Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Voiko koulu takavarikoida puhelimia tunnin ajaksi?

Voiko koulu takavarikoida puhelimia tunnin ajaksi?

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 195)
 • #36005 Vastaa

  Oskumaan
  Vieras

  Hei! Voisiko joku ystävällisesti neuvoa minua tällaisessa asiassa. Koulussamme on eräillä tunnilla, erään tapahtuman seurauksena alettu keräämään puhelimet ko. tunnin ajaksi oppilailta kaappiin. Onko tämä lakiopillisesti oikein koska eikö puhelin ole yksityisomaisuutta (eli tekstiviesti ym. mitä puhelin sisältää) mitä ei saa takavarikoida? Koulumme rehtori on sanonut että puhelimet pitää kerätä pois ja antanut opettajalle luvan siihen. Miten on, saako koulu takavarikoida puhelimet vai ei?

  #36008 Vastaa

  ww
  Vieras

  lain mukaan ei voi.
  koulu soveltaa omaa lakiaan jolla ei taasen ole mitään tekemistä suomen lain kanssa.
  jos tunnilla on esim koe niin voi olla perusteltua että puhelimet kerätään talteen kokeen ajaksi mutta suomen lain mukaan vain poliisi voi takavarikoida jotain joka kuuluu jollekki.

  voit toki kieltäytyä antamasta puhelinta ja jos jotain seuraamuksia siitä seuraa niin haasta koko koulu rosikseen.

  mikä tapahtuma kyseessä kun puhelimet kerätään pois?

  #36009 Vastaa

  ww
  Vieras

  kun ja jos kieltäydyt antamasta puhelinta niin ei opettaja sitä voi väkisin sulta viedä ja toisaalta jos siitä seuraa sanktiota että ei anna puhelinta niin silloin sulla on kaikki oikeus vetää koko pulju rosikseen ja vaatia päitä pölkylle.

  teeppä asiasta kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerille ja kerro tilanne,kummatkin ovat todennäköisesti samaa mieltä siitä että takavarikoida ei saa.ja kummatkin valistavat koulua kun asiaa tutkitaan.

  jos opettaja ottaa väkisin puhelimen niin silloin hän syyllistyy rikokseen.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #36013 Vastaa

  Oskumaan
  Vieras

  Kiitos vastauksesta! Tätä muistelinkin että ei tämä oikein mene. Ja eikös se ole takavarikoimista jos opettaja pakottaa laittamaan puhelimen kaappiin. Koulun säännöt kieltävät puhelimen käytön tunnilla, mutta eikai sekään oikeuta ottamaan niitä pois? Tämä käytäntö tuli yhden tunnin seurauksena, jossa jokin poika oppilas soitti puhelimesta musiikkia. Opettaja pyysi ilmoittamaan kuka se oli, syyllistä ei löytynyt joten kaikki pojat jotka olivat paikalla rehtorin koppiin… Turhaa panettelua siellä käytiin, mitään ei saatu aikaiseksi, muutakuin että rehtori antoi opettajalle luvan kerätä puhelimet pois tunnin alussa. Ihme juttuja, empä anna ens tunnilla puhelinta poijjes. Ja jos pitää keskustella rehtorin kanssa, niin keskustellaan sitten!

  #36014 Vastaa

  ww
  Vieras

  koulu voi toki kieltää puhelimen käytön tunnilla mutta pois puhelinta ei saa ottaa.jos joku käyttää puhelinta tunnilla niin silloin opettajalla on oikeus poistaa henkilö tunnilta.

  Ja se että muut joutuvat kärsimään toisen henkilön toilailuista niin sekään ei ole sallittua ja niistä asioista kannattaa ja pitääkin kannella viranomaisille jos reksi langettaa tuomion kaikille yhden henkilön toilailusta.

  #36017 Vastaa

  Oskumaan
  Vieras

  Sitä juuri hainkin, ja se eriarvoisuus mikä tässä on, että TYTTÖILTÄ ei kerätä puhelimia pois, vaan niiltä pojilta jotka sattuivat oppivelvollisuuden nojalla olemaan tunnilla, puhelimet otetaan pois. Muutama poika oli poissa, niin ne saavat pitää puhelimen taskussaan ja ovat tyytyväisiä.

