Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Irtaimen jakokirja

Irtaimen jakokirja

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #99356 Vastaa

  Jakokirjan laatija
  Vieras

  Vanhempiemme kuolinpesän irtain on jakamatta, koska osa sisaruksista ei ole väleissä keskenään ja riitoja syntyy helposti. Irtaimella on lähinnä tunnearvoa.

  Päätin laatia kyselyn jakokirjan laatimista varten. Kyselyssä pyydän yksilöityjä tietoja mitä irtaimesta haluaa. Ehdotan myös useita ajankohtia, jolloin irtainta voidaan jakaa ja jakokirja voidaan allekirjoittaa kahden esteettömän todistajan (ei sukulaisuutta) läsnäollessa. Kyselyssä on vaihtoehtona, että voi jättäytyä pois irtaimen jaosta. Myös vastaamatta jättäminen sulkee irtaimen jaon ulkopuolelle.

  Täyttääkö toimintani lailliset näkökohdat? Muulla tavoin asiaa on mahdotonta hoitaa.

  #99357 Vastaa

  Jakokirjan laatija
  Vieras

  Lisäkysymys alkuperäiseen kysymykseen: Koska selvittelen asiaa, laadin kyselyn ja teen jakokirjan kyselyn perusteella, lisään jakokirjaan vastineeksi itselleni irtaimeen kuuluvan isokokoisen öljyvärimaalauksen itselleni. Tästä ilmoitan kyselyssä. Taululla ei liene rahallista arvoa, koska taiteilijalla ei ole nimeä, joten taululla on lähinnä tunnearvoa kuten muullakin irtaimella. Onko menettely laillinen?

  #99358 Vastaa

  Petettymonellatapaa
  Vieras

  Hyvä kun joissakin perinnönjaoissa on mahdollisuus lapsuuden kodista saada jotain muistoksi. Meillä osakas pisti jo vuosi ennen jakokirjan allekirjoittamista ovet lukkoon ja vaihtoi taloon lukot, piti avaimet tietysti itsellään. Nyt syyttelee muita osakkaita varastelemisesta. Olis kiva kuulla miten tuon kysymyksesi kanssa käy.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: Irtaimen jakokirjama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.