ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu Oheishuoltajuus

Oheishuoltajuus

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #96019 Vastaa

  Reija
  Vieras

  Jos oheishuoltaja kuolee niin onko lapset oikeutettuja ryhmähenkivakuutukseen ja lapseneläkkeeseen? Olemme naimisissa ja asumme samassa taloudessa. Mieheni on siis minun lasten oheishuoltaja.

  #96055 Vastaa

  en ole juristi, mutta
  Vieras

  Henkivakuutuksen osalta lasten oikeus vakuutuskorvaukseen riippuu siitä, kenet on vakuutussopimuksessa määritelty vakuutuksen edunsaajaksi. Jos edunsaajaksi on määritelty vakuutetun ”lapset” tai ”omaiset”, lapsesi eivät ole oikeutettuja vakuutuskorvaukseen. Tämä johtuu siitä, että vakuutussopimuslain 50 §:n mukaan edunsaajamääräyksessä ”lapsilla” tarkoitetaan perintökaaren mukaisia rintaperillisiä ja ”omaisilla” puolisoa ja perintökaaren mukaisia perillisiä. Oheishuoltajuus ei tee lapsesta oheishuoltajan perillistä. Edunsaajamääräyksessä henkivakuutuksen edunsaajat voidaan nimeltä määrätä edunsaajiksi. Jos lapset, joiden oheishuoltaja vakuutettu on, on nimeltä määrätty vakuutuksen edunsaajiksi, on heillä oikeus vakuutuskorvaukseen oheishuoltajan kuollessa. Jos heitä ei ole nimetty edunsaajiksi, eivät he voi saada vakuutuskorvausta.

  Kansaneläkelain 8 luku koskee lapseneläkettä. Kansaneläkelain 40 §:n mukaan alle 18-vuotiaalla on oikeus lapseneläkkeeseen sellaisen edunjättäjän jälkeen, jonka kanssa tämä on asunut samassa taloudessa ja joka on vastannut lapsen elatuksesta. Oheishuoltaja, joka asuu samassa taloudessa lapsen kanssa, on tällainen henkilö. Oheishuoltajan kuollessa lapset voivat saada lapseneläkettä.

  (Kirjoittaja ei ole vastuussa annettujen neuvojen oikeellisuudesta tai niiden mahdollisten virheiden aiheuttamista välillisistä tai välittömistä vahingoista.)

  #96058 Vastaa

  Adrian33
  Vieras

  Todistus saadusta lainasta (greletpatricia01@gmail.com)

  Olen erittäin tyytyväinen pyyntöni käsittelyyn ja suosittelen voimakkaasti niille, jotka haluavat lainaa vakavissa hankintaehdoissa, soittaa rouva PATRICIA GRELETille (greletpatricia01@gmail.com). Pätevä, vakava ja nopea. Ei toimintahäiriöitä, mutta kiitos erittäin kiitos tiedostoni seurannasta pyytämäni varojen vapauttamiseen (185 000 €). Kaikki tehty ennätysajassa. Ei paljon lisättävää kiitos liittymisestäsi lisätietoon ….

  Tässä on hänen sähköpostinsa: greletpatricia01@gmail.com
  Whatsapp: +1 480-506-0210

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: Oheishuoltajuusma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.