ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Naapurin käytös, raja koiran käytökselle

Naapurin käytös, raja koiran käytökselle

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #93206 Vastaa

  Juha
  Vieras

  Moi, Kysyisin missä menee raja häiritsevälle koiran käytökselle?
  Naapuriin muutti pariskunta ja hankki koiran ”musta, iso, pitkä häntä jne” ns kunnioitusta herättävän oloinen. Tämän jälkeen rakensivat koiralle korkean verkkoaidan ympäri tonttia. Kaikki tähän asti ok, mutta sitten koiran koulutus ja ulkoiluttaminen tapahtuu enimmäkseen tässä takapihan alueella. Koira on siis kasvanut isoksi ja on todella villi. Juoksee ympäri pihaa ja haukkuu. Haukkuu ja taas vain haukkuu. Päivällä, illalla, joskus yöllä ja taas aamulla. Tähän raja aitaan on matkaa omalta etupihalta noin 40m ja tullessani kotia tai lähtiessämme autolla kotipihalta tämä koira tulee näyttämään hampaintaan rajalle ja haukkuu. Lapset ei uskalla leikkiä takampihallamme, kun koira tulee haukkumaan aidan taakse. Missä on siis raja mikä luetaan häiritseväksi käytökseksi ja onko sille mitään tehtävissä? Lapset ei uskalla mennä trampalle tai pelaa palloa takapihalla jne.. syy on tuo iso koira.
  Olemme myös kuulleet naapurin pihalta ainakin kahdesti kommenttia, että prkl jos tuo koira vielä kerrankin puree meidän lasta.. Onko mitään tehtävissä?
  Ymmärrän, jos soitan musiikkiä päivä toisen jälkeen tai edes päivän pihalla, niin varmasti saan siitä sanomista, mutta miten on koiran käytöksen laita? Eikä kyse ole ettemme pitäisi koirista, mutta tämä käytös on rasittavaa, häiritsevää ja ennen kaikkea peloittavaa.
  -Juha

  #93207 Vastaa

  No, joo
  Vieras

  Oletteko puhuneet naapurille, että koiran eläminen häiritsee teitä ja se pitäisi pitää pihalla kiinni…tämä siis kohta yksi..kohta kaksi niitä myydään semmosia ultraäänikoppeja joiden pitäisi hiljentää koiran haukkumista..kolmas vaihtoehto on sitten lopullinen ratkaisu mihin voi jokainen käyttää omaa mielikuvitustaan..

  #94076 Vastaa

  BS
  Vieras

  Näköeste rajalle, esim. lauta-aita tai tiheää kasvillisuutta, varmaan auttaisi. Jos epäilee, että koiran käytös johtuu sen huonosta kohtelusta, ilmoitus eläinsuojeluviranomaiselle. Muussa tapauksessa ensin huomautus naapurille hänen aiheuttamastaan häiriöstä ja, jos se ei auta, haaste käräjille kotirauhan häirinnästä. Tuomioistuin ratkaisee asian tapauskohtaisesti, joten lopputulosta on vaikea tietää. Naapurin koiranpitoon tai koiraongelmiin on vaikea puuttua, jos naapuri ei ole halukas yhteistyöhön asian ratkaisemiseksi ettekä halua hakea asialle tuomioistumen ratkaisua.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: Naapurin käytös, raja koiran käytöksellema-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.