ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

Lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu naapurit polttaa sisällä ja isännöitsijä ei piittaa

naapurit polttaa sisällä ja isännöitsijä ei piittaa

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • #81904 Vastaus

  mika

  olen asunut kerrostalossa hieman yli vuoden.kaksi alapuolellani asuvaa naapuria polttaa tupakkaa asunnossaan niin että heidän ovensa on aina auki.kaikki savu tulee pitkin käytävää ja ilmastoistikäytäviä.ovissa on huonot eristeet että käytävillä oleva haju tulee asuntoon.sairastan astmaa ja yksi piippu tyhjenee alle viikossa.tämän kuukauden aikana vaimoni on hälyttänyt ambulanssin kolme kertaa.olemme laittaneet isännöitsijälle mailia ja soittaneet ja he eivät välitä.olen sanonut että tällä menolla kuolen asuntoon.he vaan sanovat ’emme voi mitään’.tiistai iltana jos vaimo ei olisi ollut kotona olisi tukehtunut kotiin.löysimme onneksi uuden asunnon mutta muutto on vasta 3kuukauden kuluttua.
  mitä pitää tehdä?

  #81927 Vastaus

  moo

  Rappukäytävään tuulettaminen on kiellettyä, eikä asuntojen ovia pidä pitää auki tarpeettomasti.
  Pyytäkää huoltoyhtiöltä (tai kuka teillä asiaa hoitaakin) laittamaan tupakoivien asunnon oveen, samoin teille, KUNNOLLISTA eristysnauhaa sisempään huoneistonoveen, koska savua/hajua tulee muuten postiluukusta.

  Jos muille asukkaille tulee tupakoinnista terveyshaittaa, eikä sitä voida korjauksilla estää, voidaan asunnossa tai parvekkeella tupakointi kieltää.

  #81934 Vastaus

  mika

  huoltoyhtiö ei tee asialle mitään.olemme yrittäneet kaikkea.

  Haluatko vastausta lakiasiaasi? Soita LAKIPUHELIN 0600 111 33.

  #81937 Vastaus

  Piia

  Meillä on just sama ongelma. Oon laittany isännöitsijälle/huoltoon mailia jo monta kertaa, mutta ei ne välitä. Ne vaan tokaasoo, notta ”jos yksityisen asunnon omistaja on antanut luvan polttaa tupakkaa emme voi emmekä saa sekaantua tapaukseen”. Kyseinen ihminen polttaa monta kertaa päivässä, ja kaikki haju meidän asuntoon. Talo on rakennettu 1960 luvulla, ja oven tiivisteet on alkuperäisiä..
  Sairastan vaikeaa epilepsiaa ja samaan syssyyn pahan laatuista astmaa. Alku kuusta selvisimme ambulanssilla, mutta nipin napin

  #81938 Vastaus

  Älkää itkupillittäkö pienestä

  Kela maksaa teidänkin asumisen. Jos on varaa valittaa, on varaa muuttaa myös muualle.

  #81945 Vastaus

  Savuke tappaa!!!

  Kaikki ei saa mieletöntä asumistukea,se on tuloista kiinni! Itse saan juuri ja juuri 50e/kk ja vuokra asunnossani on yli 650e/kk.
  Ja tuo ei todellakaan ole mikää pikkujuttu!!! Kaikkien keuhkot ei savukeet kestä, varsinkaan astmaatikon keuhkot! Saatika henkilö jolla on sekä epilepsia että astma.
  Ja kaikki ei pääse noin vaan muuttamaan, esim. menetetyt luottotiedot jne, rikosrekisteri jne.
  Eli sinä, nim. Älkää itkupillittäkö pienestä, sinulle ehkä pikku juttu, ei heille. Heillä molemmilma on vakava sairaus, joka voi viedä hengen

  #81948 Vastaus

  moo

  Vuokranantajasi tai isännöitsijä eivät asiaa päätä, koska jos sinulle tulee toisten tupakoinnista terveyshaittaa, taloyhtiön on silloin asiaan puututtava. Yleensä niin, että (vaikka ylimääräinen) yhtiökokous toimii hallituksen esityksestä (eikä hallituksen esitystäkään välttämättä tarvita, mutta se yleensä tutkii asiaa ja esittää ratkaisuehdotukset yhtiökokoukselle).

  Ota yhteys talon hallitukseen (puheenjohtajaan), käyttäydy asiallisesti, mutta tiukasti, vaadi, että ongelma ratkaistaan ja kerro,että isännöitsijä ei tunnu olevan tehtäviensä tasalla. Taloon tehdään joko tarvittavat korjaukset, jos ovat liian hankalia tai kalliita, voidaan asunnossa (ei välttämättä parvekkeella) tupakointi kieltää.

  Isännöitsijän, hallituksen ja yhtiökokouksen toimia odottaessa voit vaikka itse ostaa ja laittaa tupakoivien ja omaan oveen tiivistettä, jos isännöinti ja huolto ovat noin tietämättömiä ja laiskoja.

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Vastaa aiheeseen: naapurit polttaa sisällä ja isännöitsijä ei piittaa75 − 68 =

ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

Lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.