Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Mitkä ovat oikeuteni tässä tapauksessa kuluttajana

Mitkä ovat oikeuteni tässä tapauksessa kuluttajana

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • #97287 Vastaa

  Kari Hölsä
  Vieras

  Selespeed-vahinko autokorjaamossa 18.5.2020
  Eilen 18.5.2020 kävin korjauttamassa pakoputkea paikallisessa korjaamossa. Kun homma oli valmis, niin paikan toimihenkilölle sattui auton toimivuuteen vaikuttanut tapahtuma, josta hän tuli myös ilmoittamaan minulle auton omistajalle odotustiloihin. Eli hän on laittanut peruutusvaihteen päälle ja lähtenyt peruuttamaan autoa pois nosturin päältä kun auto yhtä-äkkiä sammuu. Auto ei lähde enää käyntiin. Auton kojemittari näyttää, että ykkösvaihde olisi päällä. Oikeasti auto on kuitenkin vapaalla, vaikka kojetaulu näyttääkin, että vaihde olisi päällä. Autoa ei voi startata käyntiin, koska auton sähköinen järjestelmä luulee, että vaihde on päällä. Kysymys on Alfa Romeo 147 auton selespeed-robotti-vaihteistosta. Autoa ei pystytty luovuttamaan asiakkaalle ajokuntoisena ja auto täytyi jättää korjaamolle. Autolle varattiin kuitenkin ylihuomiseksi 20.5 aika klo 14:00 lähempää tarkastelua varten.

  Koska auto on ollut korjaamon vastuulla ja korjaamon tiloissa vahingon sattuessa, niin silloin asian selvittäminen tapahtuneen-vahinkovian löytymiseksi kuuluu myös korjaamon vastuulle, jossa vastuuvakuutus on myös osaltaan edesauttamassa heitä. Kun vika löytyy, niin silloin vasta silloin auton omistaja voi ottaa kantaa jatkotoimenpiteiden suorittamiseksi ja saada hinta-arvion suoritettavista korjauksista auton kuntoon tulemiseksi. Eli tapahtuma-vahingon syyn selvittäminen kuuluu korjaamolle ja syyn selvitessä jatkotoimenpiteiden selvitysvastuu kuuluu auton omistajalle.

  JK. Korjaamossa autoa tutkittiin 20.5 klo 14.sta eteenpäin. Autoa ei saatu kuntoon ja kojetaulu näytti edelleenkin, että vaihe 1 olisi päällä, vaikka oikeasti auton moottori oli vapaalla. Auto ei saatu toimivaan kuntoon.

  Eli mitkä ovat lakiperäiset oikeuteni kuluttajana? Eli ei kai minun kuulu asiakkaana maksaa auton korjauksesta tulevia kustannuksia, mikäli auto täytyy viedä toiseen osaavampaan korjaamoon sen kuntoon saattamiseksi.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Vastaa aiheeseen: Mitkä ovat oikeuteni tässä tapauksessa kuluttajanama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.