Keskustelu

Käy keskustelua meidän
ja muiden laki24-asiakkaiden
kanssa

Keskustelu Testamentin tiedoksianto

Testamentin tiedoksianto

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • #70347 Vastaa

  Arja Cart
  Vieras

  Mitä tehdä, kun testamenttia ei tiedoksianneta? Poliisi ei tutki ja kuitenkin pesän omaisuutta käytetään omaan elämiseen. Vastapuolena varsinaiset roistot, joilla lienee tarkoitus pitää koko pesä omanaan. Onko olemassa jotain vanhenemisaikoja tms? Kyse on rintaperillisistä.

  #70368 Vastaa

  pekkasimotimo
  Vieras

  Perintökaaressa on säädetty, ettei kukaan voi hyötyä testamentin salaamisesta tai hävittämisestä. Perintökaaren mukaan henkilö voidaan julistaa menettämään oikeutensa perinnön tai testamentin saamiseen joko kokonaan tai osaksi, jos hän on tahallaan hävittänyt tai salannut perittävän testamentin. Perintöoikeuden menettämissäännöstö edellyttää, että teko on tahallinen.

  Vaatii käräjillä käymistä.

  Jos testamentin saaja itse panttaa sitä 10 vuotta niin oikeus testamentilla saatuun omaisuuteen katoaa kuin pieru saharaan.
  Jos testamentin saajalla on kakaroita jotka ovat testamentin tekijän perillisiä niin nämä kakarat voivat tehdä käräjille hakemusta ja kas kummaa,testamentin saajan 10 vuoden määräaika lyhenee merkittävästi ja jos sinä määräaikana ei oteta perintöä vastaan niin testamenttiin perustuva oikeus siirtyy kakaroille.

  Kenen hyväksi testamentti on tehty?

  #70374 Vastaa

  Selvittäjä
  Vieras

  Hmm. alkuperäisestä viestistä ei tarkkaan ilmene, onko kirjoittaja rintaperillinen vai ne testamentin salaajat – vai ehkä molemmat?

  Toivottavasti on olemassa jonkinlainen todiste, että testamentti todella on olemassa, kun nämä ”roistot” varmaankin pitävät sen visusti piilossa, elleivät jopa tuhoa. Suomessa ei varmaan kaameen harvinaista, että löytäjät/omaiset yksissä tuumin repäisevät löytyneen testamentin, jos sisältö ei miellytä. Kuitenkin ihmetyttää tämä käyttäytyminen, jos ”roistot” tietävät, että testamentista tietää joku muukin…

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Vastaa aiheeseen: Testamentin tiedoksiantoma-pe 8-20, la-su 10-18
2,95€ / min + pvm

lakipuhelin

Yksityiset:
0600 111 33

Yritykset
0600 111 88

Soittoosi vastaa aina lakimies. Luotettavaa neuvontaa kaikissa lakiasioissa. Halutessasi voit soittaa nimettömänä.