Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Taloyhtiön vedenpaineesta

Taloyhtiön vedenpaineesta

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • #98679 Vastaa

  Maria
  Vieras

  Hei

  Asun vuokralla. Taloyhtiössäni on jo pitkään suihkun vedenpaine ollut huono. Veden virtaamaksi mitattiin 9-10, kun käsittääkseni sen pitäisi olla vähintään 12? Tämä on jonkinlainen ekotalo (uusi talo), mutta eikö silti vedenpaineen ja -virtaaman pitäisi olla suurempi? Omassa suihkukahvassani ei ole mitään vedensäästö-ominaisuuksia. Kysyn tätä siksi, että olen monesti valittanut tästä taloyhtiöni huoltoyhtiölle, eikä mitään ole tehty. Minuun ei ole edes oltu yhteydessä asiasta. Mitä laki sanoo tästä?

  #98868 Vastaa

  heikki poranen
  Vieras

  Hei

  Kirjoituksestasi saan käsityksen, että suihkustasi on mitattu 9-10 l/min vesimäärä ja vesimäärän pitäisi mielestäsi olla 12 l/min. Vesimäärä on runsas ämpärillinen minuutissa, jonka pitäisi kyllä riittää normaaliin suihkuun. Miltä suihku tuntuu on riippuvainen myös suihkusuuttimen rakenteesta, joistain suihkuista tulee sama vesimäärä terävänä suihkuna ja joistain suihkupäistä vesi tulee väljästi kuin sateella. Riippuu vähän suihkupään rakenteesta.
  Määräyksissä käytetään vedenantoa määriteltäessä termiä normivirtaama. Suihkun normivirtaama on 0,2 l/s eli juuri tämä 12 l/min. Kun vesijohdot mitoitetaan ja eri asunnoissa ja kerroksissa saattaa vesimäärä poiketa tästä normivirtaamasta. Huonoimmassa asemassa olevan suihkun virtaama tulee olla vähintään 70 % normivirtaamasta eli 8,4 l/min ja parhaassa asemassa olevasta suihkusta ei saisi tulla vettä yli 150 normivirtaamasta eli 18 l/min.
  Todennäköisesti asut ylimmässä kerroksessa ja suihkusi on virtaamaltaan hieman tavallista, heikompi mutta kuitenkin ”hyväksyttävällä ” tasolla. Todennäköisesti huoltomiehillä ei ole mitään keinoa lisätä suihkusi vesimäärää, se on tulosta kaupungin verkoston paineesta ja vesilaitokselta asuntoon johtavien putkien koosta. Tietysti myös yhtäaikainen vedenkäyttö talossa vaikuttaa suihkuusi, joten samanaikaisuudesta johtuen perjantaina illalla suihku on todennäköisesti vielä tavanomaista heikompi.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Vastaa aiheeseen: Taloyhtiön vedenpaineestama-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.