ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu päätös ajo-oikeusasiassa ja päihdeseuranta

päätös ajo-oikeusasiassa ja päihdeseuranta

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • #65281 Vastaus

  nobody

  Minut määrättiin päihdeseurantaan rattijuopumuksen ja huumausaineen käyttörikoksen vuoksi. Ilmoittauduin terveyskeskukseen ja siellä lääkäri määräsi 3kk seuranta ajan. Lääkäri ja sairaanhoitaja haastattelivat kumpikin eri käyntikerralla ja totesivat että en todellakaan ole riippuvainen päihteistä. Kuitenkin juhannuksen jälkeen annoin positiivisen näytteen kannabikselle, jonka johdosta voin aloittaa seurannan uudestaan kuulemma vasta puolen vuoden päästä johtuen nollatoleranssista seurannan aikana. Eli koko seuranta katkesi tuohon yhteen kertaan. Onko tämä ihan laissa säädetty juttu että on nollatoleranssi, vai onko henkilökunta vetänyt omia johtopäätöksiä? Tuntui että terveyskeskuksessa kukaan ei tiennyt miten asian kanssa pitäisi toimia.

  Poliisilaitokselle pitäisi viimeistään 25.10.2014 toimittaa lääkärin lausunto, mutta terveyskeskuksessa sanottiin ku kysyin tästä asiasta että \”sä et sitte voi viedä tätä lappua sinne. Tuu uudestaan puolen vuoden päästä kokeilemaan. Sinä sait mahdollisuuden\”.

  Tiivistettynä: haluaisin tietää että onko laissa sanottu että on täysi nollatoleranssi, eikä yhtään \”repsahdusta\” saa tapahtua?

  #65283 Vastaus

  jaska1970@gmail.com

  Terve,

  Kirjoitinkin tästä https://www.laki24.fi/keskustelu.php?id=63038 . Eli mulle ehdotettiin kanssa noita päihdeseulontoja, ja suostuin ilomielin koska, koska sairauskohtauksen tapahtuma-aikana maksa\’arvoni olivat reilusti viitearvojen sisällä ja seulojen alkaessa arvot lähempänä alarajaa, kuin ylärajaa. Mulla seulat kestää puoli vuotta ja verikokeet otetaan joka viikko. Paljonkahan tuokin tulee maksamaan yhteiskunnalle?

  Vaikka puhalsinkin nollat, minulle määrättiin alkolukko. Ja kun en suostu, tulee ajokieltoa (maks. 5 vuotta). Tein kuitenkin kantelun eduskunnanoikeusasiamiehelle lääkäristä ja poliisista. Raportoin sitten miten kävi.

  Tuosta hassu-hommasta en osaa sanoa juuta enkä jaata, sillä en ole pilviveikkoja.

  #65285 Vastaus

  Turha siinä on

  ja kuormittaa tavallisten ihmisten terveydenhuoltoon tarkoitettuja resursseja. Menkää johonkin viemäriin piikittämään itsenne ja jääkää sinne tai jos hetkeksi pääsette kuiville hakeaksenne lisää kamaa niin ajelkaa fillarilla.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #65286 Vastaus

  amg63

  Kyllä ajo-oikeuden kanssa Suomessa on nollatoleranssi kaikkien laittomien huumausaineiden kanssa. Pelkkä huumausaineen käyttörikos määrästä ja laadusta riippumatta, esim. vähäinen määrä kannabista mukana tai veressä johtaa päihdeseurantaan ajo-oikeuden säilyttämiseksi, vaikka tapahtumahetkellä ei olisi mitään tekemistä autolla ajamisen kanssa. Ks. Sisäministeriön ohje päihdeseurantaan liittyen poliisihallitukselle, vastaavanlainen ohje on olemassa myös päihdeseurantaan erikoistuneille terveysasemille / lääkäreille.

  Kun päihdeseurantaan on kerran määrätty ja se on aloitettu edellytetään täysin puhtaita seuloja kaikkien huumausaineiden osalta. Myös alkoholin käytön osalta edellytetään raja-arvoissa pysymistä, tai mikäli raja-arvot ovat yli normaalirajojen, edellytetään laskevia arvoja aina normaalirajoihin saakka.

  Poliisi päättää päihdeseurantaan määräämisestä, mutta sen jälkeen asia on päättävän lääkärin käsissä. Kyllä tuollainen puolen vuoden karenssi päihdeseurantaan uudelleen pääsemiseen on ymmärrettävä päätös lääkärin puolesta, jos ei kolmen kuukauden aikana pysty olemaan käyttämättä laittomia huumausaineita.

