Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Perinnöstä luopuminen koko sukuhaaran osalta

Perinnöstä luopuminen koko sukuhaaran osalta

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • #98977 Vastaa

  Onneton perijä
  Vieras

  Näitä perimiskysymyksiä on paljon, mutta en ole löytänyt mistään selkeää vastausta omaan tilanteeseeni, joten kysyn nyt täältä vielä apua.

  Olen ainoa lapsi ja isäni ei ole naimisissa (hänellä on lapseton/naimaton veli). Isästä aika jättää todennäköisesti lähivuosina ja häneltä on jäämässä perinnöksi syrjäalueelta käytännössä 0 € arvoinen hometalo (jota kukaan ei taatusti osta vapaaehtoisesti), jossa on kuitenkin oma tontti ja kiinteistöverovelvoite. Rahaa tai muutakaan varallisuutta ei ole, romua ja roskaa sen sijaan yllinkyllin. Velkaa ei sentään tietääkseni ole.

  Kysymys: Onko tuota taakkaperintöä mahdollista kipata mitenkään suoraan valtion syliin? En sitä halua itselleni enkä alaikäisille lapsilleni, koska perinnöstä seuraa vain kustannuksia. Tiedän, että voin luopua perinnöstä, jolloin se menee lapsilleni. He eivät ilmeisesti voi luopua siitä, koska ovat alaikäisiä, mutta voivatko he heti 18 vuotta täytettyään luopua osuudestaan (kun heillä ei ole vielä omia lapsia) niin, että taakkaperinnöstä pääsisi siinä kohtaa kokonaan eroon ja se päätyisi valtiolle?

  Tiedän myös, että voin luopua perinnöstä koko sukuhaaran osalta, jolloin minä maksan perintöveron (jota kai ei edes ole, koska perinnöllä ei ole juuri arvoa) ja perinnön vastaanottaja lahjaveron. Mutta voiko tuon perinnön osoittaa esim. valtiolle niin, että valtio todella ottaa sen vastaan? Tämä olisi kaiketi helpoin keino, jos perintö on mahdollista osoittaa jonnekin muualle itseä ja perhettä kiusaamasta. Siitä voisin jopa maksaa jonkun veronkin, kunhan pääsisi perinnöstä eroon.

  Tärkeintä tässä nyt olisi löytää keino siihen, ettei koko perintöä tarvi ottaa perheemme vaivoiksi ja että löytyy joku sijaiskärsijä (valtio), joka sen ottaa kontolleen. En halua maksaa mitään tonnin kiinteistöveroa ja muita mahdollisia kuluja vuosittain. Lisäksi tämän perinnön pitäisi olla vaikuttamatta siihen, miten lapseni aikanaan perivät minut, sillä minulla itselläni varallisuutta on isohko määrä ja se luonnollisesti pitää lapsille saada aikanaan normaalin perintökaavan mukaan.

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Vastaa aiheeseen: Perinnöstä luopuminen koko sukuhaaran osaltama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.