Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Epäillään törkeästä rattijuopumuksesta vaikka kuski oli toinen.

Epäillään törkeästä rattijuopumuksesta vaikka kuski oli toinen.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #76298 Vastaa

  Se oikea kuski
  Vieras

  Vähän yli viikko sitten lähdin faijan kuskiksi tämän kaverin luokse noin 30km päähän. Kun lähdettiin pois sieltä faija oli kännissä kuin peikko. Meillä oli jo muutaman päivän aika riitaisa ilmapiiri mm. omien pääsykokeitteni takia ja faija alkoi kännispäissään huutamaan ja loukkaamaan mua. No ajettiin kodin suuntaa, mutta faija yritti käskee kääntymään moottoritien rampilta muualle muutaman kerran ja niinhän me tehtiin. Sitten me tultiin Espooseen ja se on ihan vierasta aluetta, joten mentiin jotakin tietä pitkin eteenpäin syvälle Espooseen. Huomatkaa, faija huutaa mulle koko tän ajan ja sanoo aika kipeitä asioita. Sitten tapahtui semmoinen, että faija alko huutaa, että mun pitäisi kääntyy takasin, mä aloin kääntymään keskellä tietä ja pakitin auton ojaan. Auto oli semmosessa asennossa, että sitä ei siitä saanut pois, joten faija alko huutaa vielä kovempaa. Mä vittuunnuin ja mietin, että saa ite selviytyä siitä tilanteesta. Lähin kävelee pois, poimin kyydin tieltä ja tulin kotiin. No vähän aikaa sen jälkeen, kun lähdin siitä auton luota, poliisit oli tullu paikalle, jonkun ohiajaneen ilmoituksen pohjalta. Ilmoittaja oli kuulemma tullut paikalle kysymään tarvitseeko faija apua. Long story short, faijaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Kun poliisit oli tullu paikalle faija oli seisomassa tiellä auton ulkopuolella, eikä kukaan voinut nähdä sitä ratissa. Tutkija on kuulustellut jo faijaa ja sanoivat sen jälkeen, että kuulustelevat vielä partiota ja ilmoittajaa. Faija soitti tänään kysyäkseen miten asiat etenee ja ne väittävät, että ei välttämättä tarvitse kuulustella mua, koska joku on muka nähnyt faijan istuvan ratissa (ehkä sitten siinä ojassa?). Faijalla oli promilleja yli 2. Faijan kaveri tietää, että me lähdettiin yhdessä. Mulla on puhelimessa valokuva, jossa on sen faijan kaverin talon sijainti kirjoitettuna. Mutsi oli meidän kanssa puhelimessa suurimman osan ajasta. Siinä kaikki meidän todisteet.

  Miten tämä asia lähtee tästä etenemään? Eikö nämä asiat ratkea aika nopeasti? Miten meidän kannattaa toimia? Mikä on todennäköisyys, että faijaa ei todeta tässä syylliseksi?

  #76303 Vastaa

  Nillendäär
  Vieras

  No, voithan sä ilmoittautua poliisille ja kertoa, että sä olet ollut kuskina, tosin tulet siinä myöntämään itse liikenneturvallisuuden vaarantamisen (ojaanajo). Mutta, siitä on seurauksena vain sakkorangaistus, kun taas jos isäsi tuomitaan (ja jos hän on ensikertalainen), hänelle tuomitaan ehdollinen vankeusrangaistus.

  #76306 Vastaa

  Se oikea kuski
  Vieras

  Joo kerroin kyllä tutkijalle tämän, mutta se väittää, että kukaan ei nähny mua eikä mua siten välttämättä tarvitse kuullustella. Mua ei se sakko just pahemmin haittaa, kunhan faija ei joudu tästä kärsimään. Kiitos vastauksesta.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: Epäillään törkeästä rattijuopumuksesta vaikka kuski oli toinen.ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.