Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Taloyhtiön putkiremontti

Taloyhtiön putkiremontti

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • #98580 Vastaa

  Sami Järvinen
  Vieras

  Taloyhtiössä on alkamassa putkiremontti. Hallitus on linjannut, että yhtiön tarjoaa kylpyhuoneessa vesiputkien uusimisen, viemärin sukituksen. sähkön syötön alakaton yläpuolelle, uuden suihkusetin, poistoventtiilin ja alakaton uusimisen valaisimineen. Osakasmuutoksene eli osakkaan maksettavaksi tulee märkätilojen seinien ja lattian laatoistustyöt ja laatat, märkätilojen sähkötyöt vikavirtaan asennettuna, lattilämmitys ja sen asennus, sähköinen kuivauspatteri ja asennus, mahdolliset asbestityöt sekä esim. suihkuseinät. Lisäksi hallitus on linjannut, että kylpyhuoneen remontti on pakollinen ellei osakas pysty esim. osoittamaan luotettavasti, että vesieristys on tehty nykyisten määräysten mukaan. Lisäksi hallitus on linjannut, että yhtiö päättää säästettävistä märkätiloista. Voiko taloyhtiö päättää remontista, joka aiheuttaa yksittäiselle osakkaalle merkittäviä henkilökohtaisia suoria kustannuksia? Kustannukset tulisivat siis suoraan osakkaan maksettavaksi.

  Hallituksen esityksessä puhutaan yhtiön tarjoamasta perustasosta, joka ei siis sisllä esim laatoitusta, sähkötöitä, rättipatteria tai lattialämmitystä. Nämä kaikki kuuluvat tällä hetkellä perustasoon. Jos siis perustaso olisi se mitä taloyhtiön tarjoamaan urakkaan kuuluu ei kylpyhuone olisi edes asuinkelpoinen, koska mm. laatat puuttuvat. Voiko hallitus määrittää märkätilojen perustason uudelleen tasolle, joka estää asumisen? yhtiökokouksissa ei perustason muutokset ole olleet esityslistoilla.

  #98963 Vastaa

  heikki+poranen
  Vieras

  As Oy laki 4 luku 2 § toteaa, että yhtiön on korjattava rakenteet, jotka yhtiön teettämän remontin takia joudutaan purkamaan tai, jotka vaurioituvat yhtiön remontin takia. Tarkoittaa mm. jos yhtiö uusii vesieristeet ja joutuu purkamaan laatoituksen tai lattialämmityksen työn tekemiseksi, niin yhtiön on myös korjattava nämä rakenteet. Osakkaan kunnossapitovastuulla olevien rakenteiden osalta, esimerkiksi jos osakas haluaa uusia remontin yhteydessä pesuallaskaapin, niin se on osakkaan kustannus, jollei yhtiökokouksessa päätetä, että sekin menee yhtiön kustannuksella.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Vastaa aiheeseen: Taloyhtiön putkiremonttima-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.