Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Kuolinpesän ostaminen(myyminen) ennen DVV:n lupaa

Kuolinpesän ostaminen(myyminen) ennen DVV:n lupaa

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • #99246 Vastaa

  Asunnon ostaja
  Vieras

  Olen ostamassa kuolinpesäasuntoa. Kaupasta on siirretty jo käsiraha. Olemme kuitenkin nyt vain odottaneet jo kuukauden päivät digi- ja väestötietoviraston hyväksyntää kaupalle, jotta voisimme tehdä kaupat. Välittäjä sanoi kauppaa tehdessä, että pari viikkoa tai kuukausikin voi mennä. Tiedustelin DVV:ltä nyt tilannetta ja sanoivat että menee VÄHINTÄÄN vielä saman verran aikaa, koska kuolinpesän osakkaina on niin monta ala-ikäistä. Ongelmana on, että vuokrasopimukseni päättyy kuukauden päästä. Toisin sanoen joudun asunnottomaksi (pääsisin kyllä vanhemmille tai ystävälle asumaan, mutta kuitenkin).

  DVV:n virkailija kertoi, että digi- ja väestötietovirasto voi myös hyväksyä jo tehdyn kiinteistön kaupan jälkikäteen, jos se on päämiehen edun mukaista. (Kauppa ei kuitenkaan sido päämiestä ilman viranomaisen lupaa.)

  Hän sanoi, että tietenkin tämä kantaa jonkinlaisen riskin, mutta jos kauppa on ns. ”selvä”, niin ei pitäisi olla ongelmallista ja on ihan tyypillinen toimintatapa. Onko tässä jotain jotain ongelmallisuuksia ja mitä pitäisi ottaa huomioon? Näen sen tällä haavaa ihan hyvänä vaihtoehtona, koska myyjän ja välittäjän mukaan kauppa on aika selkeä heidän puoleltaan ja haluavat vain päästä siitä eroon.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Vastaa aiheeseen: Kuolinpesän ostaminen(myyminen) ennen DVV:n lupaama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.