ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu koirat omakotitalossa

koirat omakotitalossa

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)
 • #5102 Reply

  elli
  Vieras

  onko kenelläkään tietoa mitä sanoo suomen laki koirien haukkumisesta omakotitalon pihalla saako koirat haukkua omassa tarhassaan päiväsaikaan?

  #5167 Reply

  Saavat
  Vieras

  Saavat haukkua elleivät aiheuta terveydellistä haitttaa naapurille. Tämän voi todeta kunnan terveystarkastaja.

  #5396 Reply

  Nimetön
  Vieras

  Koirien räkytys ei kuulu elämään. Tuurityöläiset haluavat nukkua päiväsaikaan ja muutenkin jotain on pahoin vialla jos piskit huutaa koko ajan ketassaan. Aika harva haluaa naaapuriinsa "koiratarhan".

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #5430 Reply

  oma
  Vieras

  moni ostaa omakotitalon, että pääsee eroon typeristä valittavista naapureista.

  #5489 Reply

  koiran tarhaaja
  Vieras

  Kyllä koira vihamiehensä tuntee!
  Ei haukkumaton koira ole luonnollinen.
  Koira ilmoittaa hakunnalla hyvät ja pahat asiat.

  #5520 Reply

  Nimetön
  Vieras

  [quote]elli kirjoitti:
  onko kenelläkään tietoa mitä sanoo suomen laki koirien haukkumisesta omakotitalon pihalla saako koirat haukkua omassa tarhassaan päiväsaikaan?[/quote]

  #5521 Reply

  Nimetön
  Vieras

  Kyllä koirat haukkuu, muttei räksytä ja ulvo jatkuvasti, tai silloin on jotain pielessä. Mistä tiedät kuka on ystäväsi jos kaikki haukutaan. Naapureita sinulla voi olla paljon muttei yhtään ystävää, vai haukkuuko korasi sinutkin vihamiehenä. Meillä on ystäviä naapureina joilla on 2 koiraa mutta toisana naapurina perhe jolla on 1 koira. En tiedä olenko yhden koiran vihollinen vai ystävä. Ne kaksi koiraakin haukkuvat joskus temmeltäessään, muttei jatkuvasti, silloinkin kun haukkuvat niin häntä heiluu ja käväisen silloin niitä vähän rapsuttamassa. Ja jos isäntaä komentaa niin koirat tottelevat orjallisesti isäntäänsä. Hyvin kasvatetuista ei ole haittaa mutta hupia on ja hyötyäkin ainakin hirvijahdissa.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #7595 Reply

  koiraton
  Vieras

  meillä on naapurissa koira joka haukkuu ja ulvoo pääosin öisin. se on kamalaa. talvisin se ei niin haittaa mutta keväällä kesää kohden kun olisi kiva nukkua ikkuna auki niin tuo haukunta sinkoutuu unenkin läpi aivoihin ja silloinhan uni ei ole kovin hyvää, rentouttavaa. omakotitalo alueen naapurusto alkaa olla kaikki aika väsyneitä tilanteeseen, mutta kukaan ei ole vielä naapurisovun vuoksi tehnyt asian eteen mitään. tuo naapurisopu kyllä on muutoin tässä pikkuhiljaa latistunut ettei juuri jaksa heidän kanssaan jutustella. terve kyllä vielä sanotaan. olisi hyvä jos koiranomistajat itsekkin ymmärtäisivät missä se inhimillisyyden raja kulkee, jokainen varmaan ymmärtää että koirat haukkuu temmeltäessään jne. se on normaalia. mutta missä kulee se raja

  #7673 Reply

  Koirankuonolainen
  Vieras

  Koira ilmaisee asiansa haukkumalla, mutta eivät ne koirat sentään kaiken aikaa saa haukkua. Koirien ei tarvitse olla mykkiä, mutta oikeasti luvallisellakin haukkumisella on rajansa. Silloin on koiran niin kuin omistajankin asioissa jotain vialla, jos koira haukkuu jatkuvasti ja ilman syytä. Jos et saa virkavallalta apua (lue: poliisilta), soita eläinsuojeluun siellä reagoidaan nopeammin ja osaavat samalla katsoa kaikki muutkin koirien asiat kuntoon. Ole asiallinen ja selvitä millä tavoin koirat ovat häiriöksi. Älä mollaa niiden omistajaa asiattomasti, sillä silloin sinua ei kukaan ota vakavasti.

