ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Ei-toivotun henkilön häätö/poistaminen asunnosta

Ei-toivotun henkilön häätö/poistaminen asunnosta

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • #95981 Vastaa

  Nimi.
  Vieras

  Äitini miesystävä muutti äidin omakotitaloon asumaan. Asiat meni ihan hyvin kunnes alkoi väkivaltaisuus, uhkailu, omaisuuden tuhoaminen ja hyväksikäyttö. Sitä on nyt jatkunut lähes vuosi. Nyt pitäisi tuo äijä saada kämpästä ulos. Käsittääkseni sillä on jossain vaiheessa ehkä ollut kirjoilla tuo äidin osoite, mutta ei sen jälkeen kun kaveri viimeksi heitettiin ulos. Äiti siis kesällä suostui päästämään sen takaisin kämppään. Ongelmat tietysti vaan jatkui, ja tällä kertaa äiti on päättänyt että lopullisesti äijä pois. Lähestymiskielto tullaan hakemaan myös.
  Poliisilta on kyselty neuvoa ja apua, heiltä vastaus oli että ”jos miehen hammasharja on asunnossa, se on hänen koti ja ei voi häätää”. Miehellä on mielenterveys- ja päihdeongelmia. Perheväkivaltaneuvonnasta tuli äidille ohje että ei saa enää kertaakaan jäädä yksin miehen kanssa. Nyt tilanne on se että äiti pakkasi tärkeimmät tavaransa ja lähti mummolaan turvaan. Asia pitäisi nyt saada etenemään, eli tyyppi ulos sieltä asunnosta, että äiti saa olla omassa kodissaan ja turvassa. Poliisi ei ilmeisesti suostu avustamaan, eli pitääkö se sitten soittaa sukulaismiehiä muutama kappale paikalle, ja raahata ulos sieltä? Entäs sen kaikki kamat joiden kuljettamiseen tarvittaisi vähintään pakettiauto? Asunto on myös melko kaukana lähimmästä kaupungista, että mihinkäs asti se tyyppi sitten pitäisi kuljettaa? Voiko sitä ihan juna-asemallekaan jättää ihmettelemään, jos sillä ei ole edes rahaa matkustaa itse minnekään? Pitäisikö viedä suoraan sosiaalihuoltoon tms?

  Kyllä tässä jonkinlainen viranomaisten apu tarvitaan. Jos ei siihen varsinaiseen ulosheittoon, niin kuitenkin auttamaan kaverin pärjäämistä jatkossa. Sen omaisuus pitää kuitenkin johonkin kuljettaa ja säilöä. Itse se ei saa tulla sitä myöhemmin hakemaan, koska on nimenomaan varoitettu siitä että äiti ei saa olla miehen kanssa kahden, riski on liian korkea.

  Eli onko suvun miehillä nyt täysi oikeus heittää se äijä ulos? Luvattahan se käsittääkseni siellä tällä hetkelläkin oleskelee, mutta toi poliisin kommentti että ei voida häätää, aiheuttaa kyllä hämmennystä. Ja mitä jos tyyppi vastustaa väkivaltaisesti, kuinka paljon voimaa sitä sitten kansalaisena oikein saa käyttää? Onko häätäminen jossain vaiheessa lopetettava ettei tapahdu vahinkoa? Koko homma on jotenkin aivan älytön, mielestäni poliisin olisi pitänyt poistaa äijä heti kun asunnon omistaja pyytää.

  #95985 Vastaa

  Miten niin mahdollisesti
  Vieras

  kodistaan aiheetta. Olen äijän puolella. Tämä on äijän ja äitisi välinen asia. Ei kuulu sinulle.

  #95988 Vastaa

  Nimi.
  Vieras

  Äiti on tosiaan ilmaissut että haluaa miehen ulos talosta ja elämästään kokonaan. Äiti omistaa talon ja mies ei siellä ole kirjoilla, ja hänelle on ilmoitettu että joutuu sieltä pian jokatapauksessa lähtemään. Vastaus oli vain sönkötystä siitä että hän haluaa sopia asian äidin kanssa kahden kesken, mutta äidin kanta on se että ei enää ikinä. Näin suositeltiin perheväkivaltaneuvonnasta, perustuen miehen historiaan ja näiden ammattilaisten kokemukseen siitä mihin tällaiset tilanteet päätyy. En nyt oikein ymmärrä miten voit olla miehen puolella kun tämä epävakaa henkilö on toistuvasti käyttänyt väkivaltaa ja uhkailua, sekä ilmiselvästi vaarantaa äitini terveyden ja turvallisuuden. Elelee tälläkin hetkellä mukavasti äidin omistamassa talossa, ja äiti taas joutuu pysymään evakossa kunnes tilanne ratkeaa. Ei voi mennä omaan kotiinsa miehen perusteettoman itsepäisyyden takia, ymmärrätkö?

  Kuuluu tottakai minulle ja muillekin läheisille joilta äiti on suoraan pyytänyt apua tämän epätoivoisen tilanteen ratkaisuun.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #95989 Vastaa

  Nimi.
  Vieras

  Mies on suostunut lähtemään heti kun saadaan kuljetus tavaroille. Tapaus näyttää toistaiseksi olevan kunnossa.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Vastaa aiheeseen: Ei-toivotun henkilön häätö/poistaminen asunnostama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.