  #39461 Vastaa

  Geps
  Vieras

  Eikös tällaisen puhelinsäilytyksen voi tehdä laillisestikin. Jos puhelimet ovat aiheuttaneet häiriötä tunnilla, opettaja ja rehtori voivat sopia, että oppilailla ei saa olla kännyköitä luokassa. Oppilas voi nyt joko itse järjestää kännykälleen toisen paikan (esimerkiksi jättämällä sen kotiin), tai käyttää opettajan tarjoamaa mahdollisuutta laittaa kännykkä kaappiin.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #39465 Vastaa

  säännöt
  Vieras

  Miten voi olla noin vaikeaa noudattaa koulun sääntöjä. Ei tarvitse riidellä asiasta kun tekee niin kuin on säännöissä sanottu.
  Puhelimen käyttö on kielletty esim. joissain sairaalan osissa, eikä se tuota mitään vaikeutta.
  Näyttäisi olevan hyvin yleistä, että sääntöjä noudattamaton perää oikeuksiaan välittämättä itse säännöistä yhtään mitään. Tällaisen oppilaan tulevaisuus ei todellakaan näytä hyvältä.

  #43204 Vastaa

  Sani
  Vieras

  Vantaalla eräässä koulussa taas meidän pojaltamme opettaja otti puhelimen pois – ei tunnin ajaksi, vaan koko päiväksi – ja vain sen takia, että poika katsoi puhelimesta kelloa. Ei siis soittanut, eikä häiriköinyt, ei mitään.
  Puhelimen voi kuulemma koulupäivän jälkeen noutaa opettajainhuoneesta.

  #43251 Vastaa

  Maalaisjärkeilijä
  Vieras

  MEIDÄN lapset ja naapurin kakarat! Voi voi, sorsittiinko TEIDÄN kullannuppua? Ennen velliperseiden nykyaikaa pärjättiin koko koulupäivä ilman puhelinta eikä tehnyt yhtään tiukkaa!
  Miksi nykyajan velliperseiden vellipersekakarat eivät pärjää ilman kännykkää sitä kokonaista koulupäivää??
  Kännykkä ei todellakaan ole mikään elinehto koulupäivän läpiviemiseen joten miksi ihmeessä tämä vellipersesukupolvi on vaatimassa tuollaista älyttömyyttä kuin velliperseiden vellipersekakaroille kännykät kouluun koulupäivän ajaksi????
  Kai te velliperseet pian vaaditte että vellipersekakaroidenne tulee saada chättäillä facebookissa koko koulupäivän ajan kun te velliperseet teette sitä itsekkin "työpaikoillanne" joissa sallitaan tuollaiset vässykät velliperseet!!!!!

  #43264 Vastaa

  Ripa X
  Vieras

  Älkää pakottako lapsianne kouluun, jos ne ei kykene olemaan siellä ilman puhelinta. Koska ne vanhemmat jotka hyväksyy kännykkähäirinnän, voi hyvinkin katsoa läpi sormien koko oppi"velvollisuutta". Koulussa kun käy myös oppilaita, joita kiinnostaa opiskelu. Kun ei kotona vanhemmat kasvata kakaroitaan, silloin koulun kännykkä"takavarikot" on lievä keino verrattuna siihen, kun aikanaan poliisi tulee olemaan järjestyksen palauttaja. Viime kädessä rikosseuraamusvirasto vankiloineen. Joten: sen sijaan että pidätte näiden häirikkönuorten puolia kännykkäasiassa, käyttäkää energianne käytöstapojen ja muiden huomioimisen opettamiseen. Kenen etu mahtaa edes olla että nuori saa terrorisoida jo lapsesta pitäen…. ei kenenkään, varsinkaan sen nuoren.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #43284 Vastaa

