ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Määräaikaisen vuokrasopimuksen purkaminen muuton takia ja sopimussakot

Määräaikaisen vuokrasopimuksen purkaminen muuton takia ja sopimussakot

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • #88092 Vastaus

  Nanna Tuovinen

  Poikani muutti työn perässä toiseen kaupunkiin ja irtisanoi vuokrasopimuksensa. Vuokrasopimus on sekä määräaikainen, että toistaiseksi voimassa oleva. Voiko tällaista olla edes olemassa? Määräaikaisen sopimuksen irtisanomisesta on sopimuksessa määrätty kahden kuukauden vuokraa vastaava sopimussakko. Irtisanominen oli helmikuun loppuun ja vuokranantaja on nyt laskuttanut sopimussakkona maalis- ja huhtikuun vuokrat. Lisäksi hän ei ole palauttanut kahden kuukauden takuuvuokria. Mitenköhän tässä pitäisi toimia?

  #88093 Vastaus

  Voi olla olemassa

  Veikkaan, että vuokrasopimus on ollut sellainen, että ensimmäisen vuoden määräaikainen ja sen jälkeen toistaiseksi voimassaoleva? Tällaista käytetään, koska vuokranantajat eivät tietenkään tykkää että vuokralaiset vaihtuvat jatkuvasti. Poikanne (ilmeisesti kuitenkin aikuinen ihminen) on sitoutunut sopimusehtoon ja ottanut sen riskin, että jotain seurauksia tulee, jos määräaikaisesta sopimuksesta haluaa eroon. Hyvä, että pääsi kahden kuukauden vuokralla, ettei tarvinnut maksaa koko vuodelta.

  Mitenköhän pitäisi toimia?
  Onko poika pyytänyt takuuvuokran palauttamista ja ilmoittanut entiselle vuokranantajalle tilinumeroa, jolle varat voi palauttaa?

  #88114 Vastaus

  Kuules nyt Nanna

  Olisit opettanut pojallesi, että tehtyjä sopimuksia pitää noudattaa. Vuokranantajan kanssa voi sopia asioista etukäteen, ei tarvitse itkeä jälkikäteen täällä.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #88165 Vastaus

  Elsa

  Minusta vuokranantaja ei voi periä kahta kertaa samaa asiaa, sen olisi pitänyt mennä niin, että joko kahden kk:n vuokra tai sitten pidätetään vuokravakuudesta.
  Lisäksi kannattaa tutustua asunnonvuokrauslakiin, siinä sanotaan mm. että oikeus purkaa vuokrasopimus oikeuden kautta on paikkakunnalta muutto. Toivottavasti sopu löytyy.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Vastaa aiheeseen: Määräaikaisen vuokrasopimuksen purkaminen muuton takia ja sopimussakot− 1 = 1

ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.