Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Asuntokauppariidasta

Asuntokauppariidasta

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • #98792 Vastaa

  Murinaa
  Osallistuja

  Myin omistamani paritalon puolikkaan, joka yksi kymmenestä kymmenen asunnon asunto-osakeyhtiössä. Joitakin kuukausia kaupanteon jälkeen todettiin yhdessä asunnoista LTO-laitteen vuotaneen ja tuota selviteltäessä, senjälkeen kun tuon laitteen kohdalta purettu pois seinää, seinässä kosteusvauriot, joiden syynä väärään paikkaan rakennusvaiheessa n. 20 vuotta aiemmin jäänyt muovi. Vaurion toteaminen edellytti seinän purkua eikä myymäni asunnon vaurio siksi tullut kaupantekoa edeltävässä kosteuskartoituksessa esiin. Minulta vaadittiin, paitsi koko tuon seinäremontin, myöskin LTO-laitteen korvaamista ostajille, siitä huolimatta, että yhtiökokouksessa useampi kuukausi kaupanteon jälkeen päätetty noiden koneiden uusimisesta kaikkiin asuntoihin sillä perusteella, että olivat vanhoja ja niiden energiatehokkuus huono eli niiden osalta oli kysymys normaalista asunnon kunnossapidosta (LTO-kone 4500, remontti 25 000 €). Kone ei ollut millääntapaa ollut aiheuttamassa vauriota vaan sen vuotaminen (ei myymässäni asunnossa) vain paljasti vaurion. Samasta syystä aiheutuneet vauriot todettiin kaikissa kymmenessä asunnossa ja taloyhtiö otti huolehtiakseen kaikkien näiden seinäremontista ottamallaan yhtiölainalla.

  Kun ostajat heti alusta alkaen lähestyivät minua asianajajan välityksellä ja tämän sananvalinnat olivat, jos eivät suorastaan uhkailevat, niin vaativat kumminkin, tuntui minusta, etten itsekään ilman asianajajaa selviydy. Lähes kahden vuoden odottelun jälkeen päästiin sovintosopimukseen kun minä sitouduin maksamaan ostajille 20 000 €. Lisäksi asianajotoimisto velkoi minulta mielestäni huikean summan, n. 16 000 €, josta kotivakuutuksen oikeusturva kattoi vain osan

  Äskettäin tuli vastaani alla sitaateissa oleva teksti, joka sai minut epäilemään, että olenkin ehkä maksanut tuon summan (20 000 € ) aiheetta ja että osalleni olisivat kuuluneet ainoastaan seinien sisäpinnat (tapetit, maalaus).Ehkä eivät nuokaan kun jo kauppaa sovittaessa ostajien tiedossa ollut laajan pintaremontin tarve, jonka takia myyntihintakin oli huomattavasti alueen yleistä hintatasoa alhaisempi.
  “Taloyhtiö vastaa rakenteista
  Jos asunnosta löytyy virhe, esimerkiksi kosteusvaurio, nyrkkisääntö on se, että taloyhtiö vastaa rakenteiden korjauskuluista ja asunnon omistaja pintojen korjauksesta. Tällaisessa tilanteessa myyjältä ei siis automaattisesti kannata vaatia hyvitystä.”

  https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Viat-viivastykset/asuntokaupan-virhe/vanhan-osakehuoneiston-virhe/#taloyhtion_vastuu

  Osaisiko joku täällä kommentoida ?

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Vastaa aiheeseen: Asuntokauppariidastama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.