ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Bountysource.com ja laillisuus suomalaiselle

Bountysource.com ja laillisuus suomalaiselle

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • #88385 Vastaus

  jheusala
  Osallistuja (Participant)

  Hei,

  Bountysource.com on amerikkalainen eräänlainen joukkorahoituspalvelu mm. vapaan lähdekoodin projekteille. Tarkemmin heidän mallista on kerrottu osoitteessa: https://github.com/bountysource/core/wiki/Frequently-Asked-Questions

  Lyhyesti heidän toimintamalli: He antavat maksua vastaan eräänlaisia credittejä (bountyjä), joita voi asettaa palkinnoksi sovellusprojektien tehtäville (Github issue). Tällaisen tehtävän ratkaiseva henkilö kerää kaikki nämä kyseiselle tehtävälle annetut bountyt, joita voi olla useammalta käyttäjältä yhtäaikaa. Hän voi sitten asettaa nämä joko edelleen uusiin tehtäviin palkinnoksi tai nostaa rahaksi/bitcoineiksi, jolloin Bountysource ottaa 10% välistä. Tässä yhteydessä myös voi joutua täyttämään jonkin amerikkalaisen veroilmoituslomakkeen (W-8) ja varmasti myös täytyy merkitä omaan veroilmoitukseen Suomessa.

  Uskoisin, että ainakin silloin, mikäli suomalainen vain maksaa bountyistä ja ulkomaalaiset keräävät näitä bountyjä (tekevät issueita), sen pitäisi olla laillista.

  Kysymys kuuluukin, mikäli suomalainen tekisi näitä tehtäviä ja saisi bountyjä, olisiko tällainen toimintamalli laitonta rahankeräystä vai vastiketta vastaan myyntiä/työtä?

  Bountysource tarjoaa myös mallia, nimellä Salt, jossa eri tahot voivat asettaa toistuvia automaattisia maksuja yhdelle tiimille tai projektille. Tämä projekti saa siis bountyjä käyttöönsä tai voi nostaa nämä 10% vähennystä vastaan. Tämä ainakin kuulostaa rahankeräykseltä, mikäli saajana olisi suomalainen. Voisikohan poliisihallitus vaatia silloin koko kerätyn summan menetetyksi valtiolle, vaikka sitä ei olisi koskaan nostettu rahaksi?

  Mikä on oikea tapa selvittää tällaisen laillisuus? Verottajalta ainakin voisi kysyä verottajan näkökulmaa maksua vastaan.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Vastaa aiheeseen: Bountysource.com ja laillisuus suomalaiselle14 + = 24

ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.