  #68386 Vastaus

  Herra47

  Ikävä kyllä asia on juuri niin kuin kerroit,seurantaan joutuu pelkästä käyttörikos/hallussapito kannabis.Kyseinen pakkoseuranta ei kuulu länsimaiseen oikeusperiaatteeseen missä henkilön oletetaan syyllistyvän rattijuopumukseen vaikka ei autoon olisi edes koskenut käytön aikana.Ja lääkärin päätöksellä voi pyyhkiä persettä koska kyse ei ole pystymisestä vaan periaatteista kannabiksen kohdalla,Opiaatit ym amfetamiini aiheuttaa fyysistä riippuvuutta mutta kannabis ei käytännössä sitä aiheuta koska itse voin olla viikkojakin polttamatta,mutta en aio lopettaa kokonaan sen käyttämistä ikinä.

  #87480 Vastaus

  Seulottumunat

  ” Poliisi päättää päihdeseurantaan määräämisestä, mutta sen jälkeen asia on päättävän lääkärin käsissä. ” Nimenomaan mielivalla päättävät ja ei auta kuin muka kärsiä mielivallasta ja vikistä ilman liikennerikosta! Ruotsissa yleinensyyttäjä jo hommailee kortteja takaisin heille ketkä kasvatuksen takia ovat menettäneet ilman autoilua. Onhan tuo ny järjetön lisärangaistus ja julkisella puolella ei tule kuin lekureilla vittuilua! Yksityiselle seulomaan ja sehän maksaa. Kivaa olla selväpäinen kun puskat lähti ja perään jatkaa vielä seuloihin selvinpäin. En tiiä mikä ihme logiikka tätä kaikkea ohjaa mutta se perustuu Poliisien ja lääkärien puolelta valheisiin! Tieteellinen totuus on unohdettu ja tutkimuksia maailmalta ei uskota, vaan pannaan mappi ö:hön. Onhan se kumma että Simojoki tai Kalso tietää enemmän kuin huippu lääkärit ympärimaapalloa! Hei haloo! Tässä syrjäytetään ja kiusataan kannabiksen takia ihmisiä ja evätään lääkitys systemaattisesti mielivallalla ja olettamuksilla! Haistakaa paska koko järjestelmä, koska tiede ja totuus ei systeemissänne kohtaa millään tasolla, saati oikeus ihmisarvoiseen elämään ihmisillä ! Rasismia ja syrjintää sitähän eduskuntaki osaa vaikka itse sinne vielä kieltolainkin aikaa viinaa kottikärryllisiä eduskuntaan tilasivat ja ryyppäsivät vielä hurjempaa ” huumetta ” kuin kannabis! Oisi kiva seuloa kansanedustajiaki varmaan muutamalla niitä keskushermostoa vaikuttavia aineita löytyisi varsinkin sokeria! Tiesittekö apinat että kannabis on sokeria vähemmän riippuvuutta aiheuttavaa, joten juokaa vähemmän kahvia ja syökää vähemmän pullaa! Ja jos ette usko ni googlatkaa! Suomi voisi jo pikkuhiljaa miettiä niitä ajokorttiseuloja uusiksi kannabiksen osalta, kuten Ruotsissa yleinensyyttäjä jo tosiaan tekee! Kohtuutonta kiusaamista ja lisärangaistus siitä, että ihminen saa todistaa itsensä riippumattomaksi kannabiksesta! Ei helvetti!

  #87481 Vastaus

  Kullitutka

  Paras ratkaisu olisi suhtautua kannabikseen kuten korkeintaan alkoholiin. Mutta vaikka siihen ei päästäisikään, niin oheisrangaistukset tulisi kitkeä pois. Mieluummin sitä maksaisi sakon kuin menettäisi ajokortin.
  Korostetaan vielä, että kannabiksen vaikutuksen alaisena ajaminen tulee pitää rangaistavana. Sen sijaan jokaisen kannabista käyttävän ei tule joutua ns. kusiralliin, jossa käydään pissimässä purkkiin puolen vuoden ajan vain, jotta saisi pitää ajokorttinsa. Se on aivan yhtä naurettavaa, kuin jokainen alkoholia käyttävä joutuisi puolen vuoden kusitesteihin, vaikkei olisi ollut lähelläkään autoa päihtyneenä.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #87482 Vastaus