  #7706 Reply

  Terhi
  Vieras

  Koiraa koskee samat säännöt meluamisessa kuin ihmistäkin eli klo 22.00 kuono kiinni. Sitten aamulla uudestaan.

  Koira on laumaeläin ja haukkuu taatusti yksinäisyyttään tms kun tarhassa on tai liekan nokassa päivät pitkät. Se myös turhautuu.

  Puhe että haukku on koiran työ, pitää paikkansa mutta jatkuva räksyttäminen ei.

  Koira ilmoittaa tulijat ja muut erillaiset tapahtumat ja se on koiran työ.

  Mekin asumme omakotitalossa ja omistamme 3 koiraa jotka ovat perheen jäseniä.
  Naapureissa on käynyt varkaita, meillä ei kertaakaan.

  Koiramme ilmoittavat saapuvasta vieraasta ja iloitsevat haukunnalla kun lapset tulevat koulusta, ilmoittavat kun nuorimmainen poistuu pihasta (2v jolla ei ole lupaa lähteä yksin seikkailemaan)

  Muuten koiramme ovat hiljaa ja joko lepäilevät varjossa tai touhuavat lasten kanssa jne.

  Minua on nyt ruvennut koiran omistajana vituttamaan uusi naapurimme…koiramme ovat kuulemma häiriöksi vain olemalla omalla pihallamme. Koiran ilmoitus haukahdukset häiritsevät heitä jne.
  taitaa turhaa olla järjestää yhteistä grilli iltaa.

  Muut naapurimme ovat kiitelleet koiriemme olemassa olosta, kaikki havahtuu katsomaan kun koira ilmoittaa saapuvasta. ja muutama varkauskin on saatu estettyä, kiitos vahtikoiriemme jotka todellisuudessa heiluttavat häntää….mutta eihän sitä kerrota luihuille varkaille… =)

  #8061 Reply

  Jussi
  Vieras

  Meillä on itsellämme 3 koiraa, jotka haukahtelevat leikkiessään ja vieraiden tullessa pihatielle. Pieni haukku silloin tällöin on siedettävää myös ympäristön muilta koirilta, sehän kuuluu asiaan, kun ollaan maalaistaajamassa. Jatkuva räksytys ja haukku on sietämätöntä ja järjestyslain mukaan kiellettyä. Miksi nämä räkyttäjien omistajat eivät tee mitään, kun ilmoitat asiallisesti asiasta joka häiritsee arkipäivän elämää, puhumattakaan pyhäajasta. Kesäaikaan et todellakaan voi pitää ikkunoita auki ja ulkona kiva grilli-iltakin latistuu kun verenpaine nousee naapuruston koirien vuoksi. Kyllä se niin on,että näiden häirikkökoirien omistajien on tehtävä asialle jotain, eikä vain todeta että näin jatketaan, koettakaa kestää. Ei tarvitse kestää, itse aion tehdä kaikkeni, että melusaaste loppuu. Rikosilmoitus viimeksi hiljensi toisen aitanaapurin koiran, eiköhän tämäkin homma näin ratkea. Naapurisovulla ei ole mulla ollut ennenkään mitään väliä, en tarvitse heitä mihinkään, enkä ole tutustunut aikaisempiinkaan syvemmin, tervehditään kohdatessa siinä kaikki. En muutenkaan ymmärrä miksi naapureiden kanssa pitäisi kaveerata jatkuvasti. Omakotiasujalle naapuri on välttämätön paha.
  Kohtuudella kaikenlaista melua kestää, mutta liika on liikaa. Useinhan näiden räkyttäjien isäntäväki on päivällä jossain muualla (töissä tms) ja jättävät koirat häkkiin mesomaan muiden riesaksi, sitten kotia tullessa muodonvuoksi mölytään koirille, että hiljaa!
  Eihän sellaisessa ole mitään tolkkua. On totta, että eläinsuojelutarkastaja tulee mielellään seuraamaan tilannetta päiväksi, lisäksi tutkintapyyntö, isketään koko rintamalta. Po. ihmiset ovat erittäin itsekkäitä kusipäitä.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #55638 Reply

  Asuntojen hiljaisuus-aika koskee myös koiria
  Vieras

  Miksei näin yksinkertaista asiaa voida ajatella tosiaan yksinkertaisesti?
  Jos naapuri ulvoo päivät pihalla, kyllä siihen joku puuttuu. Koirankin eroulvonta pitää saada kuriin. tottakai!

  #55673 Reply

  huskyman
  Vieras

  Vastaajat on tuominneet koirat turhautuneiksi ja kaltoin kohdelluiksi. Eivät siis tiedä koirista yhtään mitään.

