Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Ilmoittamatta jäänyt myynti ja sen verotus

Ilmoittamatta jäänyt myynti ja sen verotus

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • #98724 Vastaa

  Daniel Björkstand
  Vieras

  Kysyn iäkkäämmän sukulaisen puolesta tilannetta, jossa yhdestä perikunnan tilasta (eli kolme eri palstaa olleet yhdistettynä yhdeksi tilaksi) on n. 30 vuotta sitten myyty pala. Tietämättömyyttä / huolimattomuutta sitä myytyä palaa ei ole koskaan ilmoitettu myydyksi verottajalle, joten se ”kummittelee” edelleen mm. kiinteistöverotuksessa. Aikoinaan ei ilmeisesti myynnistä ole verojakaan maksettu.
  Miten tuon asian kanssa kannattaisi toimia? Sukulaisen, joka on toinen perikunnan elossa olijoista, pelkää, että tulee taannehtivasta valtavat veroseuraamukset, eikä siksi ole nyt asian huomattuaan sille mitään tehnyt.
  Vanheneeko tuossa verovelvollisuudet tms. kun tapahtumasta (eli ilmoittamatta jättämisestä) on jo vuosikymmeniä? Vai miten tuon kanssa pitää edetä? Osa tilasta on siis edelleen sukulaiseni omistuksessa (lunasti sen perikunnalta jokin aika sitten ja sen jälkeen, kun rupesi tutkimaan papereita, huomasi, että siellä tuo myyty palsta kummittelee ja sitä ei koskaan ilmoitettu myydyksi).

  #98873 Vastaa

  heikki poranen
  Vieras

  Hei

  Kannattaa nyt korjata verolomakkeeseen oikeat pinta-alat. Asiaa ei sinänsä tarvitse mitenkään selitellä vaan muuttaa lomakkeeseen nyt oikeat tiedot. Verottaja ei ymmärtääkseni ryhdy selvittämään 30 vuotta vanhoja juttuja. Palkansaajien kohdallakin verottaja oikaisee vain alle 5 vuotta vanhoja virheitä.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Vastaa aiheeseen: Ilmoittamatta jäänyt myynti ja sen verotusma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.