  Rectumin revittäjät

  Valitettavasti lainsäädäntö olettaa kannabiksen käytön automaattisesti tarkoittavan päihdeongelmaa. Tämähän on kaukana todellisuudesta, sillä yksi yhdestätoista kannabista käyttävästä tulee siitä riippuvaiseksi. Alkoholilla riippuvaiseksi tulee yksi seitsemästä.
  Tämä virheellinen perusoletus heijastuu siihen, että kannabiksen ongelmattomilta käyttäjiltä voidaan viedä ajokortit ja lapset. Pahimmassa tapauksessa työpaikka lähtee alta kortittomuuden myötä. Nykylainsäädännössä on ajateltu, että päihdeongelma ei ole syy viedä työpaikkaa, jos työntekijä hakeutuu hoitoon ja hoidolla on hyvä hoitovaste. Päihdeongelmaista työntekijää ei saa automaattisesti irtisanoa.
  Ongelma on kuitenkin siinä, että vakituisia työpaikkoja ei ole enää niin paljon. Nollatuntisopimus, harjottelut ja määräaikaisuudet mahdollistavat kannabiksen käytöstä kiinni jääneen irtisanomisen ilman, että lain kirjainta rikotaan. Tämä ei tietenkään koske kaikkia, mutta kyseessä on todellinen ongelma heille, joita asia koskee.
  Niin kuin Orangiinakin mainitsi, ajokortti voidaan viedä pois, vaikka ei ajaisi autoa päihtyneenä. Siitä se syrjäytyminen alkaa. Suomessa on erittäin paljon ihmisiä, jotka eivät pääsee työpaikoilleen ilman autoa. Lisäksi kaverien tapaaminen, harrastukset ja muut asiat vaikeutuvat merkittävästi. Toki meillä on joitain isoja kaupunkeja, joissa pärjää julkisella liikenteellä ja ehkä polkupyörällä, mutta näin hyvin eivät asiat ole kaikilla.
  Edellä mainitut epäsuorat rangaistukset koetaan paljon pahempina kuin itse sakot.
  Meidän tulisi yhteiskuntana minimoida syrjäytymistä, eikä lisätä sitä keinotekoisesti. Veri ja kusihoitoa ei tule käyttää rankaisumenetelmänä!

  #87483 Vastaus

  Tolpanvääntäjät

  Vaikutus ajokykyyn
  Veren alkoholipitoisuuden ollessa 0,5 promillea kasvaa kuljettajan riski joutua auto-onnettomuuteen 575 prosentilla.

  Yhdysvaltain liittovaltion liikenneturvallisuusviraston (NHTSA) mukaan ”huomattavakaan” veren thc-pitoisuus ei välttämättä lisää auto-onnettomuuden riskiä.

  American Journal of Addiction -tiedejulkaisussa vuonna 2009 julkaistussa raportissa todetaan päihteiden yhdistelmän kuitenkin lisäävän onnettomuuden riskiä huomattavasti enemmän kuin kummankaan päihteen käyttö yksinään.

  Ilmiö johtunee siitä, että päihteet tehostavat toistensa vaikutuksia. Lähde: Tekniikan maailma! ” Tiede vastaa: Kumpi on haitallisempaa terveydelle, kannabis vai alkoholi? ” Ei ole siis oikeus ei kohtuus koko kannabislainsäädäntö arpomalla ja syyllistämällä ratkottuna Suomessa! Ruotsissa edelleen saa ajokortteja takaisin jo kaavatuksen takia, Suomessa olisi lakimiehille töitä, kun alkaisivat ajaa samaa asiaa Suomeen myös! Löytyy googlaamalla.. Ruotsin valtakunnansyyttäjä valitti korkeimpaan oikeuteen kahdesta väärin perustein langetetusta rattijuopumustuomiosta kannabiksen vaikutuksena alaisena. Suomessa jopa käyttörikoksesta epäiltyjä voidaan määrätä seuloihin. Pikemmin syrjäymiskorvuksia sekä kaikesta menetyksestä työpaikka, auto, kortti ja asunto pitäisi maksaa koppikorvausiaki suurempia kärsimyskorvauksia mitä nykypolitiikalla tässä maassa päättäjät sekä viranomaiset saavat ihmisille aikaan!

  #91851 Vastaus

  Kettu

  Mistäköhän johtuu, että kasvatuksesta kiinni, oikeudessa 70 päiväsakkoa eikä mitään puhetta seuloista tai ajokortin menetyksestä? Auto oli pihassa ja mun nimissä ja kotietsinnässä oli selvää että käyttöäkin on ollut. Siitä ei tosin tuomiossa mainittu mitään.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)

Vastaa aiheeseen: päätös ajo-oikeusasiassa ja päihdeseuranta98 − 96 =

ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.