  Järjestyslaki on ainoa missä koirien käyttäytymisestä jotain säädellään. Sen kysyjä löytänee itsekin.

  Normaali koira voi haukkua, mutta koira ei ole epänormaali jos se ei koskaan hauku. Vartio- ja suojeluominaisuuksilla varustettu koira voi haukkua tunkeilijoita ja naapuria jos naapuri sitä jatkuvasti häiritsee. Ei ole ensimmäinen kerta kun naapurit häiriköi koiria ja soittelevat poliisille että koirat on häiriöksi. Sellaisia te vastaajat vissiin olettekin.

  Koiraa voi myös kouluttaa jotta se ei turhaan stressaisi tilanteita joissa ei ole syytä stressata. Omistajan olisi syytä tietää miten koira pihalla käyttäytyy. Olisi myös hyvä tietää mitä pihapiirissä tapahtuu omistajan poissaollessa, ihan jo koirien turvallisuuden takia. Jos koirat oleskelee ulkona vain omiastajien ollessa kotona tilanne on paremmin hallinnassa. Silloin voi myös puolustautua jos perättömiä väitteitä koirien aiheuttamasta häirinnästä tehdään. Esim. oman pihan kameravalvonta. Perättömät väitteet voidaan helpommin todistaa ja niistä voi tehdä omat rikosilmoitukset.

  Tuurityöläisten on turha vaatia päiväsaikaan ympäristön hiljaisuutta. Se oli toki joltain provo johon on turha reagoida 🙂

  #55674 Reply

  huskyman
  Vieras

  Naapureiden kanssa hyvissä väleissä oleminen ei ole kaveeraamista. Yksi mulkvisti joka oli meidän elämää yrittänyt haitata mutta sai omille jaloilleen ja sormilleen, teki siis selväksi vihamielisen suhtautumisensa meihin. Samalla muutkin naapurit päätti ettei sen kanssa ”kaveerata”. Se oli yrittänyt saada muut naapurit mukaansa että meidän ja eränä toisen naapurin koirien pito pihalla lopetettaisi. Ne nyt ei sentään ole kuin päivällä, mutta eivät hauku tai häiriköi juuri lainkaan. Tuo naapuri nyt vaan sattu olemaan peruskoiravihamielinen. Yksin jäi itkujensa kanssa.

  Tyyppi tarvitsi naapureiden kommentteja laajennusrakentamiselleen, mutta ei herunut ymmärtämystä eikä myötätuntoa ja hanke kaatui kun naapurusto osasi perustella sen haitallisuuden. Tyypiltä varastettiin pihasta ihan kädenkäänteessä uusi ökyauto. Satuin näkemään kun se vietiin mutta en tietenkään muistanut myöhemmin mihin aikaan ja minkä näköisiä heeboja siinä oli, vai oliko ne naisia? Kun ei olla väleissä niin pidä kirjaa tyypin liikkumisista puhumattakaan ketkä sen autolla liikkuu. Ei ole saanut autoaan takas. Sitten se muutti pois.

  Hyvistä naapuriväleistä voi olla hyötyä jos aikoo rakentaa tai remontoida, tai jos auto varastetaan tai kotiin murtaudutaan. Hyvät naapurit ehkä kiinnittää asiaan huomiota jo niin että soittaa heti poliisit.

  #56096 Reply

  Kaksi koiraa
  Vieras

  Meidän kaksi koiraa haukkuvat, kun joku taluttaa, koiraa / koiria, jos joku kävelee hiekkatiellä.Asumme omakotialueella, tien molemmilla puolilla taloja.\\r\\n\\r\\nEikö kuuluu koiran normaaliin käytökseen, että haukkuu, puolustaa omaa reviiriään.\\r\\nEikä tiellä koiria taluttava huutele, eikö saa koiriin, mitään komentoa, vaikeeta on saada koiraan kontaktia,kun haukkuu tiellä meneviä koiria.\\r\\n\\r\\nKäydään koirien kanssa lenkille, leikitään, ei voi turhautumiseta olla kiinni.\\r\\n\\r\\nMeidän naapurin tyttökaveri, vahtii meitä kun koiramme haukkuvat pihalla, luulee olevansa jolla oikeus kyttäillä talojen koiria, huudella mitä lystää.\\r\\njos haukkuminen ärsyttää, niin menköön toista kautta ja piste.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 20)

Vastaa aiheeseen: koirat omakotitalossama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.