Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Onko kyseessä lastaus pysäköinti kielletty alueella, vai ei?

Onko kyseessä lastaus pysäköinti kielletty alueella, vai ei?

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #99334 Vastaa

  Tieliikennelaki
  Vieras

  Hei. Kysyisin onko kysessä auton lastaustilanne, kun käy postista hakemassa paketin ja auto on pysäköinti kielletty alueella sellaisella kohtaa tietä, jossa se ei ole vaaraksi kenellekkään (ei riko mitään lakeja, esimerkiksi 5metrin matkasta suojatielle, vaaranna ihmisiä, tai muuta vastaavaa pykälää, millä sen voi kielletyksi kyseisessä tapauksessa luokitella)? Kyseisessä tapauksessa auto oli noin 2minuuttia tiellä ja autoon ilmestyi 60euron pikavoitto. Kun autolle palattiin, pysäköinninvalvojaa ei enää näkynyt ja kukaan ei siten varmistanut, mikä oli tilanne, kyseisessä tilanteessa. Silloin hän olisi paketinkin nähnyt. Tie oli jokaisen vapaan parkkipaikan suhteen täynnä. Oikaisuvaatimukseen vaastattiin päivässä kielteisellä päätöksellä ja jos asiaa alkaisi viemään hallinto-oikeuteen, lasku voi korottua 260eurolla, jos päätös olisi sielläkin edelleen kielteinen, sakon purkamista ajatellen. Viittaan lakiin, joka sallii kuorman lastaamiseen pysäköinti kielletty alueella. En löytänyt mitään tietoja internetistä, jossa tämän voisi tarkastaa. Laki sanoo tietysti sen, mitä minäkin jo sanoin, mutta oikaisuvaatimuksen nopea hylkääminen ja ajatus siitä, että nämä asiat menisivät hallinto-oikeudessakin mielivaltaisen tulkintojen voimalla, hieman arvelluttaa sen suhteen, mitä siinäkin kävisi, jos asian sinne veisin. Tiivistettynä kysymykseni on se, onko postista paketin nopea hakeminen pysäköinti kielletty alueella, pysähtymistä autolla, vai pysäköimistä autolla? Löysin kohdan, jossa kaupassakäyntiä ei lasketa enää lastaamiseksi, mutta tässä ei kaupassa käyty muutoin, kun postin palvelupisteellä. Anteeksi jos tämä ei tänne kuulu, tai on jotenkin hölmö kysymys, mutta pienituloisena ihmisenä, jolla on juuri ja juuri varaa autoa pitää lisätöiden mahdollistamiseksi, tämä 60euroa todellakin tuntuu budjetissa ja lähes kolmensadan euron loppusumma alkaa jo aikalailla hirvittämään, jos asiaa eteenpäin veisin ja takkiin tulisi. Oman tulkintani mukaan, tässä on pysäköinnivalvoja ja taho, jolle voi asiasta valittaa, tehnyt väärän päätöksen, mutta ymmärrän myös, ettei laki ole aina sitä, mitä laki sanoo, vaan sitä joskus tulkitaan mielivaltaisesti, kanteen nostajaa kohtaa, varsinkin jos kyseessä on kaupunki, tai joku muu vastaava suurempi instanssi, toisena osapuolena. *Ajoneuvon pysäköinnillä tarkoitetaan ajoneuvon seisottamista kuljettajineen tai ilman kuljettajaa, ei kuitenkaan lyhytaikaista ajoneuvon seisottamista siihen nousemista tai siitä poistumista tai ajoneuvon kuormaamista tai kuorman purkamista varten. Pysäyttämisellä tarkoitetaan luonnollisesti ajoneuvon lyhytaikaista pysäyttämistä, jota ei kuitenkaan lueta pysäköinniksi.

  #99335 Vastaa

  Elli
  Vieras

  Taidat joutua nyt maksamaan kiltisti. Lastaus ja purku tarkoittaa siinä auton ääressä tapahtuvaa toimintaa. Jos jätät auton parkkiin kielletylle alueelle ja kipität vaikkapa 70 m päähän postiin ei kyseessä ole lastaus.

  #99337 Vastaa

  Tieliikennelaki
  Vieras

  Elli. En tässä nyt mututuntumaa hakenut, vaan mustaa valkoista dataan perustuvaa tietoa. Kommentistasi näen jo, ettet nyt ihan ole perillä tästä lastaus säännöstä, joka on vielä helppoa osuutta asian tiimoilta, jonka löytää googlella minuutissa. Esimerkiksi jokainen muutto alueella, jossa ei ole parempaa pysäköimismahdollisuutta olisi sakon piirissä, tuolla väittämällä. Väärässä siis olet, mutta olen nyt selvitellyt asian jo lakimiehen kanssa. Erehdyin luulemaan tätä sivua, joksikin lakisivuksi, missä puhutaan todellisuuteen pohjautuvin argumentein, mutta myönnän virheen tapahtuneen tämän suhteen itseni osalta. Asiaa sitä enenpää täällä puimatta, asia on selvinnyt ja sivuston luonteen takia, en vaivaudu asiaa enenpää avaamaan. Viestiketjun voi poistaa, ken siihen kykenee. Itse en löytänyt kohtaa, josta voin sen tehdä. Osaltani tämä oli tässä.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: Onko kyseessä lastaus pysäköinti kielletty alueella, vai ei?ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.