Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Kunnianloukkaus?

Kunnianloukkaus?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • #76919 Vastaa

  Krisu
  Vieras

  Kyseessä on äiti joka haukkuu isää lapilleen. Oikeudenkäynnissä on valehdellen ilmoittanut että isä olisi selkeästi ilmoittanut lastenvalvojan tapaamisessa ettei halua tavata enää lapsiaan. Tämä pystytään todistamaan lastenvalvojan välityksellä että näin ei todellakaan ole ollut. Tätä tietoa hän jakaa myös lapille. Sanoen että isä ei halua teitä sinne, isä ei välitä teistä, isä on k-pää jne. Tämä pitkäaikainen toiminta on saanut lapset uskomaan äitiä ja he eivät enää suostu asumaan vuoroasumisessa eikä edes käymään isän luona. Onko tästä mahdollista nostaa kunnianloukkaussyyte?

  #76920 Vastaa

  hmmmmmm
  Vieras

  Varmaankin, kunhan ensin poliisi tutkii, ja syyttäjä syyttää. Vasta jos poliisi ei tutki, tai syyttäjä ei syytä, voi itse nostaa syytteen (ja ottaa silloin kuluriskin).

  Tosin, millä nuo haukkumiset näytetään toteen? Toivottavasti vanhempi ei ajattele kutsuvansa omia lapsiaan todistamaan toista vanhempaa vastaan.

  Muutenkin….. suunnitelma ei ainakaan edesauttaisi tilanteen sovinnollista ratkaisemista, vaan entisestään kiristäisi vanhempien välejä. Häviäjinä ja eniten asiasta kärsivinä olisivat lapset. Joten, vanhemman kannattaa miettiä, että onko ”kostolla” hankittu mahdollinen mielihyvä (”äkäkutti, sainpa näytettyä sille nartulle”) lapsille aiheutuvan kärsimyksen arvoista. Kysymys siis kuuluu, mitä isä voittaisi, jos asian veisikin eteenpäin?

  #76922 Vastaa

  Krisu
  Vieras

  Väitteet on todistettavissa oikeudenkäynnin papereissa ja tekstiviesteissä. Vieroitusta on jatkunut viisi vuotta ja lapset eivät suostu enää edes käydä isällään koska äiti on mustamaalannut hänet täysin syyttä pelkästä katkeruudesta. Vanhin lapsista on itse toivonut että voisi todistaa koska hän on itse ollut vieroitettuna ja vasta aikuisena ymmärtänyt tilanteen ja suree sisaruksiaan tällä hetkellä.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #78049 Vastaa

  äideillä mietinnän paikka
  Vieras

  Hhmmm, mikä on sun perehtyneisyytes esim.vieraannuttamiseen ja sen vaikutuksiin lapsissa? Koska jos sä ton tiedät, niin joku todistelun kuormitus on pikku juttu tohon verrattuna. Tuossahan on isällä täysi oikeus vaatia lapsia asumaan luokseen, vieraannuttamiseen ollaan vasta heräämässä Suomessa mutta esim,EIT:ssa toi olis selvä tapaus. Suomen kuuluis noudattaa EIT:n periaatteita ja tuohon vetoaminen on alkanut mennä läpi. Ihansama kumpi vieraannuttaa,se on aina lähivanhempi. Heti kun itse saan näytön valmiiksi lähden hakemaan lasten asumista sekä viimeisimpien mulle tulleiden tietojen vuoksi äidille tapaamisia mt-hoidon edistymisen tahtiin.

  #92975 Vastaa

  Sukurakas
  Vieras

  Lastensuojeluun yhteyttä. Isä voi vaatia lapsille edunvalvojaa huoltajuusasian ratkaisemiseksi sekä moniammatillinen väliintulo. Ehkä sijoitus jonnekin sen selvittämiseksi kuinka pahasti äiti on henkisesti pahoinpidellyt lapsia. Selvittelyajan lapsille aiheuttama kuormitus ei ole mitään siihen verrattuna että tilanne jatkuisi noin. Hyvän kiintymyssuhteen katkaiseminen aiheuttaa lapsille loppuikäisen henkisen vamman.
  Lasten kuulemiset ovat ihan ydinasia tuossa, ja tutkimusten mukaan se on valitettavasti myöskin isoin ongelma missä lastensuojelu ei tee työtä oikein.

  #98307 Vastaa

  Raision kaupunki
  Vieras

  Lastensuojelu ei vastaa lukuisiin yhteydenottoihin- eikä anna ajanvarausta avi:n päätöksestä- ja omasta sitoumuksestaan huolimatta

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Vastaa aiheeseen: Kunnianloukkaus?ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.