ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.
Keskustelu SVK + UMV -merkinnät luottotiedoissa

SVK + UMV -merkinnät luottotiedoissa

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)
 • #93421 Vastaus

  Petri

  Hei.

  Vuonna 2014 pikavippiyhtiö X siirsi lainan oikeudelliseen perintään. En riitauttanut tätä, vaikkakin olin heihin ollut yhteydessä kyseenalaisista lainaehdoista. Seuraavan kerran kuulin velasta vuonna 2016, jolloin minulle syntyi myös SVK-merkintä. Kyseisen vippiyhtiön vaatimukset riitautettiin jonkin toisen tahon toimesta. Tähän myös viittaa SVK-merkintä (tulee riitautetuista veloista), ja se, että ulosottoon siirtyi ainoastaan lainattu summa (ilman korkoja).

  Asiasta tekee outoa se, että missään vaiheessa tästä ei ilmoitettu asianomaiselle, eli minulle. Sain asian selville vasta, kun SVK-merkintä kirjattiin luottotietoihini. En tiedä, olisiko merkinnältä voinut välttyä, jos ei-riitautettu osa velasta (lainattu summa) olisi maksettu ennen tuomiota. Tässä kuitenkin pitää tietää se, että kyseinen firma meni konkurssiin ennen tuomiota, joten maksaminen olisi ollut vähintään hankalaa. Myöhemmin sain tiedon, että minun olisi pitänyt ottaa yhteyttä ruotsalaiseen lakifirmaan maksutietojen selvittämiseksi.

  Vuonna 2017 UO oli yhteydessä minuun, ja selvitti, onko minulla ulosmitattavaa omaisuutta, jolla voidaan tämä velka maksaa. Selitin, että pystyn maksamaan velasta noin 1/3 kerralla, ja että minulla on veronpalautusta tulossa, joka kattaa loput velasta. Ulosottomies ei tähän suostunut, vaan lätkäisi UMV-merkinnän. Perusteena oli se, että velasta olisi pitänyt maksaa kerralla vähintään 50%. Veronpalautus taas oli liian pitkän ajan päässä. Kaiken lisäksi UMV-merkintä pidensi tätä SVK-merkintää vuodella (yht. 4 v), jotka siis johtuvat samasta velasta.

  Nyt siis vuonna 2014 vireille lähtenyt asia on edelleen minulla luottotiedoissa, eivätkä poistu ennen vuotta 2020. Jos asiaa ei olisi riitautettu toisen tahon toimesta, olisi luottotietoni jo puhtaat. Miten tälläinen on edes mahdollista? Miksi saan SVK-merkinnän asiasta, jota en ole itse riitauttanut missään vaiheessa? Eikö asiasta olisi vähintäänkin pitänyt tiedottaa minua?

Esillä 1 viesti (kaikkiaan 1)

Vastaa aiheeseen: SVK + UMV -merkinnät luottotiedoissa90 − 84 =

ma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.