  vainiiin
  Vieras

  Turha jauhaa siitä kuinka kunnollinen voi olla ja kuinka kunnollisia oltiin. Ei sellaisia "opiskelen mielelläni" sinisilmäisiä oppilaita juurikaan ole, ja jos luulee löytävänsä niin luultavasti lähinnä mielistelee opea esittämällä. Ihan turha on myöskään lässyttää siitä kun kaikki ei mee just täydellisesti. Kyllä opettajat saa ja pitääkin saada vähän kurittaa oppilaita välillä, eihän muuten opi. Mutta nämä kaikki merkinnät ovat laillisia tapoja, miksi ne ei kelpaa? Voi tietysti hyvinkin olla, että oppilas antaa mielummin kännykän pois, eikä siinä mitään. Mutta täysin turhaa on valittaa siitä että miksi nuoret eivät voi pärjätä ilman kännykkää. Kännykästä on tullut ehkä liiankin tärkeä, mutta sitä ilmankin pärjätään. Kyse onkin mitä luultavimmin periaatteista. Kun ollaan tietoisia omista oikeuksista, miksi pitäisi alistua? Osoittaa vain selkärankaa kertoa oma mielipiteensä. Inttäminen ja turha kinaus on vain…turhaa ja asiallinen ratkaisu tunnin häirintään on varmasti helppo löytää, mutta miksi ihmiset haluavat niin kovasti suomen nuorista täysin selkärangattomia?

  #43658 Vastaa

  Velliperse
  Vieras

  Olette surkeita, teillä ei ole elämää. Känykkä on osa kehitystä. Sillä pidetään sosiaalisia suhteita yllä ja se on nykyään osa jokaisen suomalaisen nuoren arkipäivää. Sitä ei saisi takavarikoida koska tauskakuvana voi olla vaikka pornoa tai muuta salaista.

  #43659 Vastaa

  Nuori 849573
  Vieras

  Hei sinä vajaa kansakoulua käynyt landepaukku! Etkö sinä ymmäärrä, että kännykän antamattomuudessa on kyse vain periaatteesta? Tietenkin kuka tahansa nuori pystyy elämään ilman kännyykkää tai jättää sen kotiin lähtiessään kouluun. Kysymys kuuluukin: miksi??? Ei ole mitään syytä jättää sitä kotiin sillä sen voi aivan hyvin ottaa mukaan kouluun, eihän siitä haittaaakaan ole, pikemminkin hyötyä. Ymmärrän että vanha +65v (velliperseiden kakarat +15, velliperseet +45V, sinä +65v) landepaukku yrittää kasvattaa internet penistään, kun se oikea jäi jonnekkin kaljamahan alle 90-luvun vaihteessa, mutta pitääkö se tehdä tulemalla haukkumaan nuoria, joiden rahoilla sinunkin elatuksesi (ja tuo tietokone jolla tuon viestinkin kirjoitit) kuitenkin maksetaan? Ja onko jokin ihme, ettei sinulla ollut kännykkää koulussa kun niitä ei oltu vielä keksitty. Et selvästikään ole edes pitänyt kännykkää kädessäsi, saatikka sitten tietäisit, että mitä kännykkä nuorelle merkitsee. Toivottavasti olet iloinen tuottamastasi harmista ja toivottavasti internet peniksesi kasvoi siinä määrin, että pystyt vetämään kätteen tätä viestiä lukiessasi.

  PS. Ei se koulunkäynti ole kyllä sinunkaan oikeinkirjoitukselle nähtävästi hyvää tehnyt, joten mitäköhän olet itse koulun penkillä puuhaillut?

  #43660 Vastaa

  Mulkero
  Vieras

  Eiköhän jo tuossa iässä viimeistään pitäisi ruveta opettelemaan elämän pelisääntöjä, jotteivät tule sitten aikuisena yllätyksenä. Jos asevelvollisuus keskeytetään nettiriippuvuuden takia ja koulu haastetaan oikeuteen siksi, että se yrittää ylläpitää työrauhaa, niin tuleva työelämä viimeistään pakottaa varsin karulla tavalla tunnustamaan elämän raadolliset tosiasiat.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 195)

Vastaa aiheeseen: Voiko koulu takavarikoida puhelimia tunnin ajaksi?ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.