkeuksettä tehty tyhmästi:
  Joko välitykset on säädetty niin, että mopon moottori huutaa täysillä kierroksilla tuota nopeutta ajettaessa tai sitten koneen tehot on rajoitettu niin alas, ettei mopo jaksa sen kovempaa kulkea. Ensimmäisessä tapauksessa tulee meluhaittoja, kuluu turhaan polttoainetta eikä moottorin kestävyyskään siitä parane. Jälkimmäisessä versiossa moposta tulee tien tukko, liikennevirrassa pysyminen on todella hankalaa risteyksistä lähdettäessä ja pienessäkin ylämäessä tai vastatuulessa vauhti hidastuu.

  Se, että huippunopeuden rajoittamiseen ei ole etsitty fiksumpaa konstia, ei ole lainsäätäjien eikä sen valvojien vika. Kysymys lienee valmistajien ja maahantuojien kustannusajattelusta, mikä sekin on ymmärrettävää. Mopoilijat eivät lisäksi ole yhteiskuntamme vaikutusvaltaisinta porukkaa, joten asiaa ei ole ollut tarvetta korjata ylemmältä taholta.

  Mielestäni meidän tulisi ennen opettaa mopoilevaa nuorisoamme parempaan tilannenopeuden hallintaan kuin määrätä laitteille tällaisia rajoituksia. Onhan mopokortti nykyisin muutenkin pakollinen. Mopo on kätevä ja mukava väline kaupungissa liikkumiseen ja sillä on mukava ajaa aikuisenkin, kunhan typerät rajoittimet unohdetaan eurooppalaiseen tapaan.

  #18600 Vastaa

  Nimetön
  Vieras

  nopeuden nostaminen yli nykyisestä 45 km/h on turvallista vain kahden edellytyksen täyttyessä: 1) Kaikki mopot katsastetaan siten, että niiden turvallisuudesta ja liikennekelpoisuudesta voidaan olla varmoja (Ei riitä se, että "nykyisin monet mopot tehdään kevarin rungolle" tms. kun käytännössä myös jarruttomia tappovälineitä on liikenteessä. Sama menettely kuin autojen määräaikaiskatsastus karsii pahimmat ritsat pois) ja 2) Mopokortin saamiseen enemmän autokoulua muistuttava järjestelmä. Laajempi sekä liikennesääntöjen että ajotaidon opetus.

  #18773 Vastaa

  Vihane mopoilija
  Vieras

  onse perhana kun mopo ei saa kulkea kun sen vaivaisen 45km/h mun mielestä se pitäisi olla vähintään 65km/h
  ja sitte ne juntit siellä eduskunnassa meinaa vielä nostaa ikärajaa 16v!!! EI VETELE!!! Jenkit ajaa autoilla ku me päristellään mopoilla pakkasessa… Eikö suomen edudkunnassa ole ketään täyspäistä!!!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 287)

Vastaa aiheeseen: Mopo laki uusiksi!ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.