ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

Lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Isyys

Isyys

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • #83601 Vastaus

  Lotta

  Mieheni lyhytaikainen tyttöystävä sai lapsen. Isyystesti tehdään pian ja tulokset saa muutaman viikon päästä. Nainen yritti puukottaa miestäni juhannuksena ja elokuussa tunkeutu mun kotiin ja pahoinpiteli miestäni. Nä asiat on menossa oikeuteen. Nyt ollaan siis siinä tilanteessa että mies ei enää halua olla lapsen elämässä lainkaan jos testi osoittaa isäksi johtuen tästä naisesta, ei suostu millään tapaa siihen että lasta tapaisi niin ettei hän ole paikalla. Mieheni ei siis missään tapauksessa halua olla naisen lähellä saatika samassa tilassa, ymmärrettävistä syistä. Tässä kohtaa oonkin miettinyt että mitkä oikeasti on isän oikeudet, saako äiti mielivaltaisesti päättää kaikesta tässäkin kohtaa? Naisella on siis ensimmäinen lapsi vielä huostassakin, ollut jo muutaman vuoden,sitä en tiedä missä kohtaa saa ensimmäisen lapsensa takaisin kokonaan. Eikö tämäkään vaikuta millään tapaa asioihin?

  #83603 Vastaus

  käräjätuomari

  ÖÖöö..Mitäs sä nyt oikein haluat kysellä.?
  Mitä tarkoitat sillä että äiti saa päättää kaikesta?

  Jos itse olisin samanlaisessa tilanteessa niin hakisin yksinhuoltajuutta ja kasvattaisin lapsesta kunnon kansalaisen.

  #83670 Vastaus

  Vastauksia vailla

  Kysymys on se että mitkä ovat isän oikeudet? Tässä kohtaa alkanut tuntua että isällä ei mitään oikeuksia ja äiti päättää kaiken yksin. Ei suostu siis edes siihen että isä näkisi lastaan edes pari tuntia ilman että äiti paikalla vaan hänen oltava läsnä. Voiko se oikeasti mennä näin?

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #83672 Vastaus

  käräjätuomari

  Lähdetään nyt kuitenkin siitä että sun miehes ei ole vielä lapsen isä kun sitä ei ole vahvistettu,siihen asti äiti päättää kaikesta.
  Toiseksi otetaan huomioon se että yhteishuoltajuudesta pitää sopia eli ennen sitä miehelläs ei oikein ole mitään oikeuksia.

  Kun miehes ei ole ollut naimisissa lapsen syntymän hetkellä äidin kanssa niin silloin lapsen äiti määrää lapsen asioista yksin.

  Kun isyys vahvistetaan niin se ei automaattisesti tuo isälle mitään oikeuksia,asia pitää kierrättää jonkun näistä —–>lastenvalvojan/sosiaalilautakunnan/tuomioistuimen kautta jotta isä saa yhteishuoltajuuden.

  Mahdollinen isä voi myös hakea lapsen yksinhuoltajuutta jos äiti ei ole järjissään tai muuten kykenemätön hoitamaan lasta.

  ”Ei suostu siis edes siihen että isä näkisi lastaan edes pari tuntia ilman että äiti paikalla vaan hänen oltava läsnä. Voiko se oikeasti mennä näin? ”

  Voi jos isä ei ole virallisesti isä ja jos isällä ei ole yhteishuoltajuutta.

  #83676 Vastaus

  Lapsen oikeus

  Virallisestihan on kysymys LAPSEN oikeudesta tavata sitä vanhempaansa, jonka luona hän ei asu. Jos isyyttä ei ole vahvistettu, niin asia on aika selvä.

  Tuo tapaaminen muutenkin, minkä ikäisestä lapsesta on kysymys? Ilmeisesti vielä varsin pienestä vauvasta? Jos lapsella ei ole ollut paljon kontaktia toiseen vanhempaan ja varsinkin jos lapsi on hyvin pieni, pitääkin tapaamiset aloittaa hitaasti portaittain. Varsinkin jos on vauvasta kysymys, on toki varmistauduttava, että tapaaja pystyy täyttämään vauvan tarpeet (miten vauvaa käsitellään, miten vaippa vaihdetaan, miten puetaan, miten ja mitä syötetään, mitä tehdään kun vauva itkee). Kysymyksestä ei käy ilmi, onko isäkandidaatilla aiempaa kokemusta pienten lasten hoitamisesta. Sinänsä ei hirveästi ihmettele, jos äiti on haluton päästämään vauvaa useaksi tunniksi sellaisen henkilön haltuun, joka ei ole tottunut vauvojen kanssa olemaan.

  Jos tosiaan ihan pienestä kysymys, niin yli yön-tapaamiset tuskin vielä aika pitkään aikaan ovat mahdollisia (huom. lapsipsykologian kiintymyyssuhdeteoria siitä, kuinka kauan minkäkin ikäinen lapsi voi olla erossa ensisijaisesta kiintymyksenkohteesta).

  Isäkandidaatti ei siis halua olla lapsen äidin kanssa tekemisissä. Mutta, jos hän on lapsen isä, niin olisi ehdottomasti lapsen edun mukaista, että mies pystyisi nieleksimään vastenmielisyytensä edes sen verran, että yrittäisi tulla toimeen lapsen äidin kanssa lasta koskevissa asioissa. Jos he ovat vanhempia, he ovat vähintään lapsen täysi-ikäisyyteen asti ”nalkissa” toistensa kanssa, ja mitä riitaisempia he ovat, sitä huonompi se on lapselle. YHTEISTYÖVANHEMMUUS!

  Tapaamiset siis aluksi vaikkapa valvottuina muutaman tunnin kerrallaan mahdollisimman useasti, niin että lapsi oppii tuntemaan ja muistamaan isän, että isä saa varmuutta lapsen hoitamisessa ja lapsen tarpeiden tunnistamisessa ja että sekä äiti että isä oppivat luottamaan siihen, että toinen vanhempi OSAA hoitaa lasta. Vähitellen tapaamisten pituutta voidaan pidentää, niin, että lapsen ollessa vähän vanhempi, tapaamiset voisivat olla vaikkapa viikonlopun pituisia.

  #83677 Vastaus

  Vastauksia vailla

  Isällä entuudestaan kaksoset, jotka syntyivät ennenaikaisina ja hyvin pieninä, äidillä oli synnytyksen jälkeen paljon komplikaatioita joten isälle jäi suurin vastuu lapsista, kokemusta siis lapsista löytyy näin sekä muutenkin ollut paljon lasten kanssa. Siitä hyvinkin tietoisia että isyyden selvittämistä kaikki alkaa ja vasta sitten muut asiat. Saa kai sitä kuitenkin etukäteen ottaa selvää asioista? Naiseen on yritetty korjata välejä mutta se ei vaan onnistu, ainakaa tähän mennessä ole onnistunut.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Vastaa aiheeseen: Isyys− 4 = 1

ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

Lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.