ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Entisen aviopuolison ”velat”

Entisen aviopuolison ”velat”

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • #88115 Vastaus

  Kiinnostunut

  Tutullani on ongelma, johon hän tarvitsisi lakiapua. Hän on kotoisin ulkomailta ja meni aikoinaan naimisiin suomalaisen puolison kanssa ulkomailla. Lopulta hän sai oleskeluluvan ja muutti Suomeen puolison luokse. Tämä puoliso maksoi kaikki lennot, viranomaiskulut ja ystäväni asumisen Suomessa, kun hän opiskeli suomenkieltä ja yritti löytää töitä. Puoliso maksoi myös heidän yhteisiä lomamatkojaan ym, sillä tutullani ei ollut yhtään rahaa tullessaan Suomeen. Puolison mukaan he olivat sopineet, että tuttuni sitten vuorostaan kustantaa myöhemmin avioliiton aikana jotain matkoja ym. ”kuitatakseen velat”, kunhan on saanut töitä ym. Tuttuni löysikin nopeasti töitä ja sai jotain tukia, mutta tällöin puoliso ei ollut vaatinut häntä maksamaan vuokraa yms. N. 1,5 vuoden avioliiton jälkeen heille tuli kuitenkin avioero ja tuttuni muutti pois puolisonsa omistamasta asunnosta.

  Tämän jälkeen tämä entinen puoliso on kuitenkin ruvennut vaatimaan maksamiaan asioita, vuokria, yhteisiä lomamatkoja ym. takaisin ja väittää, että ystäväni olisi entiselle puolisolleen velkaa n. 10 000€. Yatäväni on sitä mieltä, ettei hänen kuulu maksaa näitä kuluja, jotka puoliso on aikoinaan itse halunnut maksaa, jotta sai puolisonsa Suomeen ja jotta he pääsivät yhteisille matkoille ym.

  Nyt entinen puoliso uhkaa viedä asian oikeuteen, mikäli tuttuni ei maksa ”velkojaan”.

  Onko puolisolla mahdollisuus asia viedä oikeuteen ja mitkä lainopilliset seikat tässä pätevät? Lueskelin näitä sivuja ja ymmärtäisin, että tämä entinen puoliso on ollut elatusvelvollinen, kun tutullani ei ole ollut rahaa suomeen tullessaan.. Voiko näitä rahoja vaatia jälkikäteen eron sattuessa takaisin? Ja jos heillä ei ole ollut kirjallista sopimusta asiasta vaan on vain sovittu, että myöhemmin avioliitossa tuttuni kustantaa joitain asioita, mutta avioero ehti tulla ennen kuin hän pystyi vastavuoroisesti mitään maksamaan?

  Kiitos avustanne, tilanne on hyvin hämmentävä tutulleni..

  #88117 Vastaus

  jajahaah

  en olisi yhtään huolissaan tuosta asiasta.
  99prosentin varmuudella oikeuskäsittelyn voittaa tämä puoliso jolle on kustannettu kaikki.

  ilman velkakirjaa velkaa ei pysty todistamaan,sana sanaa vastaan ja se ei riitä tuomioon.
  ASia on mahdollista saattaa oikeuteen mutta käräjät hylkää kanteen kun asiasta ei ole riittävää todistetta.

  Se ei riitä että kuitit löytyy maksetuista asioista,asiassa pitäis olla faktaa siitä että toinen osapuoli on luvannut maksaa asiat takas.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Vastaa aiheeseen: Entisen aviopuolison ”velat”− 3 = 1

ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.