ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu ala-ikäinen/perinnönjakosopimus,kuolinpesästä ulosostaminen

ala-ikäinen/perinnönjakosopimus,kuolinpesästä ulosostaminen

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #91564 Vastaa

  freya18
  Vieras

  Kysyisin, kun kuolinpesässä on alaikäinen osakas, joka halutaan ositus- ja perinnönjakosopimuksella ”ostaa ulos” pesästä niin, että vaan hänet jaetaan ulos ja muiden osuudet jäävät reaalisesti kuolinpesään (kaikille ositettu siis samat summat), niin onko tämä ylipäänsä mahdollista ilman lopullista perinnönjakoa?
  Ehdoissa on mm. kohta ”Omistus- ja hallintaoikeus tässä osituksessa ja jaossa jaettuihin varoihin siirtyvät saajilleen tämän jakokirjan allekirjoituksin.” Yhtenä ehtona myös ”Mikäli kuolinpesään ilmaantuu uusia varoja tai velkoja, jaetaan ne osakkaille tämän jakosop.mukaisten jako-osuuksien suhteessa.”
  Olen jostain lukenut ns.rinnakkaislegitimaatiosta, mutta päteekö se tässä miten (alaikäisen ollessa kyseessä), ja onko sitä mahdotonta luovuttaa (siis myös edunvalvojan hyväksyä)? Tässä muilla osakkailla olisi pääasiassa halu päästä eroon maistraatin alaisuudesta (joka jatkuisi vielä pari vuotta), ja siksi mietin, mitä nämä hallinta-oikeuden ym. menetykset tarkoittavat käytännössä. Osakkaasta (ala-ikäisestä?) ei kuolinpesän siis ole ihan yksinkertaista päästä eroon lopullisesti?

  Kysyn näitä edunvalvojana ja lapsen äitinä (olen luovuttanut osuuteni kuolinpesästä lapselleni). En voi allekirjoittaa mitään, ennen kuin selvitän yksityiskohdat. Edunvalvojana tietenkin myös pidän huolen, että sopimus on kaikin puolin lapselleni edullinen. Tässä tapauksessa tosin voi olla, että osittainen perinnönjako ei loukkaisi hänen oikeuksiaan jos kaikista asioista päästään sopuun ja sopimus olisi täysin oikeudenmukainen.

  #91565 Vastaa

  jukkapoika
  Vieras

  Todennäköisesti tarvitse siihen maistraatin luvan,pirauta sinne ja kysele neuvoa.
  Perinnönjakoon tarvitaan ainakin ellei pesä ole käräjien määräämän pesänjakajan hallussa.

  #91575 Vastaa

  freya18
  Vieras

  Juu näin se varmasti on, kiitos. Maistraattiin täytyy varmaan mennä paikan päälle papereitten kanssa, on sen verran epäselviä kohtia..

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: ala-ikäinen/perinnönjakosopimus,kuolinpesästä ulosostaminenma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.